Asukselta uusi puhelin: Muistuttaa erehdyttävästi Nokia Lumia 1020:tä

3
Manu Pitkänen

Asukselta uusi puhelin: Muistuttaa erehdyttävästi Nokia Lumia 1020:tä
Asus esitteli tänään uudet Zenfone 2 -älypuhelimet sekä kattavia kameraominaisuuksia vaativille tarkoitetun Zenfone Zoom -älypuhelimen, jonka esittelyä yhtiö kiusoitteli etukäteen YouTubessa julkaistulla videolla.

Optinen zoom on melko harvinainen ominaisuus älypuhelimissa ja pääsääntöisesti markkinoille saapuneet puhelimet ovat olleet paksuja ja kömpelöitä. Joidenkin mallien kohdalla on tullut mieleen, että onkohan kyse sittenkin digipokkarista, jolla pystyy myös soittamaan. Asus kehuu uuden Zenfone Zoomin olevan markkinoiden ohuin kolminkertaisella optisella zoomilla varustettu puhelin. Puhelimen mitat ovat 158,9 x 78,84 x 11,95 mm (paino 185 g).

Ulkoisesti Zenfone Zoomista on helppo löytää yhtäläisyyksiä Nokia Lumia 1020:een takakuoresta löytyvän massiivisen mustan "lätkän" vuoksi.

Kameraominaisuuksia täydentää kymmenestä elementistä koostuva vakautettu optiikka (OIS, f/2,7). Kennosta löytyy 13 miljoonaa pikseliä ja nopeasta tarkennuksesta huolehtii lasertarkennus. Kamerasovelluksesta löytyy myös manuaaliset säädöt tarkennukselle, suljinnopeudelle, valotusarvolle, ISOlle ja valkotasapainolle. Lisäparannuksia kuvaukseen tuo Asuksen dynamiikkaa ja valoherkkyyttä parantavat PixelMaster-ratkaisut.



Zoomista löytyy 5,5 tuuman Full HD -näyttö. Puhelimen keskusmuistia tai järjestelmäpiiriä ei paljastettu.

Sama 5,5 tuuman näyttö löytyy myös Zenfone 2:sta, jonka keskusmuistin määrä ja järjestelmäpiiri kerrottiin avoimesti: keskusmuistia on kaksi tai peräti neljä gigatavua ja suorittimena on Intelin neliytiminen Atom Z3580. 13 megapikselin kamera (f/2,0) on varustettu PixelMaster-ominaisuuksilla. Edessä on selfie-kuvaukseen tarkoitettu viiden megapikselin kamera.






Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Insomniu
Insomniu

1

"Muistuttaa erehdyttävästi Nokia Lumia 1020:tä"
Nyt täytyy sanoa, että olipahan kaukaa haettua, jopa törkeän.
Nimimerkillä 1020 löytyy taskusta.

Sen vielä ymmärtää, kun iPhonea ja jotain Android-vastinetta vertaillaan ulkonäöllä, oli sitten tabletti tai luuri. Niissä sentäs on jotain yhteistä havaittavissa :-)

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:

"Muistuttaa erehdyttävästi Nokia Lumia 1020:tä"
Nyt täytyy sanoa, että olipahan kaukaa haettua, jopa törkeän.
Nimimerkillä 1020 löytyy taskusta.

Sen vielä ymmärtää, kun iPhonea ja jotain Android-vastinetta vertaillaan ulkonäöllä, oli sitten tabletti tai luuri. Niissä sentäs on jotain yhteistä havaittavissa :-)


Se on kuitenkin myönnettävä, että teknisesti tämä alkaa jo menemään Lumia 1020:n ohi. Kameran kenno on kuitenkin niin pieni ja megapikseleiden määrä vähäinen verrattuna Lumia 1020:een, että ei tuolla vielä aivan niin tarkkoja kuvia saa.

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Nyt kun Snapdragon 800 -Lumioiden kameroiden käynnistymis- ja kuvanottoajat on saatu kuntoon, niiden suurin heikkous on luvattoman hidas tarkennus. Toivottavasti älyävät laittaa lasertarkennuksen tai muun tarkennusta huomattavasti nopeuttavan systeemin tuleviin huippu-Lumioihin.


Alkaa meinaa kilpailijoilta löytyä enenivissä määrin valkokuvausominaisuuksia, joita Lumioista puuttuu. Valokuvaus kuitenkin ollut Nokian harvoja valttikortteja; olisi kiva nähdä MS:n seuraavan niitä jalanjälkiä, ettei tarvitsisi vaihtaa toiseen merkkiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.