AfterDawn logo

Valven Steam Machineista tulossa myös käsikonsoliversio: tältä näyttää SteamBoy

Juha Tuppi Juha Tuppi
3 kommenttia

Valve on paraikaa työstämässä omaa SteamOS-käyttöjärjestelmäänsä käyttävää Steam Machine -pelilaitetta, ja useat kolmannen osapuolen valmistajat odottelevat niin ikään Valven käyttöjärjestelmän julkaisua. Nyt listaan voidaan lisätä myös käsikonsoli.

The Gamer's Paradise -sivusto raportoi tänään Project SteamBoy -kehittäjäryhmän tarjonneen ennakkovilkaisun tulevaan SteamBoy-käsikonsoliinsa E3-messuilla. Luvassa on siis Valven Steam-palvelu peleineen maailman ensimmäisessä mukana kannettavassa SteamOS-pelikoneessa, mikä on tietysti luonnollinen jatkumo Steam Machine -konsoleille.

Project SteamBoyn esittelyvideon perusteella laite tulee muistuttamaan pitkälti Valven Steam-peliohjainta, ja siitä löytyy kaksi kosketusalustaa, kahdeksan toimintapainiketta, neljä liipasinta ja kaksi takapainiketta. Laitteistotietoja tai hinnoittelua ei vielä paljastettu, mutta lähteen mukaan SteamBoy lupaa tasapainoista tuotetta laitteistotehojen ja hinnan suhteen.


3 KOMMENTTIA

Bodomed1/3

Valve oli fiksu kun seuras sivusta nämä vuodet kolmen muun suuren kamppailua ja nyt pistää sitten itse lusikkansa soppaan. Voi olla että korjaa koko potin. Koska PC jo itsessään on suosittu alusta ja monella on pelit valmiina.

WereCatf2/3

Tuli tuossa kokeiltua sitä Steaming in-home streamingia. Toimii aivan pirun hyvin, kunhan vaan Valve saa vielä AMD ja NVIDIA H/W-pakkauksen toimimaan, niin avot! SteamOS on hieno projekti, harmi vaan, kun suurin osa katalogista on edelleen Windowsille. Viime aikoina on tosin monta hyvää peliä käännetty Linuxille, kuten esim. Civ V ja XCOM.

Valvella on aika monta rautaa nyt tulessa ja jos nää projektit lyö läpi, niin Valvesta tulee aika pitkälti se 300kg gorilla huoneessa.

Bodomed3/3

Itsekkin tota Steaming in-home olen nähnyt tosi toiminnassa ja helpottaa kyl seuraavan HTPC:n rakentamista. Kun tietää että ei tarvii olla tehokaskaan kone että saa pelattua telkkarin kautta. Kunhan vaan saa sitten tarpeeksi suporttia kaikki hienot ominaisuudet. Ja löytyy tarpeeksi markkinoita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT