AfterDawn logo

Twitter päätyi taas sensuroimaan sisältöä - kuka saa päättää, mitä sensuroidaan?

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

Twitter on jälleen taipunut maakohtaisiin sensuuripyyntöihin, tällä kertaa Pakistanissa. Useiden pyyntöjen jälkeen palvelu alkoi estää Pakistanin alueella muun muassa islamin uskoa loukkaavia viestejä.

Twitterin sensuuripolitiikkaa on pidetty melko maltillisena ja ymmärrettävänä, sillä vaihtoehtona olisi sulkea sensuuria vaativan valtion alueelta koko palvelu. Viime aikoina on kuitenkin herännyt kysymyksiä siitä, kellä on missäkin oikeus vaatia jotain sisältöä palvelusta suodatettavaksi. Esimerkiksi Pakistanin tapauksessa valitukset tehnyt virasto oli Viestintävirastoa vastaava viranomainen.

Ongelmallisia tilanteita on aiheuttanut myös esimerkiksi Ukrainan kriisi, jonka myötä Venäjän viranomaiset ovat muun muassa halunneet estää pääsyn Ukrainan ja opposition Twitter-tileille. Kun tarkoitusperät ovat selkeästi esimerkiksi poliittiset sen sijaan että juontuisivat lainsäädännöstä, lienee syytä miettiä tarkoin, kenen vaatimukseen on tarpeellista suostua.


Muun muassa The Electronic Frontier Foundation (EFF) on paheksunut Twitterin viimeaikaisia sensuuripäätöksiä, kirjoittaa TechCrunch.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

ja payPal on päätynyt sensuroimaan sähkötupakan myyjät.
Ilmeisesti tupakkayhtiöt maksanut tarpeeksi:
http://www.digitaltrends.com/web/guns-d...you-buy/#!QwtiO

user_org (vahvistamaton)2/2

Lainaus:

Viime aikoina on kuitenkin herännyt kysymyksiä siitä, kellä on missäkin oikeus vaatia jotain sisältöä palvelusta suodatettavaksi. Esimerkiksi Pakistanin tapauksessa valitukset tehnyt virasto oli Viestintävirastoa vastaava viranomainen.


Vaatii tosiaan paljon osaamista jos toimii ympärimailmaa.


Mutta luulisi Twitterillä olevan käytössään suhteellisen paljon osaamista. mutta jossain maassa voi olla ristiriitaisiakin päätöksiä.

Käyttäjien kanssa tehdyt sopimukset luulisi olevan sellaiset että sieltä päin ei kovin helpolla tule ristiriitaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT