*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Apple-pomo: "Emme koskaan tee halpis-iPhonea"

uutinen julkaistu:

Applen markkinointipäällikkö Phil Schiller kiistää yhtiön suunnittelevan "halvan" iPhone-mallin julkaisua. Shanghai Evening Newsille puhunut Schiller vaikuttaisi kiistävän taas viime aikoina pintaan nousseet huhut Applen kehittyville markkinoille suunnatusta puhelinmallista. - Vaikka halvat älypuhelimet ovat suosittuja, Apple ei suuntaa tuotteitaan siihen kategoriaan, Schiller kertoo ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 15 viestiä.

#1
lonkerokero Tuntematon käyttäjä
"Jobsin kuuluisan kommentin mukaan seitsemän tuuman kategoria on kuolleena syntynyt ajatus, mutta siitä huolimatta yhtiö julkaisi 7,9 tuuman ruudulla varustetun tabletin ja väitti sen olevan täysin eri asia."

Hehe, tarkkaan ottaen se onkin eri asia - jos seitsemän tuuman kategoria sisältää vain 7.0 tuuman ruutukoon.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 14 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
höpöhöpö Tuntematon käyttäjä
niin, miksi suotta laskea hintaa, kun hölmöt maksaa mitä vain.
#3
@1 & 2

Niin nappiin meni että kilahti :P
#4
Juu, mut varmasti voisivat tehä huokeemmal. Tai myyvä...
#5
"että Apple haluaa käyttää kaikissa tuotteissaan vain parasta mahdollista tekniikkaa"

ite en kyllä usko tuoho.. retina näyttö ei vedä vertoja nokian näytöille+gorilla lasi.
#6
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olliboi:
"että Apple haluaa käyttää kaikissa tuotteissaan vain parasta mahdollista tekniikkaa"

ite en kyllä usko tuoho.. retina näyttö ei vedä vertoja nokian näytöille+gorilla lasi.
Eikä uusimman iPadin näyttö vedä myöskään vertoja Google Nexus 10:n näytölle.
#7
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Jobsin kuuluisan kommentin mukaan seitsemän tuuman kategoria on kuolleena syntynyt ajatus, mutta siitä huolimatta yhtiö julkaisi 7,9 tuuman ruudulla varustetun tabletin ja väitti sen olevan täysin eri asia.

Repesin :D
#8
Jopas täällä repeillään. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei se iPad mini ole lainkaan, kuten ne 7 tuuman tabletit, joita Jobs haukkui pari vuotta sitten. Se on laadukkaan oloinen, metallitaustainen, erittäin ohut, ruudultaan selvästi (35%) suurempi. Lisksi on CPU että GPU teholtaan täysiveristen iPadien tasolla (poislukien aivan uusin neljännen generaation iPad), ja ehkä tärkeimpänä, se ajaa tabletti-softia, eikä venytettyjä puhelinsoftia. Siis täysin erilainen kuin vaikka Galaxy Tab 7, Kindle Fire tai RIM Playbook, jotka taisivat olla tuotteita joita haukuttiin.

Muistellaanpa vähän mitä tapahtui netbookkien osalta 4-5 vuotta sitten. Kaikki olivat ihan innoissaan netbookeista, niitä tuli aasialaisvalmistajilta, Delliltä ja HP:lta. Appleakin vaadittiin niitä tekemään monelta taholta, esimerkkinä alla oleva linkki

http://reviews.cnet.com/8301-18438_7-10...o-a-netbook-now

Applen mielestä netbookien hintoihin pääsemiseen Applen pitäisi tinkiä laadustaan eivätkä sellasita halunneet tehdä. Apple teki suunnilleen samaan hintaluokkaan iPadin ja loppu onkin sitten historiaa, kuten netbookit ja muiden PC valmistajien katteet.

http://www.guardian.co.uk/technology/20...books-dead-2013

Applen strategia on puhelimissa täsmälleen sama kuin tuolloin tietokoneissa. Se keskittyy kannattavaan segmenttiin, tehden parhaita tuotteita. Ja on täysin valmis jättämään katteeltaan ja ominaisuuksiltaan huonot halpistuotteet muiden harmiksi.

Jos ja kun se pystyy tuomaan tuotteen, nykyistä alempaan hintakategoriaan tulee se tekemään niin, kuten iPod Mini ja Nano, MacbookAir (nykyinen) ja iPad mini osoittavat. Mutta Apple ei tule tekemään sitä käyttökokemuksen, alustan yhtenäisyyden tai katteidensa kustannuksella.
#9
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:
Se on laadukkaan oloinen, metallitaustainen, erittäin ohut, ruudultaan selvästi (~13%) suurempi. Lisäksiksi se on CPU että GPU teholtaan täysiveristen iPadien tasolla

7" -> 7.9" en saa millään kaavalla 35% eroa,, eikös 7"x1,35 olisi 9,45", voipi kyllä olla että on mennyt matikan tunneilla jotain ohi
#10
@9 7" -> 7.9" en saa millään kaavalla 35% eroa,

Et varmasti saakaan, kun vertaat pelkkää lävistäjän pituutta. Se 35% ero on *pinta-alassa*, jolla kaksiulotteisia pintoja yleensä mitataan. Syy yllättävän suureen eroon löytyy osin siitä kaksiulotteisuudesta (kaksi kertaa suuremmasta lävistäjästä seuraa nelinkertainen pinta-ala) ja osin lähempänä neliötä olevasta kuvasuhteesta.
#11
spam Tuntematon käyttäjä
Ipad MININ näyttöä kehutaan ISONA. Mitäs järkeä siinä taas on. Ostin Nexus 7:n ja sen jälkeen ipad 2:n käyttö on jäänyt tosi vähälle.

