1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

NAS varmuuskopiointiin ja tiedostojen jakamiseen

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi 73r0 03.12.2013.

  1. 73r0

    73r0 Member

    Liittynyt:
    24.03.2006
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Varmuuskopiointi ulkoisille kovalevyille alkaa olla epäkäytännöllistä ja epävarmaa ja siihen etsin nyt luotettavampaa ratkaisua. Joku raid-systeemi on varmaan paras tähän tarkoitukseen, mutta minulla ei niistä ole käytännön kokemusta eikä tietoa ja siksi kyselen täältä apuja.

    Löysin tällaisen: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39543/dgnnn/Buffalo-LinkStation-Duo-6TB-verkkolevypalvelin

    Eli tuon kun laittaa raid 1-tilaan, niin palvelimen kapasiteetti olisi kolme teraa ja jos toinen levyistä poksahtaa, niin kaikki data on toisella levyllä tallessa?
    Laitteet varmaan myös ilmoittanee jos levy hajoaa, niin sen voi heti vaihtaa uuteen? Palvelimen pitäis toimia sekä windows 7:n ja 8:n kanssa. Verkkokaupan mukaan tuo laite ei todennäköisesti toimisi windows 8:n kanssa, mikä tuntuu hieman kummalliselta. Vasta tästä 100 euroa kalliimmasta mallista se tuki löytyisi: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24194/dnnsq/Buffalo-LinkStation-420-6TB-verkkolevypalvelin

    Tämä olisi jo minulle riittävä ratkaisu varmuuskopionnin kannalta, mutta mukava lisä olisi, että tiedostoihin pääsee helposti netin kautta käsiksi ihan mistä tahansa kuten näitten aparaattien kanssa ilmeisesti onnistuu. Vielä mahtavampi lisä olisi, jos pystyisin luomaan palvelimelle jonkun kansion, jonka voisin jakaa asiakkalle esim. ftp-ohjelman kautta. Onkohan tämmöinenkin mahdollista?
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    RAIDin saa verkkolevylle tehtyä helposti käyttämällä valmistajan konffaussoftaa (tulee laitteen mukana). Konffauksessa menee useita tunteja aikaa, riippuen levyjen koosta.

    Se, että laitteesta puuttuu virallinen Windows 8 -tuki ei ole yleensä muuta kuin sanahelinää, tarkoittaa ettei laitetta ole kasissa testattu, eikä toimivuutta varmistettu. Tuosta ei mielestäni kannata maksaa ylimääräistä. Verkkolevyjen ja muistilaitteiden kohdalla on yleensä aika satavarmaa että ne toimivat käyttöjärjestelmästä riippumatta. Minulla on itselläni useita muistitikkuja ja muita muistilaitteita, eikä niiden kanssa ole ollut kasissa minkäänlaisia ongelmia.
     
  4. 73r0

    73r0 Member

    Liittynyt:
    24.03.2006
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Niin minäkin epäilin, että kyllä kai niitten pitäisi toimia. Entä onko tuosta ftp-jakamisesta verkkokovalevyjen kanssa kenelläkään kokemusta?
     
  5. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    FPT-ominaisuus NAS-laitteissa on ihan perusominaisuus, joka löytyy hyvin suurella todennäköisyydellä jokaisesta laitteesta.

    NAS-laitteet käyttävät tiedostojen jakamiseen ihan yleisiä protokollia, joten toimivat lähes 100% todennäköisyydellä kaikkien yleisempien käyttöjärjestelmien kanssa.

    Windows 8 tuen puuttuminen tarkoittaa todennäköisesti, että laitteen mukana tuleva konfigurointi ohjelmaa ei ole vielä testattu kyseisellä järjestelmällä. NAS-laitteiden konfiguroiminen tehdään kuitenkin yleensä selaimen kautta, jolloin kyseistä ohjelmaa ei edes tarvitse mihinkään.

    pienen yrityksen tai vähän ammattimaisempaan käyttöön suosittelisin qnapin tuotteita.
    Huomattavasti paremmat raid-ominaisuudet esim hot-swap/spare ominaisuuksilla ja nopeammat siirtonopeudet.Hinnat ovat tosin aika korkeat.
     

Jaa tämä sivu