*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Lähes puolet Android-käyttäjistä on yhä jumissa vanhassa versiossa - päivitystahti kuitenkin kiihtynyt

uutinen julkaistu:

Tuoreet Googlen luvut paljastavat, että Androidin "Gingerbread" 2.3 -versiota käyttää yhä lähes puolet Android-puhelinten omistajista, tarkalleen 45,6 prosenttia. Uutisen takana on readwrite.com. Android 2.3 ilmestyi vuonna 2010, mikä tekee siitä älypuhelinkäyttöjärjestelmien iässä ikälopun. Sinänsä ihan hyvä ja aikanaan hienokin järjestelmä on pudonnut kehityksen terävimmästä kärjestä. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 18 viestiä.

#1
good job @ Tuntematon käyttäjä
Vihdoinkin tuli uusi 4.2.1 JB versio ladattua omaan S2 Samsung Galaxy malliini ja...pakko jo myöntää,että toimii sulavammin,kun vertaa aiempaan 4.0.4 versioon!!!. ;) Siitä pisteet Googlelle kehityksestä. ;)!.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 17 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Minkäs voit kun laite ei raudan puolesta tue uusinta uutta. (Samsung Galaxy Gio) Tai sitten jostain syystä päivitystä ei vaan saada julkaistua. (Samsung Galaxy Tab 2 7.0)
#3
good job @ Tuntematon käyttäjä
Siis tarkoitin 4.1.2 JB versiota.
Sorry.
#4
Kuten jo Muroon komentoin:"Googlella ei oo tarpeeksi munaa pakottaa Android laitevalmistajia päivittämään vanhempia laitteita. Iso osa niistä pyörittäis uudempiakin android versioita ilman mitään lisäkilkkeitä. "
#5
itse en saa päivitystä asennettua vaikka sellainen on luvattu. Puhelin on sonyn xperia sola. sonyn sivuilla viä lukee että 4.0 ainaki pitääs saada asennettuu..
#6
Täytyy todeta että versioiden välillä on todellakin väliä. Aikaisemmin oli käytössä kinkki tablette antero 2.3:lla ja nyt Nexus 7", jossa antero 4.2. Ero on huomattava. Jopa niin suuri, että tahtoo jo tilata Nexus 4:n.
#7
"Googlella ei oo tarpeeksi munaa pakottaa Android laitevalmistajia päivittämään vanhempia laitteita. Iso osa niistä pyörittäis uudempiakin android versioita ilman mitään lisäkilkkeitä. "

Toisaalta, ei taida Googlea haitata. Google saa mainostulonsa myös vanhempien androidien käytöstä ihan yhtälailla.
#8
@7 Myös päivitysten jättäminen vanhemmilta puhelimilta pois antaa uudelle puhelimelle enemmn uutuuden arvoa. Pitää siis markkinat liikkeellä ja nostaa Android puhelinten myyntimääriä.
En tiedä onko tästä Googlelle mitään hyötyä, mutta veikkaan ettei Googlella ole varaa valittaa. Se, että google alkaisi pomottamaan puhelinvalmistajia saattaisi saada ne takajaloilleen ja muiden käyttöjärjestelmien pariin.
Googlella ei ole oikein varaa uhkailuun, mutta kuluttajahan tästä loppujen lopuksi kärsii.
#9
Tottakai oon jumissa tohon versioon, kun uutta ei tule eikä ole tulossa. Enkä osta uutta kännykkää vähän väliä kuten ilmeisesti aika monet täällä.
#10
Tässä olisi hyvä ottaa huomioon, ettei valtaosa 2.* puhelimista pysty pyörittämään 4.* androidia. Mutta 4.* -> 4.2 päivityksiin saisi kyllä laittaa vauhtia.
#11
Juuri tämän takia vaihdoin luuriin, jossa pyörii ihan muu käyttis kuin android. Ensin oli htc desire johon ei enää saanu uusia päivityksiä ollenkaan ja sitten LG optimus 2x, jolle luvattiin kuukaudesta toiseen android 4.0 päivitystä, jota en ikinä kerinnyt saada omaani virallisena. Naurettavaa touhua, kun "pakotetaan" ostamaan uusi laite, jotta pääsee nauttimaan käyttiksen uusista ominaisuuksista.
#12
jepajuudas Tuntematon käyttäjä
Otsikosta saa sellaisen käsityksen, että valmistajat olisivat ruvenneet kiihtyvään tahtiin tarjoamaan päivityksiä vanhoille asiakkaille. Tämähän ei pidä mitenkään paikkaansa. 4.x versioiden siivu kasvaa lähes pelkästään uusien laitteiden myötä. Käytännössä vain huippumallit saavat Androidin puolella päivityksiä ja niidenkin omistajat saavat odottaa yleensä todella pitkään.
#13
ohoi Tuntematon käyttäjä
Niin ja ainakin Sonyn kapulaa varten pitäisi löytää jostain ensin Windows tietokone, jossa saisin puhelimen päivitettyä. Onhan harvinaisen törppöä, että Linuxin päällä pyörivää Vava virtuaalikonetta ei voi päivittää, kuin Windowsin kautta. Työpuhelimessa oleva 2.3.7 on aivan kauhea käyttää.
#14
Samsungin galaxy tab 8.9 odottelee vieläkin päivitystään. Ehkä Asuksen padfone 2:en kanssa on parempi onni. Sitä yrittää etsiä laitetta jolla pärjäisi jokusen vuoden, mutta jotkin marketin ohjelmat eivät enää tuolla vanhalla androidilla pelaa vaikka rauta tukisi muuten.
#15
Niin ja noita halppis tabletteja myydään edelleen 2.x versioilla. ;)
#16
ativS @ Tuntematon käyttäjä
@11
Juuri tämän takia vaihdoin luuriin, jossa pyörii ihan muu käyttis kuin android.
Öhöm,joo...ettei vaan olisi menneen talven Nokia Lumia puhelin?.
#17
Samsung-asiakas Tuntematon käyttäjä
Samsung on android-leirin surkimus päivityksissä. Firma vedättää kaikenlaisilla selityksillä esim. Galaxy Tab - perheen tablettien ICS-päivitystä kokoajan tulevaisuuteen. Tehnyt sitä jo yli vuoden. Totuus on se, että Samsung ei välitä p-kaakaan asiakkaista, joilta se on rahat jo saanut. Odottavat tahallaan, että takuuaajat menevät umpeen ja ilmoittavat sitten että ei se nyt tulekkaan; ja jos tulee, niin onhan se suuri ihme, päivitys käyttisversioon joka on jo ikivanha ICS. Androidin suurin ongelma on Samsungin tyyppiset putiikkien evvk-asenne äaitteiden pitämisessä ajan tasalla.
#18
@17/Samsung-asiakas: Totta Samsungista, mutta toisaalta laitteet on suunniteltu android versiolle X, ja toimivat sillä yleensä ihan hyvin. Jos käyttäjänä on henkilö, jolla ei ole teknistä osaamista, niin hän ei tajua mitä koko päivitys edes tarkoittaa.

Tosiasiahan on se, että Google puskee uusia android-versioita jatkuvalla syötöllä, koska... noh... sen kuuluu järjestelmää kehittääkin. Ymmärrän myös täysin laitevalmistajien motiivit. Hehän eivät päivityksillä tienaa, vaan laitemyynnillä. Tietenkin, jos laitteet eivät saa ollenkaan päivityksiä, niin ymmärrän myös sen, jos asiakkaat äänestävätkin jaloillaan.

Tietenkin syyttävä sormi voisi osoittaa myös asiakkaaseen, eli miksi juosta "halpojen hintojen" perässä, kun Nexus -laitteetkin on nykyään saatavilla.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.