Metallitausta ei todellakaan ole mikään hyvä juttu, ipad 2:n kanssa joutuu aina käyttämään smart coveria, koska tausta on niin liukas ilman sitä. Ja samanlainen vaikutelma on ipad ministä jäänyt kun olen kaupassa koittanut, liukas tausta ja liian leveä.

Paksuudesta en osaa sanoa mitään, mutta ei ohuus ole minulle ainakaan koskaan ollut merkki laadusta, sopiva paksuus on aina paras.

Yleensä applekin puhuu resoluutiosta ja nexus 7:n resoluutiohan on 30% suurempi kuin ipad minin, ja se on ainakin minun mielestä parempi. Nexus 7:n näyttöön mahtuu kaikki sama kuin ipad minin + lisää. Kumma kun apple alkoi selittään jotain laajakuvasta, kun uudessa iphonessa kuitenkin on eri kuvasuhde kuin edellisissä ja softat eivät skaalaudu koko näytölle :)
#12
spam Tuntematon käyttäjä
Kyllä ne halpamallitkin menisi kaupaksi... http://mobiili.fi/2013/01/14/samsung-ka...-100-miljoonaa/
#13
@11
Suuremmasta näytöstä on se ilo, että sille mahtuu enemmän tavaraa.

Oma kokemukseni Nexus 7:sta oli se, että laitteen koko oli ihan kiva, muovi ei, kaksoisback sekava, 16:9 huono ja puhelinsoftat deal breaker. Kannattaa muistaa, että Nexus 7 on vuoden tai kaksi uudempi tuote kuin Jobsin haukut.

@12
iPhoneja oli kumulatiivisesti myyty yli 100 miljoonaa jo Jobsin ollessa elossa. Nyt, pari vuotta myöhemmin, mennään jossain 200M ja 300M välissä. Ja edelleenkin, yritykselle tärkeintä ei ole kappalemäärä, vaan kannattavuus. Nokia hakkaa Samsungin luvut halpiksillaan, mutta on silti ongelmissa.

Apple vie noin 70% puhelinmarkkinan voitoista, eivätkä muiden myymät kappalemäärät varmasti harmita.
#14
spam Tuntematon käyttäjä
Eli jos on 10" näyttö jonka resoluutio on 320x240 niin siihen mahtuu enemmän tavaraa kuin 5" näytölle jonka resoluutio on 640x480?
Kyllä Nexuksen näyttöön pitäisi saada enemmän tavaraa, vaikkakin pienempänä, koska siinä on 30% enemmän pikseleitä.

Jobs ehkä on haukkunut vanhemmat pikkutabletit, mutta applen tilaisuudessa taidettiin käyttää esimerkkinä juurikin nexus 7:ää.
#15
@14
Kyllä, jos näyttöjen kuvauhteet ovat samat on se 10" näyttö tasan neljä kertaa yhtä suuri kuin 5" näyttö. Sille siis mahtuu, samaan kokoon piirrettynä, neljä kertaa enemmän asioita. Reaalimaailmassa käyttöliittymän koon määrittää ihmisen oletettu näkökyky ja sormen koko, ei pikselimäärä. Eli suurempaa pistetarkkuutta ei yleensä voida käyttää käyttöliittymän pienentämiseen, vaan tarkkuuden lisäämiseen.

Tietenkään sille kuvittelliselle 10" 40PPI näytölle ei pysty tekemään kovinkaan tarkkoja yksityiskohtia, mutta jos tarve on vaikka näyttää ihmiselle sopivia nappuloita, mahtuu sille juurikin se neljä kertaa enemmän kuin 5" näytölle.

Esimerkkinä iPhone 3GS ja iPhone 4, tai iPad2 ja iPad 3. Käyttöliittymien koot eivät muuttuneet, piirtotarkkuus vain parani. iPad minin tullessa kehittäjät joutuivat tietyin osin säätämään softiensa fontteja ja nappuloiden kokoja.

Applen tilaisuudessa verrattiin iPad Miniä nimämättömään 7" tablettin. Onko niille mainituille epäkohdille tehty jotain? Itse näin ihan samat epäkohdat jo viime kesänä, kun Nexus 7:aa testasin. Kuvia alla:

http://d35lb3dl296zwu.cloudfront.net/up...admini_0580.jpg
http://d35lb3dl296zwu.cloudfront.net/up...admini_0584.jpg
http://media.idownloadblog.com/wp-conte...parison-001.jpg
http://d35lb3dl296zwu.cloudfront.net/up...admini_0587.jpg
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.