*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Huhut kiihtyvät: Uusi PureView-Lumia saapuu kesällä?

uutinen julkaistu:

Aiempien huhujen mukaan Nokia on tuomassa tämän vuoden aikana markkinoille EOS-koodinimellä tunnettua, ylinäytteistykseen perustuvaa "todellista" PureView-kameralla varustettua Lumiaa. Pari viikkoa sitten kerroimme, että 808 PureView -puhelimesta tuttu teknologia olisi saavuttamassa myös Lumia-sarjan puhelimet. Huhujen mukaan Windows Phone -alustalle rantautuva teknologia perustuu samankaltaiseen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 18 viestiä.

#1
Ostaa voisi mutta todennäköisesti laitteeseen on ängetty jokin ylisuuri 5" näyttö ja hinta Suomessa on noin 700e.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 17 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Ja painoa vähintään 250g.. Rahoille vastinetta niin että tuntuu.

Tehkää nyt hyvät valmistajat luuri joka painaa max 100g ja sisältää kuitenkin vähintään 4" näytön ja kelvolliset specsit muutenkin, tuo kameran kanssa vehtaaminen ei kyll kiinnosta jaskan vertaa, kaikissa markkinoilla olevissa highend luureissa on jo tähän saumaan riittävän hyvä pokkari, nyt kehitystä muuallekin.
#3
@2 Aika hepponen sätös saa olla että painaa alle 100g.. Eikös iPhone 5 paina oliko se 112(?) grammaa ja on aika masterpiece insinööritaidoltaan jo. Osta sellainen jollei jo ole.

Mistä lähtisit keventämään jos vaikka otetaan esimerkkinä tuo kevyimmästä päästä oleva iP5? Kameraa eikä rautaa muutenkaan voi oikein keventää kun halutaan "kelvollisia specsejä".. Akku? Ei todellakaan. Alkaa olla aika minimipaino tuonkokoisella luurilla..
#4
No on kyllä hintelä yllä kirjoittanut, jos ei yli 100g puhelin pysy kädessä. :D Ruispuuroa aamuisin ja salille iltaisin, on meinaa melko sairaalloista jo tuollainen.

Itse en soisi sen olevan yli 200g, jota se tuskin on. Vaikka tottuisi varmaan siihenkin - olisipahan ainakin tukeva. Mutta juurihan huhuttiin huippulumian painonkevennyksestä, siis siitä, että Nokia palaisi aiemmin käyttämäänsä alumiiniin (N8, E7, jne.)?

Mutta juu, toivottavasti ei ruudun koko ylitä turhaan nykyistä. Eikä mielellään resoluutiokaan. Amolediin paluuta en pistäisi pahitteeksi. Enkä hukkareunusten kaventamista.
#5
Ruista kyllä löytyy, mutta kaikki yli 100g menevä on liikaa esim lenkillä, verkkareiden taskussa hakkaa kuin toinen mela..

Ja kyllä painon saisi 4" luurissa pudotettua sinne 100g tuntumaan (esim sgs3mini). Ominaisuuksista voisi helposti karsia painoa pois. Esimerkiksi kamera kelpaisi ihan normilaatuisena, useampaa kaiutinta ei tarvitse kun yleensähän kuunnellaan kuulokkeilla, kuulokeliitin pois ja pakettiin kunnolliset BT kuulokkeet, virta painike voisi toimia ilman suurta painiketta (esim 5 kunnollista kopautusta takakuoreen tms. Sillä tuo moisen tunnistavat sensorit hän siellä jo on ja virta hän voisi tulla automaattisesti kun laite laitetaan laturiin), akusta ei tarvitsisi tinkiä.

Olisi hän noita paikkoja missä painoa voi tinkiä, hieman innovoimalla ja järkeistämällä. Ei tuommoiset asiat varmasti kaikkien mieleen olisi, mutta mikäpå on?
#6
@Jarissimo

Ei mikään puhelin tunnu oikeasti hyvältä lenkillä jos sitä pitää taskussa vapaana. Tätä varten toimii loistavasti armbandit ja tiukat kännykkätaskut/pussukat.

Mitä teet Pureview-julkaisun uutisessa, jos sinulle kelpaa kamera normaalilaatuisena? Kukaan täysjärkinen tai musiikista yhtään ymmärtävä varmasti tajuaa että kuulokeliittimen poistaminen olisi varmasti isoin floppi tällä vuosituhannella. Onkos sulla ihanat BT-luurit aina päässä jos et soittoääntäkään tarvitsisi?

Mietippä nyt vielä kerran. Onhan tää HTC One X:n virtapainike kuitenkin 0,2 cm2 pinta-alaltaan ja painoa varmaan gramma tai pari. Rupeisit koputtelemaan 5 kertaa takakuoreen ennemmin kuin teet pienen painalluksen sormellasi, kun haluat näytön nopeasti auki?

"Not sure if trolling or just stupid" - let's feed em!

// itse asiaan:

Eiköhän Nokia ihan järkevissä mittasuhteissa pysy tämän luurin kanssa, en jaksa uskoa yli 4,7" näyttöön jos Pureview-teknologia on täysillä mukana. Paino varmaan jää ~150-170g tuntumille, mutta tuosta ei kyllä kärsisi paljoa enää lihottaa. Nokian kannalta aika ratkaisevia julkaisuja tulevaisuudennäkymien suhteen..
#7
Kommenttiasi lukiessa tuli jotenkin sama fiilis kuin ylioppilaslehden 100v juhlanumeroa.

Armbandit yms kondomit on saatanasta.

Tuskin olisi suurin floppi jos olisi yksi malli jossa ei olisi kuulokeliitintä? Miten soittoääni liittyy kuulokeliittimeen?

Virtapainike vie kyllä enemmän tilaa, sillä osa siitä on puhelimen sisällä. Todellakin puhelimen pitäisi herätä kun sitä napauttaa, puhuin virran pistämisestä päälle.

Olen täällä ilahduttamassa sinua ja kritisoimassa nokian yberkamerakiimaa, sillä tuon kiiman tuomat haitat on minusta hyötyjä suuremmat.
#8
@jarissimo

"Tehkää nyt hyvät valmistajat luuri joka painaa max 100g ja sisältää kuitenkin vähintään 4" näytön"

"Ja kyllä painon saisi 4" luurissa pudotettua sinne 100g tuntumaan (esim sgs3mini)."

Eli olet juuri itse ratkaissut tuon visaisen pulmasi, osta se SGS3 Mini ja anna meidän erilaista ja tukevampaa luuria paremmalla kameralla kaipaavien myös saada meitä kiinnostava puhelin... vaikka Sinä sattuisitkin tykkäämään karsituilla ominaisuuksilla olevasta höyhenenkevyestä saippuarasian kannesta joka ei verkkaireiden taskussa kutittele palleja, ei se kuitenkaan tarkoita että kaikki muut kännykän käyttäjät haluaisivat sellaisen.
#9
@2 Tässä: http://www.gsmarena.com/plum_axe-4764.php

Saammeko me muut nyt rauhassa odottaa myös hyvällä kameralla varustettuja puhelimia, vaikka ne vähän enemmän painaisivatkin? Itselleni ainakin kamera on ensisijainen valintakriteeri, kaikki muut ominaisuudet ovat huomattavasti vähäarvoisempia (kunhan soittaa, tekstitellä ja surffata voi).
#10
jepajuudas Tuntematon käyttäjä
@2

"...kaikissa markkinoilla olevissa highend luureissa on jo tähän saumaan riittävän hyvä pokkari, nyt kehitystä muuallekin."

Hyvässä valossa jokainen ottaa ihan kohtuullista, mutta vähänkin hämärässä laatu on pääasiassa aika kuraa.

Nokia 808 PV on valoisassakin aika monta askelta edessä kilpailijoita:
http://mynokiablog.com/2012/05/03/incre...e-detail-again/
#11
ihkuaihkua @ Tuntematon käyttäjä
Ketä oikeasti kiinnostaa Mokian menneen talven WP8 Lumiat!!. =)
#12
@11
Kovastihan sinua näyttää kiinnostavan, ei taida olla yhtäkään Lumia uutista jota et olisi lukenut ja kommentoinut.
#13
ihkuaihkua @ Tuntematon käyttäjä
Max.150g EOS PureView-kameralla varustettuna ja puhelimen paksuus pitää olla (max.)10mm,mielellään alle!.
#14
ihkuaihkua @ Tuntematon käyttäjä
@12
ei taida olla yhtäkään Lumia uutista jota et olisi lukenut ja kommentoinut...totta,mutta haittaako se sua???.
#15
@11. Rölli ja @13. Rölli, jätä kommentoimatta. Ihmisillä onneksi on valinnanvapaus mutta sinä haluat kaikkien olevan samaa mieltä kanssasi?

Aina sinun täytyy ulostaa jokaiseen Nokia-uutiseen. Rekisteröintipakko tänne ja heti!
#16
Rekisteröintipakolla saadaan @14. röllin poistettua ja jos rölläilee edelleen, ylläpito voisi vihjaista missä kaupungin/kunnan osassa asuskelee.
#17
Tätähän sitä on odotettukin. Puhelimen kamera on mulle työasioiden vuoksi täysin ykkösprioriteetti, ja jos täyden PureVuuen saan 920 ominaisuuksien jatkoksi, mulla on silloin koko konttori povitaskussa. Mutta enhän minä 920:stäkään malta enkä raski luopua!
#18
Nokia 808 tyyppinen PureView malli ei ole kaikille tarkoitettu.
Toivottavasti lenkkeilijöille tulee oma "catjog"-malli,
joka sitten kevyää alle sen maagisen 100 grammaa.
Kameran, kuulokeliitännän yms härpäkkeet voi jättää pois
Kuka sitä lenkkeillessä sellaisia tarvii?
<huokaus>
Ehkä sen sais alle 50 gramman, jos jäätäis kaiken extran pois
ja tyytyis lenkin mittaiseen akkuun?
2h puhe/musa-aika?
Lumia 404 "Joggernaut"
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.