AfterDawn logo

Pitihän se arvata: Ultimate Arcade tavoittelee tavaramerkkiä sanalle "flappy"

Juha Tuppi Juha Tuppi
4 kommenttia

Candy Crush Saga -pelin kehittäjän Kingin tavaramerkkiepisodista candy-sanan oikeuksien suhteen ei ole kulunut kahtakaan kuukautta, kun seuraava yrittäjä nousee jo esiin.

TechCrunch raportoi tänään Ultimate Arcade -yhtiön pyrkivän hankkimaan tavaramerkkioikeudet sanaan flappy. Yhtiön ajatuksenjuoksua ei ole vaikea seurata: tavoitteena on epäilemättä pyrkiä rahastamaan Dong Ngyuenin maailmaa kohauttaneen Flappy Bird -naputtelupelin suosiolla. Vaikka itse alkuperäinen peli ei tällä hetkellä ole saatavilla, se on poikinut valtaisan määrän kopioita, joista useimpien nimestä löytyy sana flappy.


Lähteen mukaan Ultimate Arcade onkin jo lähestynyt muutamia pelikehittäjiä syyttäen näitä sanan luvattomasta käytöstä ja vaatien asiaan liittyvien pelien poistamista sovelluskaupoista. Yhtiö perustaa vaatimuksensa väitteelle, jonka mukaan sillä on ollut oikeudet flappy-sanaan jo vuodesta 2006 lähtien.

Väite vaikuttaa kuitenkin tuulesta temmatulta: tavaramerkkisivusto Trademarkian mukaan Ultimate Arcade on kyllä hakenut tavaramerkkiä flappy-sanalle, mutta hakemus on jätetty 16. helmikuuta 2014 ja odottaa vielä käsittelyä. Ultimate Arcade ei myöskään vaikuta olevan ainoa taho, joka on kiinnostunut kyseisen sanan tavaramerkkioikeuksista.

Yrittänyttä ei laiteta, vai kuinka?

4 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/4

Jep, tätä varten ne patentit juuri on. (sarcasm)

Aika "likaista peliä"...

RekookeR2/4

"Ultimate Arcade on kyllä hakenut tavaramerkkiä flappy-sanalle, mutta hakemus on jätetty 16. helmikuuta 2014 ja odottaa vielä käsittelyä"

On varmaan ostanut oikeudet johonkin 2006 tehtyyn flappy peliin ja siten voi sanoa olevansa eka joka tuota sanaa on pelissä nimenä käyttänyt. Ihan kuin tuo Candykin teki.

muppis3/4

Sairasta. Tämän takia itsellä jäänyt mobiilipelaaminen vähälle.

Patti124/4

Ihme perseilyä näiden patenttien kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT