1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Wlan-ongelma

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Henkkaar 28.05.2014.

  1. Henkkaar

    Henkkaar Member

    Liittynyt:
    29.02.2012
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Moi tietäjät!

    Ongelmaa on siis Wlan-verkon kanssa. Asun Saksassa ja olen käyttänyt jo 4kk naapurin Wlania, koska täällä netin saaminen on hieman hankalahkoa. Nyt yksi päivä se lakkasi toimimasta kunnolla. SIihen asti se toimi erittäin hyvin. Signaali on edelleen hyvä, täysi/lähes täysi, mutta nettiselaaminen esimerkiksi on mahdotonta. Sivu aukeaa minimissään minuutissa ja joskus ei ollenkaan. Kysyin naapurilta ja hän sanoi asentaneensa käyttöjärjestelmän uudestaan ja ei muuta. Netti teki näin kerran aikaisemminkin, mutta alkoi toimimaan itsestään. Kysymys siis kuuluukin, onko mitään tehtävissä itse? Olisihan se hienoa, jos netti toimisi kuten kuuluukin.

    Kiitos kaikille vastanneille.
     
  2.  
  3. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ensimmäinen mitä voi koittaa, niin kirjoittele DNS-palvelimet käsin yhteyden asetuksiin. Toinen joku yleinen sen maan DNS-palvelin isolta ISP:ltä (eri kuin mikä nyt käytössä) ja toinen modeemin IP (esim. 192.168.1.254). Jos on pelkästään hitaasta DNS-palvelimesta tai modeemin hitaasta DNS-välityksestä kiinni, niin tuo tekee yhteydestä huomattavasti ripeämmän.

    Toinen vaihtoehto on pyytää naapuria boottaamaan modeemi, eli virtapiuha pois, odottelee jonkun minuutin ja takaisin kiinni.

    Viimeinen vaihtoehto on hankkia naapurille kunnon DD-WRT tai vastaava High Power WLAN-tukiasema joka hoitaa sitten ne WLAN-yhteydet sinulle ja naapurillesi. Toimintavarmuus noissa DD-WRT purkeissa on sitä luokkaa, että ei tarvitse edes kerran vuodessa käynnistää purkkia uudestaan ja yhteensopivuus eri WLAN-laitteiden kanssa on aivan omaa luokkaansa.
     
  4. Henkkaar

    Henkkaar Member

    Liittynyt:
    29.02.2012
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Kiitos avusta. Tuo DNS-palvelimien käsinsyöttö poisti ongelman. Nyt hymyilyttää.
     

Jaa tämä sivu