Korean hallitus tyrmistynyt iPad- ja iPhone-tuontikiellon peruutuksesta

6
Manu Pitkänen

Korean hallitus tyrmistynyt iPad- ja iPhone-tuontikiellon peruutuksesta
Hälytyskellot alkoivat soida Etelä-Korean hallituksessa kun tieto joidenkin Applen tuotteiden tuontikiellon peruuttamisesta levisi julkisuuteen. ITC oli aiemmin kesällä todennut Applen tuotteiden loukkaavan Samsungin patentteja, minkä takia AT&T:n kautta myytäviä iPhone 4-, iPhone 3GS, iPad 3G, iPad 2 3G-laitteita uhkasi tuontikielto Yhdysvaltoihin.

Obaman hallitus kuitenkin käytti sille varattua veto-oikeutta ja keskeytti tuontikiellon toimeenpanon. Korealaisessa mediassa liike on nähty protektionistisena, sillä onhan Apple yhdysvaltainen yritys. Lisäjännitettä tilanteeseen tuo se, että ITC kertoo tämän viikon perjantaina päätöksensä tapauksesta, jossa Apple syyttää Samsungia sen mallioikeussuojien rikkomisesta. Jos tapaus katsotaan Applen eduksi, uhkaa Samsungin puhelimia ja tabletteja maahantuontikielto Yhdysvaltoihin.



Vuosi sitten yhdysvaltalainen oikeusistuin totesi Samsungin rikkovan Applen patentteja, mistä syystä korealaisyhtiölle langetettiin maksettavaksi miljardin dollarin vahingonkorvaus, mutta summaa leikattiin tämän vuoden alussa 598 miljoonaan dollariin.

Korean hallitus kertoi pelostaan, että Obaman hallituksen päätös on omiaan vaikuttamaan negatiivisesti pantettioikeuksien suojeluun.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (6)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Obaman hallitus kuitenkin käytti sille varattua veto-oikeutta ja keskeytti tuontikiellon toimeenpanon. Korealaisessa mediassa liike on nähty protektionistisena


Protektionistinenhän toi liike on, ei siitä kahta sanaa. Kaikista naurettavinta olisi, että Apple välttää tuontikiellon ja Samsungille se langetetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
apple fani (vahvistamaton)

3

Lieneekö kielto haittaavan usan taloutta vai enemmänkin Obaman mieltymystä laadukkaisiin ja mukaviin vempaimiin jota apple tarjoaa kuluttajille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.