AfterDawn logo

Game of Thronesin jatko merkkasi jälleen uusia piratismiennätyksiä

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Game of Thronesin suosio on kiistaton. Sarjan neljäs tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa maanantain vastaisena yönä ja sarjaa tuottavan HBO:n HBO Go -verkkopalvelu kärsi ruuhkautumisesta ja kaatui useammaksi tunniksi. Kenties juuri tämä takia erityistä kiirettä havaittiin myös piraattiversiota jakavilla tiedostonjakopalvelimilla.

Luonnollisesti tiedostonjakopalveluiden kaatuilu ei ole ollut ongelma, vaikka sarjan ensimmäistä jaksoa onkin ladattu ja jaettu ennätysmäärin. Lataajien ja jakajien määrällinen kasvu on tarkoittanut todennäköisesti vain nopeampia latausaikoja.

Pelkästään ensimmäisen puolikkaan päivän aikana lataajia oli yli miljoona, kertoo TorrentFreak. Viime kauden finaalia ladattiin yhteensä vajaat 6 miljoona kertaa koko viime vuonna. Sivuston lukujen mukaan jaksoa jakoi BitTorrent-verkossa parhaallaan yli 300 000 käyttäjää.


Erityisen innokkaasti sarjan neljännen tuotantokauden ensimmäistä jaksoa ladattiin Australiassa. Siellä Game of Thronesin oikeudet omistaa Foxtel, joka sisällyttää sarjan palveluun, jonka maksu on useille liian kallis. Suomi ei sijoittunut kymmenen kärkeen. Lista oli laadittu ensimmäisen 12 tunnin aikana jaksoa ladanneista ja sitä voivat vääristää esimerkiksi VPN-yhteyksiä käyttävät.

Suomessa Game of Thrones näkyy lähes viiveettä HBO Nordicin kautta.

1 KOMMENTTI

inkogn (vahvistamaton)1/1

Taas yksi osoitus siitä että piraatit ovat pelkkiä varkaita. Suurimamassa osassa listn maita jakso oli saatavilla laillisesti alle vuorokaudessa jenkkien ensi-illasta. Mutta kun ei halua maksaa niin voi varastaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT