AfterDawn logo

TTVK: suomalainen radiokanava jakoi musiikkia P2P-verkossa

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Tekijänoikeuden tiedotus ja valvontakeskus väittää, että oululainen radiokanava Sea FM on jakanut musiikkia laittomasti verkossa DC++-ohjelman avulla syksyllä 2011. Kanava puolestaan kiistää kaikki väitteet.

Sea FM julkaisi Facebook-sivuillaan selonteon TTVK:lta saamastaan oikeushaasteesta. TTVK:n mukaan Sea FM:n koneilta olisi käytetty DC++-ohjelmaa, joka monessa tapauksessa vaatii myös lataajaa jakamaan sisältöä palvelimille päästäkseen. Järjestö vaatii Sea FM:ltä 15 000 euron korvauksia jaetusta musiikista.

Radiokanavalta myönnetään, että DC++ on ollut käytössä, mutta sen avulla on ladattu vain maksuttomia tuotantoelementtejä. Sea FM:n viestissä painotetaan, että ohjelman käyttäminen on täysin laillista.

Facebookissa julkaistun viestin mukaan TTVK lähestyi Sea FM:ää jo lokakuussa 2011 ehdottaen 2000 euron korvaussummaa, jolla asia voitaisiin hoitaa ilman oikeushaasteita. Sea FM:n mukaan koneilla ei ole tehty mitään laitonta eikä suostunut tarjoukseen, jonka jälkeen TTVK vei asian oikeuteen. Sea FM kertoo taistelevansa kantansa puolesta loppuun saakka. Oikeuskäsittely alkaa käräjäoikeudessa näillä näkymin loppuvuodesta.

7 KOMMENTTIA

johtaja591/7

Näinhän se menee: p2p = rikos ja syyllinen, kunnes toisin todistetaan.
E: Siis oletan että TTVK:lla ei ole mitään todisteita, vaikka käräjille ollaan menossa.

kane_k2/7

taitaa ttvk:lle riittää että jokin on mahdollista eikä sen kummemmin tutkita onko jotain oikeasti tapahtunut

Avoin_ministerio3/7

Jos jollain on vielä allekirjoittamatta aloite, jolla TTVK:n toiminta saadaan aisoihin, tehkää se tänään!

Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Sove924/7

Käytännössä kenet tahansa voi lavastaa syylliseksi piratismiin kuolleista isoäideistä sellaisiinkin, joilla ei ole edes nettiyhteyttä, saati tietokonetta, älypuhelinta jne. Ja mafiahan ei mitään todisteita tarvitse, kun viranomaiset ja poliitikot on lahjottu.

Lumikki5/7

TTVK Ry vaikuttaa epätoivoiselta, kun se oma leipä on kiinni tekijäoikeuslain avulla tapahtuvasta rahan kiristyksestä. Jos asiakas ei suostu kiristykseen niin oikeudessa tavataan. Eikä TTVK ry tarvitse edes todellisia todisteita asiaan, kun se saa ne itse tekaista eli väärentää. TTVK ry nauttii luottoasemaa johon sillä ei ole mitään pätevyyttä.

Suomen valtiokin ummistaa silmänsä aika sopivasti tältä TTVK ry:n Mafia meninkiltä.

coocie986/7

Miksi edes pyytää tuollaista kärpäsen paskaa (2000€) jos laki tarjoaa mahdollisuuden saada moninkertaisen summan rahaa? Tässä näkyy hyvin miten TO-laki on mahdollistanut lailliset kiristyksen haittaan perustumattomilla korvauksilla.

coocie987/7

Miksi edes pyytää tuollaista kärpäsen paskaa (2000€) jos laki tarjoaa mahdollisuuden saada moninkertaisen summan rahaa? Tässä näkyy hyvin miten TO-laki on mahdollistanut laillisen kiristyksen (oikeaan) haittaan perustumattomilla korvauksilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT