Samsung julkaisi S5:n miniversion tutulla ulkokuorella mutta karsituilla sisuskaluilla

3
Valtteri Ahonen

Samsung julkaisi S5:n miniversion tutulla ulkokuorella mutta karsituilla sisuskaluilla
Samsung on viimein julkaissut paljon huhutun Galaxy S5 mini -puhelimensa. Ulkoisesti puhelin on tutun näköinen, mutta jälleen kerran lippulaivan kompaktista versiosta on pudotettu paljon pois. Ilahduttavan paljon uusia ominaisuuksia on kuitenkin jäänyt myös mukaan.

Tapansa mukaan Samsung on laskenut mini-mallin näytön resoluutiota kosolti. Galaxy S5 minissä 4,5" Super AMOLED -näytön tarkkuus on vain 1280 x 720. Se on kuitenkin pykälä ylöspäin edeltävästä S4 mini -mallista, jossa oli 4,3-tuumainen näyttö 960 x 540 -resoluutiolla.

Uudessa minissä on neliytiminen 1,4 GHz suoritin, 1,5 gigaa keskusmuistia ja LTE-yhteydet. Pääkameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja etukameran 2,1 MP. Tallennustilaa on 16 Gt ja mukana on tietysti myös muistikorttipaikka.

Androidin 4.4-versiota käyttävä puhelin on S5:n tapaan IP67-suojattu ja siinä on niin sormenjälkilukija kuin sykemittarikin. Myös softapuolen uutuuksia on mukana, esimerkiksi Ultra Power Saving Mode. Samsung lupaa myös yhteensopivuuden uusimpien älykellojensa kanssa.



Puhelimen myynti alkaa Venäjältä tämän kuun alussa ja leviää sieltä ympäri maailmaa luultavasti suhteellisen rivakalla aikataululla. Laitteen hinnasta ei ole vielä tietoa.



Tietoja päivitetty.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

pitokokka
pitokokka

3

Lippulaivaa pienempi laite kiinnostaa esim. Z1compact herätti paljon kiinnostusta. S4minissä näyttö rajoittaa tallenteiden katselua (wkan) Viihteestä eikä laitteeseen saa langatonta latausta. Näytön parantuminen ratkaisee Viihde ongelman. S4ministä löytyy FM-radio, toisin kuin isoveljiltä S4 ja S5. Onkohan S5minissä FM radio tai mahdollisuutta langattomaan lataukseen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.