AfterDawn logo

Facebook julkaisee pian anonyymin viestintäsovelluksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Facebookilta alkaa löytyä jo sovellusta joka lähtöön ja käyttötarkoitukseen, mutta vielä se ei ole kokeillut siipiään anonyymissä viestinnässä. Tämä seikka on kuitenkin muuttumassa, sillä The New York Timesin mukaan yhteisöpalvelujätti aikoisi esitellä tulevien viikkojen aikana anonyymiyteen perustuvan viestintäsovelluksen.

Paljoa muuta tästä sovelluksesta ei sitten tiedetäkään. The New York Times ei osannut sanoa miten tuleva sovellus suhtautuu esimerkiksi Facebookiin, jakavatko palvelut tietoja toistensa kanssa vai onko tuleva viestintäsovellus täysin riippumaton emopalvelusta. Viestintäsovelluksen luonteestakaan ei ole tarkkaa tietoa, on mahdollista, että kyseessä on Secretin tai Whisperin kaltainen palvelu. Yhtä hyvin se voisi myös muistuttaa esimerkiksi Yik Yakia tai Truthia.


Projektia johtaa Branch Medialla aiemmin työskennellyt Josh Miller (Facebook osti yrityksen vuoden alussa). Yritys tarjosi Branch-nimistä alustaa kutsuihin perustuvaan keskusteluun sekä uutiskeskustelupalvelu Potluckia.

3 KOMMENTTIA

ProfaneX1/3

En tajua miksi facebook mainostaa tätä jollain anonyymi viestimenä. Kyllähän ihmiset käyttävät kaikkia heidän palvelujaan vaikka kuinka paljon heidän tietoja vakoiltaisiin.

Ja kaikkihan sen tietää että tästä ei mitään anonyymiä tule.

supacool2/3

Facebookin anonyymi viestintäsovellus? Ohan se varma.

G0lden_Kebab3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Kyllähän ihmiset käyttävät kaikkia heidän palvelujaan vaikka kuinka paljon heidän tietoja vakoiltaisiin.

Ja kaikkihan sen tietää että tästä ei mitään anonyymiä tule.

Totta, tosin ehkä tässä kohtaa anonyymiys tarkoittaa juurikin sitä, että käyttäjät ovat toisilleen "anonyymejä" eli jokin viestin johon voit vaan heittää nimimerkillä ilman sen suurempia kirjautumisia mihinkään? Eihän tässä muuten olisi mitään tolkkua jos puhuttaisiin totaalisesti anonyymistä vaikka nyt IP tasolla joka tuskin edes olisi anonyymi koska anonyymi ja facebook ei sovi samaan lauseeseen ja totaalista "anonyymiyttä" on muuten helkkarin hankala saavuttaa tai jopa mahdotonta nykyään..."Lähimmäksi" kai pääsee tuo bittorrentin kyhäelmä bleep.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT