Samsung teki kovan päätöksen: Ei Snapdragon 810 -piiriä Galaxy S6:een?

3
Manu Pitkänen

Samsung teki kovan päätöksen: Ei Snapdragon 810 -piiriä Galaxy S6:een?
Business Korea väitti joulukuussa, että Android-valmistajien uudet lippulaivat voisivat myöhästyä pahastikin Qualcommin uudessa Snapdragon 810 -järjestelmäpiirissä havaittujen ylikuumenemisongelmien vuoksi. Vaikka Qualcomm kiisti huhut toteamalla piirin kehityksen olevan aikataulussa, näyttää ongelmat kuitenkin pelästyttäneen Samsungin.

Viikko sitten taiwanilainen Digitimes kertoi Samsungin päättäneen sivuttaa kokonaan uuden Snapdragon-piirin Galaxy S6:ssa ja käyttävän sen sijaan omaa Exynos-sarjan piiriä. Korealaisyhtiön suunnitelmista perillä olevat lähteet ovat laulaneet myös uutistoimisto Bloombergille, jonka mukaan Samsungin seuraavassa Galaxy S -sarjan puhelimessa ei käytettäisi lainkaan Qualcommin suoritinta.



Tähän asti Samsungilla on ollut tapana julkaista Aasian markkinoille Exynos-versiollinen Galaxy S, kun taas Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin on tuotu Qualcommin uusimmalla Snapdragon-piirillä varustettu versio. Nyt Samsung näyttäisi luottavan omiin kykyihinsä sen verran, että se aikoo julkaista kaikkialla Exynos-versiollisen Galaxy S6:n. Bloombergin mukaan Snapdragon 810:tä ei aiota käyttää, koska sitä testatessa tuli ilmi ylikuumenemisongelmia.

Qualcommille Galaxy S6 -asiakkuuden menetys on tietysti iso asia, sillä kyseistä puhelinta myydään miljoonia kappaleita, eli Qualcommilta jää samalla myös myymättä miljoonia piirejä Samsungille.

Digitimesin tietojen mukaan Galaxy S6:ssa aiottaisiin käyttää uutta 14 nanometrin tekniikalla tuotettuja Exynos-piirejä. Sen lähteet kertovat kuitenkin, että puhelimesta voisi tulla myös Snapdragon 810:tä käyttävä malli, mutta sen toimitusmäärät jäävät aluksi erittäin alhaisiksi. Kun Qualcomm saa ongelmansa ratkaistua, voidaan Snapdragon-mallien toimitusmääriäkin nostaa.

Qualcomm ilmoitti yllättäen viime vuoden lopulla vaihtavansa Snapdragon 810:ssä käytetyn modeemin uudempaan malliin


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Ajantasalla (vahvistamaton)

1

Vanhoja uutisia. Tuota ennen sekä tuon jälkeen sekä Samsung, että Qualcomm ovat kieltäneet ongelmat ja tällaisia uutisia on ehditty kääntää kotimaisellekin.

h ttp://mobiili.fi/2015/01/16/qualcommin-snapdragon-810-jo-tuotannossa-huhut-ongelmista-liioiteltuja/

Vastaa
teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ajantasalla:

Vanhoja uutisia. Tuota ennen sekä tuon jälkeen sekä Samsung, että Qualcomm ovat kieltäneet ongelmat ja tällaisia uutisia on ehditty kääntää kotimaisellekin.

h ttp://mobiili.fi/2015/01/16/qualcommin-snapdragon-810-jo-tuotannossa-huhut-ongelmista-liioiteltuja/

Bloombergin juttu julkaistiin viime yönä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejrr (vahvistamaton)

3

En osta puhelinta ilman Qualcommin sirua. Lataus on todella kätevää, kun Snapdragoneilla siihen menee 10% -> 100% vain reilu tunti, joillakin muilla puhelinmerkeillä se on edelleen sitä 1,5-2 tuntia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.