1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pari kysymystä M5A99X evo r 2.0:sta

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 19.10.2013.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,261
    Kiitokset:
    1,291
    Pisteet:
    243
    Terse foorumilaisille.

    Eli otsikon mukaan pari juttua olisi tuumailuksi asti.

    Olen kahdella eri piipparilla kokeillut emolle muttei ääntele mitään, lähinnä käynnistysääni. Itselle on jollakin tavalla rauhoittavaa kuulla "beep" kun masiina lyödään tulille. Onkos porukoilla kokemuksia tuosta? Kuitenkin kakkosmasiinassa piipparit toimivat ok.

    Sitten toinen, ei niinkään minulle tärkeä asia mutta kuinkas näyttiksen nopeudet toimivat eri sloteissa? Siirsin kokeeksi pääasialliseen paikkaan heti prossun alle kortin (HD 7770) muttei siinä ainakaan win-luokituksen mukaan ollut eroja. Eikä silmin nähdenkään. Koneella ei pelata. Lähinnä prossulle puhallussuuntaa tuumailen kun uusi koppa harkinnassa. Pystyyn vaiko vaakaan. Osat sigussa. :)

    Tällaisia juttuja. Lähinnä vaan tuo piipparijuttu kummastuttaa. Jos ja kun muutama naputtelija omistaa samanmoisen emon niin kertokaapas tuosta jotain. Hyvää lauantai-illan jatkoa kaikille!
     
  2.  
  3. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Tuohon näyttiskysymykseen:
    Peruskäytöllä ei niinkään mitään väliä mihin PCI-E slottiin sen kortin tunkee kunhan kuva tulee.
    Jos molemmat slotit ovat x16 niin silloin nopeuseroja ei ole. Erinäisillä benchmarktesteillä voi vertailla onko eri sloteilla eroa. Esimerkiksi MSI Kombustorin benchmark.
    Yleensä perusemoissa tuo alin on x8 slotti, mutta sun emossa näyttäisi olevan ensimmäinen ja toinen (siniset slotit) x16 singlellä ja x8 dualilla. Kunhan et tuohon alimpaan mustaan pci-e paikkaan laita niin ok.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,261
    Kiitokset:
    1,291
    Pisteet:
    243
    Ok, thanks Palle. Eli pystypuhallus säilynee meikällä tuossa tulevassa hökötyksessä. Kun ei tuo näyttis ahdista ilman huilaamista coolerille siirrettynä alempaan slottiin taas. Vielä niitä kelloja kokeillaan Phenomilla mitä irtoaa. :D Joup, tämä selvä. Mites tuo beep-juttu? Biosista rukattuna nopea käynnistys mutta pruukannut tehdä niin että kotiin tullessa työpäivän jälkeen kone käyntiin ja kahvinkeittoon. Siinä kun hääräilee niin tuttu ja turvallinen piippaus kuuluu masiinasta. (Aikanaan, kakkoskone toimii juuri näin) Sitten kun istahtaa soffalle niin kaikki onkin jo valmiina, taustaohjelmat ja palvelut mitä onkaan niin myöskin ladattuina. En ole vielä poistellut mitään sen kummempia, antaa huilailla taustalla toistaiseksi.

    Noniin, juttu rönsyilee taas... Mikäs kun ei piippari toimi? Ei, en vaihda emoa. :DD

    e. Tuohon yllä olevaan höpinään niin johan se kuuluu kun laittaa stereot auki ja aux joka mulla meinaa koneesta tulevaa ääntä. Wndowsin aukeaminen on tuttu ääni. Ssd:llä jotain 20 sekuntia.

    Noh, tämä näistä piippareista tällä kertaa. Pitäkää masiinoistanne huolta. Malwarebytes esim. siivoaa rikkaruohoja jos seikkailee ihme "puistoissa" yms. Järkeä voi ja saa käyttää. :)
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2013
  5. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Minkäslaiset piipparit sulla on? Noitahan on vissiin 2,3 ja 4 pinnisiä. Varmasti monesti emon ohjekirjaa selaillutkin, mutta 4 pinnisen tuo Asus vaatii. Olisiko Biosissa erillinen valinta onko piippari käytössä?

    Piru vie kun nykyään ei ole monessakaan emossa enää piippareita... Koomisinta tässä on se, että yksikään kaupasta ostettu emo ei itselläni sisällä piipparia, mutta kaikki "kehnot" OEM emot sensijaan sisältää. Itsekkin lisäilin omaan Asuksen emoon erillisen piipparin. Jotenkin outoa jos ei kone käynnistyessä piippaa.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,261
    Kiitokset:
    1,291
    Pisteet:
    243
    Aivan, allekirjoitan ajatuksen. Hmm. Kaksinapaisia ovat nuo kummatkin piipparit. Jaa että niissäkin on sitten eroja monikopinnisiä. Hhmmhh.

    Joskus wanhalla Asuksen emolla piipitteli piippari kun oli muistipalikka kehnosti kiinni slotissaan. Eli yksinkertainen diagnostiikkaväline tuo voisi olla. Jäisi pään raapiminen ehkä vähemmälle.

    Jos tuossa siguni emossa häätyy olla erilainen palikka niin mistäköhän lähtisin kyselemään moista?
     
  7. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Luin emolevysi ohjekirjaa. Siis, tavallaan ilmaisin asian väärin. Emosi käyttää kaksipinnistä piipparia, joka kuitenkin vie 4 paikkaa.
    [​IMG]
    Olikohan se juuri Asuksen emo jolle piti biosissa jokin temppu tehdä ennekuin piippari alkoi pelata?
    Perskeles kun en voi nyt konetta sammuttaa. Asentelee ajureita. Perskeleen haittaohjelma pamahti koneelle niin päätin josko olisi hyvä aika asentaa koko windows uusiksi, kun sen verran rekisteriin käsiksi pääsi. Oma vika, kun asentaessa asenteenani oli tämä klassinen "hit next" ja ohhoh, mikäs se nyt asentui myös... Selain highjacker. Mbam löysi kolminumeroisen määrän roskaa, osa onneksi vain icon -tiedostoja >.<
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,261
    Kiitokset:
    1,291
    Pisteet:
    243
    Vai semmoista sielläpäin. Nooh lähtee roskat Kuikkaan kun asentaa raikkaan Winukan.

    Bios on jo hyvinkin tuttu. Hieman meni aikaa tuossa uefi-jutussa mutta sepä onkin lopulta aikas käyttäjäystävällinen jos näin voisi ilmaista. Pitää penkoa sitä vielä.

    Parilla käyttäjällä täälläkin on samainen emo... toivotaan että sattuu silmiin eli luettavaksi tämäkin. :D
     
  9. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Itseltänikin tuo sama emo löytyy ja piippari kyllä piippaa, kun menee POST:sta lävitse. Mitään ei tarvinnut biosista säädellä, mutta hyvin hento piippaus tämän emon kanssa on verrattuna edelliseen.
     
  10. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ei piippaa piipperi tälläkään Asus M5A97 Evo R2.0 emolla.

    Vanhalla hajonneella M5A99X Evo emolla piippaili,kun käynnisti koneen.
     

Jaa tämä sivu