AfterDawn logo

Internet Explorer 11 -selaimen esiversio saatavilla myös Windows 7:lle

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Microsoft on lupaustensa mukaan julkaissut Internet Explorer 11 -selaimen esiversion myös Windows 7 -käyttäjille. Kyseinen Developer Preview -julkaisu on tarkoitettu nimensä mukaisesti lähinnä kehittäjien testikäyttöön.

Internet Explorer 11 on osa tulevaa Windows 8.1 -päivitystä ja selaimen Windows 7 -versio sisältää suurelta osin samat ominaisuudet, mutta eroavaisuuksiakin löytyy. Windows 7 -versio ei esimerkiksi tue 100 yhtäaikaista välilehteä (mikä ei liene suuri puute menetys käyttäjälle), myös tuki premium-videoiden katselulle ilman lisäosia (Flash, Silverlight) puuttuu, selain ei myöskään tue Googlen uutta SPDY-protokollaa eikä siitä löydy tukea Enhanced Protected Mode -selaustilalle, joka puuttui jo Windows 7:n IE10-versiosta. Pieniä eroja on myös kehittäjätyökaluissa.


Muilta osin myös Windows 7 -käyttäjät saavat samat parannukset suorituskykyyn sekä WebGL-tuen. Selain tukee JPG-kuvien purkua näytönohjaimella sekä HTML5-standardin mukaista linkkien esilatausta. Uudistuksia on tapahtunut myös JavaScript-moottorissa ja kehittäjätyökaluissa.

Microsoft ei kerro koska selaimen virallinen Windows 7 -versio saapuu ladattavaksi. Windows 8.1 -versio saapuu samaan aikaan kun itse käyttöjärjestelmäpäivitys julkaistaan virallisesti. Windows 8 -käyttäjille ei ole erikseen luvassa Internet Explorer 11 -selainta, sillä Microsoft odottaa käyttäjien pääsääntöisesti päivittävän järjestelmänsä 8.1-versioon.

1 KOMMENTTI

captcurzk1/1

No voi voi sentään! Hirveä pettymys IE faneille! :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT