*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Analyytikko uskoo Nokian pääsevän plussalle vuonna 2013

uutinen julkaistu:

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet Nokialle raskailta, mutta vuoden 2012 viimeisen neljänneksen positiivinen tulosvaroitus on selkeä merkki siitä, että puhelinyhtiö on tehnyt ainakin jotain oikein. IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo kertoi Bloombergin The Pulse -ohjelmassa uskovansa Nokian pystyvän saavuttamaan voitollisen tuloksen vuonna 2013. Monet ovat pitäneet Stephen Elopin astumista ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 34 viestiä.

#1
miuhuy Tuntematon käyttäjä
Joopa joo, WP:n tiilten uutuudenviehätys katoaa HYVIN nopeasti.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 33 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Ademeion Tuntematon käyttäjä
"Nokia on valinnut matkakseen sprintin sijasta maratonin."

Maratonillakin täytyy juosta oikeaan suuntaan, että pääsee maaliin juhlimaan...
#3
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Kaikesta muusta olen samaa mieltä paitsi, no se tiedään, ja eikös se ole saneeraja-Karvinen jonka opeilla Elop on executed? Nokia on nyt nokkelampi ja innovatiivisempi, mutta jos oltaisiin jatkettu Meegolla kuten alunperin pitikin, kuolemanlaaksosta olisi tullut loivempi ja lyhyempi, koska Meego oltaisiin saatu nopeammin markkinoille kuin WP. Ja yhtä kauan olisi mennyt ekosysteemin rakentelussa kuin WP:lla. Vanjokikin totesi WP-siirtymisen turhaksi ja näin asia on. Kun Elop joutuu väistymään tämän vuoden aikana, plus kunnon hallitusremontti, jankutan edelleen - Vanjoki tilalle. Sitten kysytään asiakkailta: Rakkaat asiakkaamme, minkä käyttiksen Te oikeasti haluaisitte muutoin alan parhaaseen ja innovatiivisinpaan Nokian rautaamme; WP? (Customers answer: "Hell no!"), or Linux like Android? ("Why not"), Meego? ("Maybe, tell me more whats that?"), new Ubuntu for mobile? (The same answer), Firefox? (The same answer), WebOS? (The same answer). Ja johtopäätös on, ei muita tarjolla kuin WP ja Linux (joka on jo voittanut mobiilikisan!), sen eri versiot, josta Nokia saa oman käyttiksen niin, ettei tarvitse muiden kanssa kisata softassa. Nimittäin, siinä tilanteessa kun MS:lta tulee oma puhelin, luuleeko Nokia saavansa ulos enää sellaista uusinta rautaa, jota heille annettava WP tukee? Ei tule. Toisin päin, jos Nokia ei onnistu WP:lla ja kassa loppuu, kuka firman pelastaa? Microsoft. Vai luuleeko joku että MS antaa Nokian jollekin toiselle tässä tilanteessa? Hell no! Mutta jos tätä päivää, voisiko asiakas saada valita mitä käyttistä haluaa Nokian rautaansa, räätälöidyt paketit em. eri käyttiksillä? Järkeä? Kolmas tukijalka tullaan vielä tarvitsemaan...
#4
@3
Voihan sen microsoftin toki nähdä kaameana peikkona jos haluaa, mutta totuus ei nyt kyllä ole ehkä ihan niin ankea... microsoft on toimittanut älypuhelinalustoja jo ennen WP:täkin, ja esimerkiksi HTC aloitti pelkästään windows-puhelimilla, ja vaikka microsoft yritti jonkin aikaa omaakin puhelinvalmistusta ei se vaikuttanut HTC:n toimintaan millään tavalla, ja kun HTC päätti ruveta valmistamaan myös android-puhelimia, ei aikaisempi yhteistyö microsoftin kanssa sitä estänyt.
Ja tuo Meego-jankutus on aivan turhaa, tuskin siitä kilpailukykyistä olisi saatu yhtään WP:tä aikaisemmin, ne ainoat kokeilumielessä markkinoille pukatut eivät edes olleet se Meego jota oltiin kehittämässä, vaan vanhan maemon päälle hätäsesti kyhätty testi, ei sillä isoja markkinoita olisi valloitettu pitkään aikaan.
Eikä se microsoft Nokiaa edelleenkään omista, jos Nokia haluaa edelleen kehitellä symbianiansa, eipä sitä microsoft näytä estävän.
#5
Ademeion Tuntematon käyttäjä
@ 4:

"microsoft on toimittanut älypuhelinalustoja jo ennen WP:täkin..."

Kehittänyt kyllä, mutta toimittaminen ollut aika vähäistä...

"...ja esimerkiksi HTC aloitti pelkästään windows-puhelimilla"

Ja onko HTC:n Windows-linja mielestäsi ollut jonkinlainen hitti?

"...ja vaikka microsoft yritti jonkin aikaa omaakin puhelinvalmistusta ei se vaikuttanut HTC:n toimintaan millään tavalla..."

Microsoftin oma puhelinvalmistus lässähti ennen nousuaan, joten se ei vaikuttanut mitään juuri mihinkään.

"...ja kun HTC päätti ruveta valmistamaan myös android-puhelimia, ei aikaisempi yhteistyö microsoftin kanssa sitä estänyt."

Nyt on eri aika ja eri yhtiö kysymyksessä, eli ei tuosta voi tehdä paljoakaan johtopäätöksiä Nokian nykytilannetta ajatellen.

"Ja tuo Meego-jankutus on aivan turhaa, tuskin siitä kilpailukykyistä olisi saatu yhtään WP:tä aikaisemmin..."

Kovasti kilpailukykyinen oli viimeisimmässä kehitysvaiheessaan testaajien mukaan.

"ne ainoat kokeilumielessä markkinoille pukatut eivät edes olleet se Meego jota oltiin kehittämässä, vaan vanhan maemon päälle hätäsesti kyhätty testi"

Kun tämä "hätäinen kyhäelmä" oli jo niin hyvä, millainen sitten olisikaan ollut varsinainen Meego.

"...ei sillä isoja markkinoita olisi valloitettu pitkään aikaan"

No sehän olisi ollut kiinni ostajista, jotka kyllä olivat hyvin kiinnostuneita, kunnes Elop ilmoitti, että alustan kehittäminen lopetetaan.

"Eikä se microsoft Nokiaa edelleenkään omista, jos Nokia haluaa edelleen kehitellä symbianiansa, eipä sitä microsoft näytä estävän."

Symbianilla ei liene juurikaan tekemistä puheena olevan asian kanssa.
#6
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Sen verran vielä, voisiko joku kv. lehti tai suomalainen lehti tms. Ict-verkkojulkaisu tai analyytikot tai toimittajat esim. helmikuun tulevilla messuilla tehdä yksinkertaisen globaalin markkinatutkimuksen siitä, minkälaisen käyttiksen asiakkaat oikeasti haluaisivat Nokian tuotteissaan? Nokian rautahan on alan parhaimmistoa, joten asiakkaiden kiinnostus olisi todennäköisesti ihan eri luokkaa haluamallaan käyttiksellä kuin nyt pakkosyötetyllä WP:lla. Siis päästäisiin Nokian entisiin älypuhelinmyyntilukuihin vähintään. Nimittäin en usko että kumpikaan iPhone 5 tai Samsung GS3 ovat raudaltaan Lumia 920:tä parempia, päin vastoin, mutta Lumiaa rasittaa WP-riippakivi, joka pitää myynnin marginaalisena. Kun Nokian johto haluaa olla aina oikeassa eikä kykene myöntämään virheitään ainakaan julkisesti, saati sitten että alentuisivat itse kysymään asiakkailta mitä käyttistä he oikeasti haluaisivat (vastaushan tiedetään jo eli 75 % Android, mutta mitä Nokian potentiaaliset asiakkaat haluaisivat), niin tällainen kattavasti tehty markkinatutkimus jonkun alan median toimesta ohittaisi WP-pakkosyötön aiheuttaman degeneraation Nokian tuotteissa, jolla osoitettaisiin Nokialle oikea suunta, kun he eivät sitä itse nyt tiedä/tajua. PS. Voisiko palstan kirjoitustekniikka olla sellaista, että tekstiä pystyy kelaamaan taaksekin päin ennen lähetystä, että pystyy korjaamaan kirjoitusvirheet ym.?
#7
@4
Kyllä se nyt on vaan niin että Meego herätti paljon kiinostusta alalla ja meegoa olisi ehdottomasti pitää mukana Nokia tuotteissa vielä WP:n käyttöön oton jälkeenkin ja hylätä Symbian jo aikaisemmin. Toden näköisesti meego olisi ollut paras vaihtoehto nykyisen Asha sarjan käyttöjärjestelmäksi sekä mm. Pureview kehitys alustaksi.

WP kyllä ulkoisesti miellyttää itseä ulkoisesti mutta ainakin WP7.x puhelinten käyttöjärjestelmä on taustalta aivan käsittämätön ja käyttää auttamatta vanhentuneita tekniikoita kuten Silverlight. WP7.x järjestelmä esim. aivan järjettömästi rajoittaa mobiliidatalla tehtävien latausten kokoa. WP7.x järjestelmien ehdottomana huippu ominaisuutena voidaan pitää niiden sulavuutta ja nopeutta kaikilla tuetuilla raudalla. Tämä kuitenkin tuo mukanaan avain käsittämättömän "moniajon", jonka hallinta on mielestäni ainakin aivan turhan vaikeaa.

On ymmärrettävää miksi nokia lähti Microsoftin kumppaniksi ja siinä ei sinällään ole mitään haittaa. Kuitenkin Nokian olisi mielestäni pitänyt pitää Meego mukana ja jatkokehittää sitä eteenpäin ja siirtäää se edullisemman hintaluokan Asha sarjan käyttöön jossa se olisi ollut mielestäni erittäin hyvä ja olisi saanut varmasti myös kehittäjiä taakseen.
#8
Vuoden verran n9 käyttäneenä on pakko todeta että Maemo olisi mielestäni pitänyt jättää tuon Wp:n rinnalle. Vielä kun harmattan loppujen lopuksi oli kiireiden ja kompromissien saattelema tuotos, mutta siitä huolimatta mielestäni onnistunut tekele.
#9
JussiTi Tuntematon käyttäjä
Nokian uskottavuus oli nolla OPK aikoihin, joten tässä uskottavuusongelmassa sijoittaja/rahoittajat/osakkeenomistajat olisivat pistäneet firman lihoiksi jo ajat sitten, mikäli Nokian valinta olisi ollut joku muu kuin WP tai Android.
#10
@6
En kyllä ostaisi Nokian tekemää Android-laitetta. Voisin harkita, jos tulisi Nokia Nexus, mutta tuskin silloinkaan. Eikä sellaisia nähtäisi kovin usein, jos koskaan.

Mielestäni WP on oikein mukava alusta puutteistaan huolimatta. Mutta kasiversion myötä niitäkään ei ole enää montaa jäljellä.

Ei Nokialla ole mitään asiaa Android markkinoille. Jos haluat Android-puhelimen, niin osta vaikka HTC.
#11
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Voisiko arvon kommentoijat ja lukijat arvioida, antaa mielipiteensä, mistä Nokian romahdus älypuhelimissa johtuu? Onko kyse WP:sta, raudasta vaiko maine mennyt (Elopin Burning platform -muistion vuoto medialle) vaiko jokin muu syy, kuten "kilpailu koventunut" eli missä Nokian pitäisi silloin parantaa? Mikä on se syy mielestäsi, miksi Nokiaa ei enää osteta entiseen malliin.
#12
@11 "eli missä Nokian pitäisi silloin parantaa? Mikä on se syy mielestäsi, miksi Nokiaa ei enää osteta entiseen malliin."

Koska kyse ei ole pitkiin aikoihin ollu siitä itse laitteesta vaan ekosysteemistä ja mitä sille luurille saa.

Jos lumioille saisi kaikki uusimmat huippupelit ja uudet sovellukset samaan aikaan kun androidille ja iOSille niin varmasti myisi paljon premmin. Nykyään vaan kun seuraa esim noita isoja pelijulkaisuja niin ne on poikkeuksetta available android and iOS ja tämä on se iso iso ongelma.

Eli lyhyesti, ei nokia voi tehdä oikeen mitään asialle, se ei ole nokian käsissä, se vain vaatii aikaa. Tottakai parempi luuri auttaa ihmisiä kokeilemaan uutta alustaa, mutta monen kohdalla tulee mieleen kysymys haluanko vaihtaa siihen mihin niitä uusia mielenkiintoisia sovelluksia/pelejä ei ole tarjolle ja tuleekohan niitä edes, eli mitä saan vaihdossa jos vaihdan nuorempaan käyttikseen, eli saanko jotain niin hyvää korvaavaa tilalle, että se ei haittaa.

Tästä syystä windows luurit tuntuukin olevan vanhempien ihmisten suosiossa jotka ei niinkään välitä siitä mitä sovelluksia siihen saa, pääasia että on laite joka toimii hyvin. Nuorilla se taas on kova paikka jos ostaa uuden hienon kalliin älyluurin eikä siinä vaikka toimikkaan se peli mitä puol luokkaa pelaa vaikka paljon vanhemmilla laitteilaan.
#13
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Ok Delic, hyvä kommentti. Eli jos Nokia vaihtaisi Androidiin tai ottaisi sen WP:n rinnalle, kuten Samsung, myynti vetäisi paremmin. Tai myös sellaiseen Linuxiin, joka pystyisi käyttämään Google Play -kauppaa. Eli suurin piirtein mitä tahansa Linuxin versiota, kunhan se on sen verran salonkikelpoinen, ettei tarvitse mennä takaoven kautta (oliko se Dropbox ja mikä se toinen oli?), kuten vielä Sailfish. Eli Nokia voisi ottaa hyvin myös Meegon omana käyttiksenä, kunhan sillä pääsisi suoraan Google Playhin. Tämä olisi jopa parempi vaihtoehto, koska Androidilla on jo niin monta käyttäjää. Eli lyhyellä analyysillä Meego olisi paras! Ja tähän suuntaan on Samsungkin menossa Tizenillä, käytetystä Androidista pois päin hiljalleen, koska Google panostaa Motorolaan. Kuten edellä totesin, Nokian raudasta myynti ei jää kiinni, se on aina ollut heidän vahvuutensa, myös peruspuhelimissa. Eli kyllä Meego olisi ollut aikoinaan se oikea valinta, jota olisi vain pitänyt jatkaa. Vanjoki oli oikeassa, ja Nokian nykyjohto väärässä. Huom! En usko että Nokialla on varaa odottaa Microsoftin ekosysteemin rakentamista sinne 500 000 sovellukseen, jolloin se olisi lähes kahden muun rinnalla, joilla tosin jo 700 000 - 1 000 000 sovellusta, mikä on mielestäni jo enemmänkin markkinointia kuin tarpeellista, toki koko ajan tulee uusia sovelluksia, vanhojen jäädessä pölyttymään.
#14
Se että jossain linux-pohjaisessa käyttiksessä pystyisi ajamaan android-sovelluksia, ei vielä tarkoita sitä että niitä sovelluksia saisi ladattua Google Playsta.

Ja siitä Meegosta edelleen... kun sen kehitys vaan ei edennyt yrityksestä huolimatta, ja tämä "Meego" joka julkaistiin oli siis maemo jonka päälle oli liimattu Meegon käyttöliittymä, ja sen kehityksessä oli ilmeisesti tullut vastaan ylipääsettömiä ongelmia jotka estivät sen kehittämisen nykylaitteille sopivaksi, eli jos sillä ei olisi päästy esimerkiksi nykyisten resoluution tasolla näytöissä, ei saatu toimivaa nfc-tukea, eikä toimivaa 4G tekniikkaa, olisi se ollut tiensä päässä oleva järjestelmä, niinkuin se käsittääkseni olikin, ja siksi sitä täysin uudelta pohjalta lähtevää Meegoa niin epätoivoisesti yritettiin saada kehitettyä, mutta aika loppui kesken.

Niin, ja jos niiltä käyttäjiltä (potentiaalisilta ostajilta) kysyttäisiin jossain gallupissa minkälaisen käyttöjärjestelmän he Nokian puhelimeen haluaisivat, vastaisi 80% todennäköisesti että sellaisen niinkuin iPhonessa on, mutta kun sitä ei ole mahdollista applelta nokialle saada.

Ja Vanjoki olisi kyllä jääräpäisesti roikkunut siinä Symbianissa jonka syöksylasku älypuhelinmarkkinoilla oli jo kovassa vauhdissa, vaikka hän nyt jälkeenpäin toista väittääkin, taisi hänkin olla kovasti Meegoa vastaan vielä Nokialla ollessaan.

p.s sitä kirjoitettua tekstiä pystyy kelaamaan takaisin helposti tuossa tekstinsyöttöruudun oikeassa laidassa olevasta palkista... ainakin IE:ssä, mutta sehän onkin microsoftin tekele ;-)
#15
Jaakko ilkka, ei meego kyllä olisi ollut mikään oikea valinta, tosin jos sillä olisi päässyt google play storeen ilman mitään kikkailua niin ehkä sitten. Miuten ei mitään mahdollisuuksia, mutta siihen tuskin google olisi suostunut?
#16
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
En ole softatuntija, mutta jokin tekninen ratkaisu löytyy miten Meegolla pääsee Google Playhin. Sitä yritti Jolla ja onnistui teknisesti, mutta Google ei päästänyt Jollaa suoraan kauppaansa vielä, liiketoimintavalinta. Iso peluri pääsisi varmasti, se toisi Googlelle paljon tuloja. Tiedossa myös on Harmattanin 1.2 kehityshaasteet (olen lukenut ne historiikit kyllä), mutta sitä kutsutaan R&D:ksi, normaalia kaaos/järjestys -toimintaa (20 vuotta kokemusta).. Esim. WP ei tue vieläkään 4-ydinprossuja, joten se siitä. Kaikki olisi saatu kuntoon vuodessa, samassa ajassa mitä täysin keskeneräiseltä WP 7,5 meni MS/Nokialla. Ja N9 saatiin ulos nopeamminkin, ja heti perään olisi tullut Qwerty (lauta vaiko lankku?), sitten Meego -tabletti. Minä kysyin olemassa olevista käyttiksistä, joita on saatavilla Nokialle. Eikä iOS6,1 välttämättä ole se paras, käytän sitä iPhonessani koko ajan, enkä pysty vierittämään tätä tekstipalkkia, kun sivu tehty IE10:llä ilmeisesti. Vanjoki oli muuten Meegon vetäjä. Mutta en jatka tätä keskustelua enempää, jos/kun tämä menee tällaiseksi "vihapuheeksi", jossa ammutaan alas toisten ehdotukset mutta ei anneta itse mitään ratkaisuja Nokian tilanteen parantamiseksi. Vai oletteko te tyytyväisiä Nokian nykytilanteeseen älypuhelimissa? Mitä sanotte noin 37 000 pois potkitulle? Onko mahdollista rakentava debatti?
#17
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Se että jossain linux-pohjaisessa käyttiksessä pystyisi ajamaan android-sovelluksia, ei vielä tarkoita sitä että niitä sovelluksia saisi ladattua Google Playsta.

Jossain linux pohjaisessa? Miten olisi vaikka androidissa itsessään, joka on linux pohjainen, vai mikä oli jutun ydin?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Niin, ja jos niiltä käyttäjiltä (potentiaalisilta ostajilta) kysyttäisiin jossain gallupissa minkälaisen käyttöjärjestelmän he Nokian puhelimeen haluaisivat, vastaisi 80% todennäköisesti että sellaisen niinkuin iPhonessa on, mutta kun sitä ei ole mahdollista applelta nokialle saada.Voi kun kysyttäisiinkin. Vastaisin empimättä Meego/Harmattan. Uskon että moni muukin N9:ä käyttänyt vastaisi samoin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kun N9 lakkaa toimimasta, on aika palata takaisin peruspuhelimiin. Ellei joku ennen sitä saa aikaiseksi jotain vastaavaa...
#18
"Eikä iOS6,1 välttämättä ole se paras, käytän sitä iPhonessani koko ajan, enkä pysty vierittämään tätä tekstipalkkia, kun sivu tehty IE10:llä ilmeisesti."

Sivu tehty selaimella? Öö siis täh.

No mutta kumminkin tekstipalkin vierittäminen onnistuu kun lasket 2 sormea näytölle (laatikon sisällä) ja skrollaat.

Ps tuolla aikasemmin puhuit jotain dropboxista, se on pilvipalvelu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2013 @ 20:16
#19
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
En yritä ohjailla, mutta mitä itse tekniikkakaverina olen kokeillut eri laitteita, suurin vaikutus oli nimenomaan N9 Meegolla. Kolmitoiminen käyttöliittymä oli yksinkertaisuudessaan suorastaan nerokas, 100 nettisivua yhtäaikaa talteen, todella nopea jo siihen aikaa, Swipe mahtava ja jos sen saisi vielä 5 tuuman näytöllä + viimeiset specsit, sekä Google Playn sovellukset, siinä olisi todellinen hittituote! Mitä olen näitä muita käyttänyt, iOS on hyvin lähellä sitä yksinkertaisuutta ja loogisuutta kuin N9:ssä oli, mutta monimutkaisempi. Androidia en tunne kunnolla, mutta hyvältä sekin on tuntunut. WP on taas kaikkein sekavin, ja tulee sellainen asiakkaiden kosiskelun tunne, joka ei ole aito - väkisin väännetty. Jatkuvasti päivittyvät ja liian isotkin tiilet stressaavat, tarpeetonta. Mielenkiintoista nähdä uudet Canonalin Ubuntu ja Mozillan Firefox. Trailereista päätellen eteenpäin menty.
#20
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Tämä palsta ...tehty IE10:lle ilmeisesti, siis moni asia yhteensopimaton eri käyttiksillä/selaimilla. Siksi ei onnistu skrollaus ylöspäin tätä kirjoitettaessa, kun teksti mennyt pääsivun alle, siitä kirjoitusvirheet. Muistivirhe: "Dropboxilla" tarkoitin kolmansien osapuolien Android -sovelluskauppoja, kuten Amazon, GetJar, AppBrain, muitakin on. Se oli Java -sovellukset, jotka yhdistää eri Linuxeja, miksi niillä voi käyttää samoja sovelluksia.
#21
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Jossain linux pohjaisessa? Miten olisi vaikka androidissa itsessään, joka on linux pohjainen, vai mikä oli jutun ydin?
Jos sen ytimen hukkasit, olisit lukenut myös sen edellisen viestin jossa tämä "Jaakko Ilksuh" kirjoitti:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jaakko Teppo:
Tai myös sellaiseen Linuxiin, joka pystyisi käyttämään Google Play -kauppaa. Eli suurin piirtein mitä tahansa Linuxin versiota, kunhan se on sen verran salonkikelpoinen, ettei tarvitse mennä takaoven kautta

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Voi kun kysyttäisiinkin. Vastaisin empimättä Meego/Harmattan. Uskon että moni muukin N9:ä käyttänyt vastaisi samoin.
Jos asiaa kysyttäisiin keskiverto kännykän ostajilta, vastaajista korkeintaan 2% olisi koskaan käyttänyt N9:ä
#22
@20 "Tämä palsta ...tehty IE10:lle ilmeisesti, siis moni asia yhteensopimaton eri käyttiksillä/selaimilla. Siksi ei onnistu skrollaus ylöspäin tätä kirjoitettaessa, kun teksti mennyt pääsivun alle, siitä kirjoitusvirheet"

En nyt ymmärrä jos et siis tarkoita tuota mihin jo annoin neuvon, eli jos käytät iOS laitetta niin voit skrollata tätä kirjoituslaatikkoa kahdella sormella.

Tässä vielä video missä niin tehdään. http://youtu.be/x8CAtjKD7U4
#23
@11 "Voisiko arvon kommentoijat ja lukijat arvioida, antaa mielipiteensä, mistä Nokian romahdus älypuhelimissa johtuu?"

Nokian romahdus johtui siitä, että sen ollessa markkinajohtaja vuosina 2004–2008 se jäi polkemaan paikalleen Symbianin kanssa eikä panostanut kunnolla siihen softa-alustana eikä myöskään riittävästi seuraavan sukupolven alustaan. Ja kun kosketusnäyttömurros tapahtui iPhonen ja Androidin toimesta, se teki väärän valinnan ja yritti pultata kosketusnäyttötoiminnallisuuden vanhan alustan päälle.

Kun iPhone vei rahat ja halvat Androidit asiakkaat se oli aikamoisessa pakkotilanteessa ilman hyviä vaihtoehtoja. Peliin on vaikea päästä uudestaan mukaan, mutta rajun saneeraukseen ja hyvän käyttispartnerin kanssa sillä on edelleen mahdollisuus, mutta vaikeata tulee olemaan tässä erässä, seuraavassa murroksessa pitää olla mielellään etunenässä.
#24
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Jonahan kiitos, mutta tarkoitin alunperin että mistä johtuu Nokian tämänhetkinen romahdus, miksei WP-Nokiat myy nyt kuten Applella ja Samsungilla? Toistaiseksi paras vastaus on ollut, että WP:n ekosysteemi on niin olematon ettei asiakkaiden kannata vaihtaa WP-Nokiaan kahdesta em.:sta. Mutta onko muita syitä?
#25
@24
Ei kenenkään muunkaan WP-mallit kauheasti myy. Osittain koska valmistajat eivät ole panostaneet siihen kunnolla (niillä on ollut muita kiinnostuksen kohteita, mm. Android, jolla silläkin on erittäin vaikea tehdä rahaa, poikkeuksena Samsung). Osittain, koska Microsoftin mobiilistrategia on ollut niin tempoilevaa ja sekavaa, että joskus on tuntunut siltä, etteivät he itsekään oikein tiedä missä mennään.

Jälkimmäiseen on toivottavasti tullut muutos WP8:n myötä ja alusta voi alkaa kunnolla kasvamaan. Riittääkö se, vai ollaanko jo liikaa muita perässä jää nähtäväksi.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.