1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Google ohje for dummies

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi .W. 29.07.2004.

  1. .W.

    .W. Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    838
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tämä tulee kyllä jo tuplana, alunperin laitoin tän vitsinä tuonne yleiseen keskusteluun, mutta laitetaan nyt tänne ohjeisiinkin. :)

    ----------------------------------------------------------

    Google - käytöohje todella tarvitaan täällä. Alla peri esimerkkiä hyvin lyhyistä viestiketjuista joita aika useasti täällä esiintyy:

    http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/94703
    http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/94441

    Näiden lisäksi jatkuvasti neuvotaan ihmisiä kääntymään herra (tai rouva/neiti) Googlen avun puoleen, joten ajattelin (tympääntyneenä työpäivään) kirjoittaa tälläisen. Oikeata paikkaa vaan en tästä foorumista tälle löytänyt kun näyttää että tarve on "globaali".


    Elikkäs ohjetta:

    1) Avaa toinen selain (tai selain ikkuna painamalla [Ctrl] ja [N] näppäimet pohjaan, toimii ainakin Microsoftin Internet Explorerissa)

    2) Osoitekenttään (sama kohta johon on afterdawnin kosoitekkin saatu kirjoitettua siinä toisessa selaimessa tai ikkunassa) kirjoitetaan googlen osoite. Suomessa kannattaa käyttää .fi osoitetta nopeuden takia.Osoite: http://www.google.fi (toimii myös tuosta klikkaamalla)

    3) Google sivun avauduttua, sen ISON google logon (ei kannata hämääntyä jo esim jouluisin google logossa on joulukoristeita, se on normaalia) alla näkyy pitkänmallinen suorakaide jossa yleensä jo valmiiksi vilkkuu kursori (se pieni vilkkuva pystypalkki), joka osoittaa että hakukenttä on kirjoitusvalmiina. Jos et missään näe vilkkuvaa pystypalkkia, vie hiiren osoitin (se nuoli, ellei joku tietokoneguru ole käyny sitä muuttamassa muunlaiseksi) sen suorakaiten päälle ja paina kerran hiiren vasenta näppäintä. Nyt pitäisi vilkkua.

    4) Sitten se vaikein ja tärkein osuus! Mitä kirjoittaa hakukenttään? Mieti valmiiksi hyvät hakusanat tai hakusana. Harvoin kannattaa hakea vain yhdellä sanalla, mutta joskus kyllä, riippuu mitä hakee. Kirjoitettuasi hakusanat tai hakusana hakukenttään, voidaan käynnistää haku joko viemällä hiiren osoitin [Google-haku] painikkeen päälle ja painaa hiiren vasenta näppäintä, tai yksinkertaisesti painamalla enter näppäintä.

    5) Hakutulosten analysointi: Haun suoritettuaan Google avaa hakukentän alle listan löytämistään osotteista joihin siirtymällä voidaan katsella onko haku onnistunut vai ei. Sivustot ovat valmiiksi linkitettyjä, voidaan siirtyä sivulle viemällä hiiren osoitin alleviivatun linkin päälle ja painaa siinä hiiren vasenta näppäintä.

    6) Haun tarkentaminen tai höllentäminen: Jos hakutulos ei ollu miellyttävä, toisin sanoen google ei löytänyt sitä mitä olit hakemassa, voidaan hakua joko tarkentaa, lisäämällä sanoja hakuun, tai vaihtamalla hakusanoja. Hakua voidaan myös höllentää, jos alkuperäisessä haussa on ollu liian monta sanaa eikä google ole sen vuoksi löytänyt mitä olit hakemassa. Hakua voidaan myös höllentää, eli vähentää hakusanojen määrää, ja tarkentaa, eli vaihtaa sanoja samalla kertaa. Hakukenttä on edelleen google sivun yläreunassa sen ISON google logon alla oleva suorakaide.


    Näillä Google ohjeilla pääsee luultavasti alkuun. Tarvittaessa voin kirjoittaa myös tarkennetun oppaan, jos tarvetta esiintyy! :)



    ----------- [NGN]TUFF lisäsi vielä: ------------------------

    Lisäys google hakuun.. =)
    jos hakiessasi jollain haku sanalla/sanoilla saat tuloksiin aiheeseen liittymättömiä sanoja voit estää niiden sivujen tulon käyttämällä -sana haussa jolloin -sana:a ei tule..myös domainit jää pois -.de ei näytä .de loppuisia domain osoitteita(saksa)..
    google osaa myös laske jos et laskin ei löydy koneestasi, ;) eli 5+5 hakuun tuo vastauksen..

    ----------- [NGN]TUFF lisäsi vielä: ------------------------

     
  2.  
  3. gogo_78

    gogo_78 Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2003
    Viestejä:
    208
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    :)
    Hyvä ja tarpeellinen ohje, vielä kun samanlainen olisi afterdawnin haun käyttöön niin voisi dummyt ohjata lukemaan ohjeita.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2004
  4. juppe22

    juppe22 Active member

    Liittynyt:
    28.05.2002
    Viestejä:
    2,660
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Pitäis varmaan vielä lisätä, tällänenkin ominaisuus...
    Jos hakee vaikka näin:

    dvd site:fin.afterdawn.com

    Niin ihme ja kumma google listaa kaiken mistä löytyy dvd suomi puolen aD:stä... :D
     
  5. chopper

    chopper Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    01.04.2002
    Viestejä:
    2,161
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Lisättäköön vielä " -merkkien käyttö.

    Jos etsit lausetta Nude teen girls googlesta, löytyy miljoona ziljoona sivua joista osa kertoo kuinka joku on pomppinut alastomana(nude) pissisten edessä(teen girls)

    Mutta jos etsit "nude teen girls" löytyy pelkkää asiaa.

    Eli jos haluat etsiä tiettyjä peräkkäisiä sanoja/lauseita käytä lainausmerkkejä, auttaa paljon hakua.
     
  6. DVDR(W)

    DVDR(W) Guest

    :D
     
  7. remix

    remix Member

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Viimeksi muokattu: 02.08.2004

Jaa tämä sivu