Tuleviin iPhoneihin on tulossa "lähes Full HD -tasoinen" näyttö

2
Manu Pitkänen

Tuleviin iPhoneihin on tulossa lähes Full HD -tasoinen näyttö
Puskaradiossa on puhuttu paljon Applen suunnitelmista julkaista tänä vuonna kaksi eri kokoista iPhonea. Ensimmäisenä markkinoille olisi tulossa 4,7-tuumainen malli ja myöhemmin syksyllä vieläkin suurempi 5,5-tuumainen iPhone. Kevättä ovat hallinneet huhut puhelimien uusista muotoiluista ja näyttöjen tuumakoosta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt näyttöjen resoluutio.

Asiaan on nyt tullut korjaus, sillä 9to5macin lähteet ovat paljastaneet, että 4,7-tuumaisen iPhonen näytön resoluutio olisi kasvamassa 1704x960 pikseliin. Harvinainen, Full HD -resoluution alle jäävä näyttötarkkuus juontaa juurensa Applen käyttämään 568x320 pikselin perustarkkuuteen. IPhone 5:ssä ja 5s:ssä näytön tarkkuus oli kaksinkertainen perustarkkuuteen verrattuna ja tulevissa iPhoneissa käytetään kolminkertaista skaalausta.

Mikäli tieto näytön tarkkuudesta pitää paikkansa, kasvaisi iPhonen pikselitiheys nykyisestä "Retina-tason" 326 PPI:stä 416 PPI:hin. Jos samaa tarkkuutta käytetään myös 5,5-tuumaisessa mallissa, muodostuu pikselitiheydeksi 355 PPI. Samsungin Galaxy S5:ssä pikselitiheys on 432 PPI:tä (Full HD, 5,1"), mutta alipikselitiheys on timanttimatriisin vuoksi sinisellä ja punaisella 305 SPPI.



Kehittäjät joutuvat päivittämään sovelluksiaan, jotta heidän ohjelmansa näyttäisivät hyvältä myös uudella näyttöresoluutiolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

temple69
temple69

1

iLampaat mollasivat jo pari vuotta sitten mm. Samsungia liian suurista näytöistä. Nyt kun iPhone menee samaan suuntaan, niin ei varmaan olla moksiskaan.

Ihan turhaa itkua siis.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti temple69:

iLampaat mollasivat jo pari vuotta sitten mm. Samsungia liian suurista näytöistä. Nyt kun iPhone menee samaan suuntaan, niin ei varmaan olla moksiskaan.

Koittamatta laitetta on paha sanoa varmaksi, mutta pidän *erittäin* todennäköisenä, että tulevat iPhonet ovat liian isoja itselleni. Jo nykyinen 4" malli on ihan rajoilla.

Lainaus:


Ihan turhaa itkua siis.

No, kyllä vähän muualtakin on kuulunut kitinää siitä, että puhelimet, etenkin uusimmalla tekniikalla varustetut ovat liian suuria Android-maailmassa. Se varmasti sitten on täysin relevantti valitus, koska tulee "oikeasta" suunnasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.