AfterDawn logo

Applen iTunes Match laajeni Suomeen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Apple on avannut iTunes Match -musiikkipalvelunsa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, kirjoittaa MacRumors. Yhtiön omaan saatavuusaluelistaan Suomea ei ole kuitenkaan vielä merkitty.

ITunes Match on Applen vuonna 2011 avaama palvelu, joka mahdollistaa eri medioista hankitun musiikin (myös CD:llä oleva) lisäämisen iCloud-pilveen. Tällöin musiikki on käyttäjän kaikkien iOS- ja Mac-laitteiden saatavilla, eikä tiedostoja tarvitse siirrellä paikasta toiseen. Noin 25 euroa vuodessa maksavan palvelun avulla huonolaatuiset kopiot on mahdollista korvata iTunesista löytyvillä parempilaatuisilla versioilla.

Tänä vuonna iTunes Matchin (yhdysvaltalaiset) tilaajat saivat mahdollisuuden käyttää iTunes Radio -palvelua mainoksetta. Bloombergin tietojen mukaan Apple aikoisi laajentaa iTunes Radion kuuluvuusaluetta Pohjoismaihin jo ensi vuoden alussa.

3 KOMMENTTIA

ZZboy1/3

Applen pelleryhmä on asettanut 25000 biisin rajan Matchiin, kellä ihan oikeasti on niin vähän musiikkia. Iskä ja äiskä ovat eri vuosikymmeniltä, samoin lapset, jokaisella vähintäin 5000 kappaletta klassisesta räppiin. Hyvä kuitenkin että Suomikin on nyt päässyt kehitysmaitten listalta pois (juuri kun takaisin siihen suuntaan ollaan menossa todellisuudessa).

ArttuH5N12/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Bloombergin tietojen mukaan Apple aikoisi laajentaa iTunes Radion kuuluvuusaluetta Pohjoismaihin jo ensi vuoden alussa.

Heh heh :D

ZZboy3/3

Onni onnettomassa tilanteessa on kun tekee uuden iTunes kirjaston ja laittaa sinne vain sen musiikin jonka haluaa olevan pilvessä (siis. etupäässä reggaeta, eh). Tähän mennessä on selvinnyt, että iTunes kirjastosta ei löydy kaikkea Frank Sinatraa, Ayumi Hamasakia, suomalaisia artistia (metallibändejä) eikä eteenkään Frank Zappaa. Noilla putoaa jo 2000 biisiä pois.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT