AfterDawn logo

Googlella on kova kasvuvaihde päällä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Internetjätti Googlen liikevaihto tammi-maaliskuussa kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 19 prosentilla 15,4 miljardiin dollariin. Liikevaihto kasvoi samalla 4,12 miljardiin dollariin.

Parantuneen tuloksen taustalla on käytännössä se, että Google on keksinyt miten se pystyy aiempaa tehokkaammin tienaamaan sen omilla verkkopalveluilla (haku, kartat, Gmail, YouTube jne.). Yhtiön omien verkkopalveluiden liikevaihto kasvoi 21 prosenttia ja sen osuus koko liikevaihdosta on nyt 68 prosenttia. Hakukoneyrityksen mukaan se on onnistunut tekemään parannuksia erityisesti mobiilissa. Google kasvatti myyntiä myös sen mainosverkossa, mutta selvästi vähemmän (kasvua 4 %).

Google tienasi hyvin myös muilla kuin mainoksilla. "Muu liikevaihto" kasvoi 48 prosenttia 1,55 miljardiin dollariin.

Ensimmäisen kvartaalin aikana Google teki kaksi isoa yrityskauppaa. Ensinnäkin se sai kipattua tappiota tuottaneen Motorolan puhelinliiketoiminnan Lenovolle, mikä vähensi samalla Android-valmistajien hermoilua, sillä niiden ei enää tarvitse pelätä joutuvansa kilpailemaan Googlen kanssa. Hakujätti osti myös älykkään termostaatin ja palovaroittimen suunnitelleen Nestin, jonka suunnittelutiimiin kuuluu monia Applen entisiä työntekijöitä.

1 KOMMENTTI

Sefriol1/1

Googlen kannalta huolestuttavinta tosin oli se, että vaikka liikevaihtoon tuli tuntuva kasvu, niin mainostajien maksama hinta mainoksista laski 9%.
Se näyttää pistäneen sekä Facebookin, että twitterin osakkeen laskuun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT