*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Nokia paljasti Lumia-luvut, myynti ylitti odotukset

uutinen julkaistu:

Nokia on antanut positiivisen tulosvaroituksen, kun yhtiön älypuhelimiin keskittyvän Devices & Services -yksikön liikevoitto nousee niukasti plussan puolelle aiemman tappiollisen ennusteen sijaan. Suurin syy tuloksen paranemiseen oli odotettua paremmin sujunut Lumia-myynti. - Arvioimme nyt, että Devices & Services -liiketoiminnan ei-IFRS-liikevoittoprosentti on kannattavuusrajan ja 2:n ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 35 viestiä.

#1
Hyvä Noksu! hyvä mieli näin osakeenomistajana :33
▼▼ Tässä viestiketjussa on 34 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Siis Nokian tuloshan johtui nimenomaan kaikesta muusta kuin WP-myynnistä, joka pysyi heikkona vaikka siitä valtaosa onkin jo aiemmin flopanneiden mallien poistomyyntiä. Älypuhelinmyynti saatiin näyttämään hyvältä heittämällä joukkoon reilu puolet peruspuhelimia.
#3
anteroS2 @ Tuntematon käyttäjä
Koska Nokia Lumia mallit alkavat mennä kaupaksi yhtähyvin,kuin Samsung Galaxy S3!.Sitten vasta,kun Nokia tuo myös Android mallin. ;)
#4
@2 Luitko edes koko uutista vai mistä heitit tuon, että puolet peruspuhelimia? "Yhteensä Nokia myi 86,3 miljoonaa matkaviestintä, joista peruspuhelimia valmistavan Mobile Phones -yksikön osuus oli 79,6 miljoonaa."

@3 Luuletko oikeasti että Nokialla olisi mitään mahdollisuuksia ennestäänkin täpötäysillä android-markkinoilla? Samsung on ottanut siellä johtopaikan niinkuin SGS3:n myyntiluvuista näkee. Ainoa keino Nokialla on käyttää jotain toista käyttistä ja Windows phone on hyvä valinta erilaisuutensa vuoksi.
#5
@4 Ashat ovat peruspuhelimia vaikka Nokia ne älypuhelinmyyntiin nyt laskikin jotta myyntiluvut eivät näyttäisi niin surkeilta kuin ovat. Ashat nimenomaan Nokian valikoimassa myyvät hyvin ja ovat kilpailukykyisiä, mutta nyt Nokia käyttää niitä vain tulosten vääristelyyn ja yrittää saada Ashojen menestyksen näyttämään jotenkin WP-strategian onnistumiselta.
#6
@3 Mielestäni Androidin kelkkaan ei kannata siirtyä. Ei se ole mikään ongelmien ratkaisija. Pikemminkin pitäisi kehittää jotakin uutta ja mullistavaa...
#7
Ademeion Tuntematon käyttäjä
@ 4.:

"Luuletko oikeasti että Nokialla olisi mitään mahdollisuuksia ennestäänkin täpötäysillä android-markkinoilla?"

Miten niin täpötäysillä? Android-markkinat kasvavat koko ajan, ja tällä hetkellä niillä on vain yksi vahva toimija. Paras aika lähteä Android-kelkkaan kuitenkin tietenkin meni jo, ja kyllähän homma olisi ajoissa matkaan lähtienkin voinut epäonnistua – eikä missään nimessä olisi ollut helppoa. Nokia kuitenkin hallitsee raudan ja logistiikan niin erinomaisesti, että muiden Android-valmistajien olisi niidenkin ollut erittäin vaikea vastata Nokian täysimittaiseen panostukseen.

Lumia-myynti on epäilemättä Nokialle selvä pettymys, eivätkä kaunopuheiset lehdistötiedotteet muuta asiaa mihinkään. Huippumalli Lumia 920 tuli myyntiin viime vuoden marraskuussa, ehtien joulusesonkiin. Kun Lumioiden kokonaismyynti päättyvällä neljänneksellä oli reilut neljä miljoonaa puhelinta, jää 920:n osuudeksi mitätön siivu kaikkien valmistajien puhelinmyynnistä. Vertailun vuoksi Samsung myi Galaxy S III:sta ensimmäisen sadan päivän aikana 20 miljoonaa kappaletta (siis vain yhtä puhelinmalleistaan, jaksolla johon ei sijoittunut joulumyyntiä).
#8
EDIT: Kommentti poistettu, koska Nokian alkuperäinen tiedote poikkesi näemmä "hiukan" Afterdawnin versiosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.1.2013 @ 21:25
#9
@7 Siten niin täpötäysillä, että esim. HTC, LG ja Sony eivät kovin hyvin ole menestyneet verrattuna android-jätti Samsungiin, vaikka ei esim. Sonyn raudan hallinnassa mitään suurempia vikoja ole...

@5 Suoraan tämän uutisen lähteestä: "Nokian älypuhelinten yhteenlaskettu kappalemääräinen myynti oli 15,9 miljoonaa laitetta sisältäen 9,3 miljoonaa täysin kosketusnäytöllistä Asha-älypuhelinta, 4,4 miljoonaa Lumia-älypuhelinta ja 2,2 miljoonaa Symbian-älypuhelinta."
#10
Tämäkö pitäisi olla hyvä tulos? Älypuhelinyksikön tulos on suurinpiirtein 2 prosenttia kun se pitäisi olla kymmenkertainen että sillä voisi pyörittää firmaa ja laittaa rahaa tuotekehitykseen. Ai niin, tuotteethan tulee mikkisoftalta, nokia tuotekehitys keskityy kuoriin. Nokian Devices & Services yksikköä on saneeraattu rajusti potkimalla suurin osa kehityksestä, nyt näkyy saneerauksen tulos, yksikkö pinnistää nollille.

Surkeeta ja eFloppi valehtelee kok ajan.
#11
Syrtek66, ota se omena pois sieltä takapuolestasi ja lopeta Nokiaa koskevien uutisten kommentointi mikäli sinulla ei mitään järkevää sanottavaa. Joka kerta kirjoitat pelkkää *askaa. Vai miten perustelet nyt väitteesi, jos Nokian myynti on vakuuttanut talousanalyytikot ympäri maailmaa..
#12
Full touch ashat ovat halvempia kuin halvimmat androidit, mutta yleisesti ottaen toimivat näitä paremmin. Omasta mielestäni ei ole paljoa väliä mihinkä kategoriaan ne laittaa. Katsotaan sitten lopullista tulosta 24. päivä.
Mutta rahallisesti tämä on ollut merkittävä päivä. 30 senttiä/osake enemmän tältä päivältä kelpaa minulle.
#13
MELKEIN" 4,5 MILJOONAA LUMIAA!

nyt puhutaan marginaalista jota ei löydy enää edes siitä
"mihin se vihkoon piirretään"
nyt nokia ja wp-p*sk* tarvitsee ,oikeasti innovation. new model-Kamera?
new model-Kamera?
new model-Kamera?
new model-Kamera?
new model-Kamera?
new model-Kamera?

*** where is the innovations? ***
#14
@11,

"Vai miten perustelet nyt väitteesi, jos Nokian myynti on vakuuttanut talousanalyytikot ympäri maailmaa.."

4.4 miljoonaa lumia puhelinta kvartaalissa, onko tämä muka myyntiä jota voisi odottaa Nokian tasoiselta firmalta? Siitä huolimatta niistä miljoonista dollareista jotka on syydetty Lumian mainontaan ja siitä huolimatta Lumiaa on myyty _VAIN_ 4 miljoonaa kappaletta.

Laita linkkiä siihen sivustolle jossa analyytikko kertoo olevansa vakuuttunut. Ainoa joka on vakuuttunut Lumian myynnistä on Elop.

Nokia on myynyt pelkästään 2.2 miljoonaa Symbian puhelinta huolimatta mistään mainonnasta ja ostajat on tienneet ettei tukea tule olemaan kun osto on tehty.

"Syrtek66, ota se omena pois sieltä takapuolestasi"
Mistä päättelet sen että siellä on omena?

Paljonko Apple on myynyt iPhonea? Tai kuinka paljon Samsung on myynyt G3 tai G2 viime kvartaalissa? Paljonko?

Ota sinä ruusunpunaiset lasit silmiltäsi ja mieti asioita toiselta kantilta ennenkuin kirjoitat."History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#15
@14

kauppalehden uutinen:
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/nokia...an/201301335225

Eli nokia ei vielä ole lähelläkään sitä huippua, missä se joskus oli, mutta nousua on tapahtunut jo osakkeiden arvon perusteella. Nousu tapahtuu pikkuhiljaa pienin askelin. Nokia tarvitsee vielä monta onnistumista, mutta on todistanut, että se niihin onnistumisiin pystyy.

Nokiallahan on ollu vaikeuksia toimittaa tarpeeksi uusinta lippulaivaansa, joten sen myynti pysynee jatkossakin hyvällä mallilla. Eikös tuo Symbian puhelinten myynti ole positiivista nokian kannalta?
#16
@9 Niin? En ole näemmä minä se jolla on puutteita luetunymmärryksessä.
#17
Ademeion Tuntematon käyttäjä
@ 9:

Osoitit vastauksesi väärälle henkilölle, kuten "Taalen" jo mainitsikin.

Miksiköhän siteeraat "tämän uutisen lähdettä"? En näe aiemmassa kommentissani mitään kohtaa, joka olisi mainitsemiesi tietojen kanssa ristiriidassa. Lumioiden kokonaismyynti oli artikkelinkin mukaan reilut 4 miljoonaa kappaletta, kuten sanoin, ja se on mitätön osuus kaikkien valmistajien (äly)puhelinmyynnistä, kuten sanoin. Lisäksi toin esille, että Samsungin huippumalli myi aivan eri tavalla ilmestyessään. Jäikö minulta jokin ongelma huomaamatta?

Kysyin "täpötäysistä markkinoista" osin siksi, että ilmaus on aika epämääräinen. Kun markkinat kasvavat ja muuttuvat nopeassa tahdissa, ei täpötäysi ole mielestäni oikein osuva sana kuvaamaan markkinoiden dynamiikkaa. Muutos avaa koko ajan rakoja ja etenemisväyliä uusille toimijoille, mitä seikkaa Google ja Androidia käyttävät puhelinvalmistajatkin hyödynsivät markkinat valloittaessaan, vaikka markkinat ehkä monien mielestä näyttivät "täpötäysiltä". Se että markkinoilla on useita niukin naukin pärjääviä kilpailijoita ei sekään sinänsä vielä tee markkinoista täpötäysiä. Täpötäyttä osuvampi ilmaus voisi olla "vahvasti kilpailtu".
#18
Joitain ahdistaa ihan helvetisti Nokian tuloksen parantuminen? Ahdistuksen aiheet kullakin. Toivottavasti olette pysyneet muuten terveinä...
#19
@17
"Lumioiden kokonaismyynti oli artikkelinkin mukaan reilut 4 miljoonaa kappaletta, kuten sanoin, ja se on mitätön osuus kaikkien valmistajien (äly)puhelinmyynnistä"

tämä "mitätön" myynti on kuitenkin päihittänyt iPhonen ja Androidin ensimmäisten vuosien myynnit ihan kevyesti, joten tässä vaiheessa on kaikki vielä avoinna ja ennenaikaista puhua mistään mitättömästä myynnistä, kun mikään muukaan uusi älypuhelinjärjestelmä ei ole ensimmäisinä vuosinaan myynyt yhtään enemmän.

Tässä vähän faktaa vertailun selventämiseksi:
iPhone myynti julkaisun jälkeisenä 3/4 jaksona - 3,7 miljoonaa
Samsun Android myynti julkaisun jälkeisenä 3/4 jaksona - 1,3 miljoonaa
Nokia Lumia myynti julkaisun jälkeisenä 3/4 jaksona - 6,9 miljoonaa

http://mobilitydigest.com/nokia-windows...droid-combined/

Näin "mitättömiä" ne Lumian myyntiluvut on kun verrataan samoihin lähtökohtiin muiden järjestelmien kanssa, ja jonkinlaista toivoa myynnin kasvamisesta voi nähdä jos vertaa tuota viimeisen neljänneksen 4,4 miljoonan laitteen myyntiä tuohon ensimmäisten 3:n neljänneksen 6,9 miljoonaan
#20
wiiuu @ Tuntematon käyttäjä
veeman07 Ettekö te kestä sitä totuutta,ettei Nokia menesty myynnillään pelkästään Windows Phonella,kun Android olisi myös tällä hetkellä tarjolla!. ;)
#21
iKnow_ Tuntematon käyttäjä
Kohta tulee myyntiin 620 mikä on 5800xm:ään verrattava massatuote. Laite on saanut jopa yllättävän paljon positiivista pöhinää ympärilleen ja uskon sen nostavan Nokian WP-myyntiluvut ihan eri tasolle. Tällä hetkellä hieman halvempaa on ollut myydä sinänsä mainiota, mutta vanhaa 800 mallia ja liian pienellä muistilla olevaa 610 mallia. 620 on WP8 ja siinä toimii käytännössä kaikki WP pelit ja ei tahmaa useimpien halpojen Androidien tapaan.

Ei ole helppo työ kääntää miljardeja tappiota tekevä firma nollatulokseen. Elop saa tosin hieman myös katsoa peiliin syitä mitkä niihin tappiokvartaaleihin ajoi. Laiva näyttäisi olevan kuitenkin ainakin suurin piirtein käännetty ja tästä on hyvät lähtökohdat lähteä uuteen nousuun.
#22
@19

Miten noissa luvuissa ei ole ollenkaan otettu huomioon älypuhelinten myynnin vuosittaista kasvua, joka esim Q311 -> Q312 oli 50% tai sitä pientä seikkaa, että android ja iphone oli niiden julkaisun aikana täysin uusia ja tuntemattomia toisin kuin windows phone joka on jo vanha hyvin tunnettu tekijä.

Luvut kyllä pitävät paikkansa, mutta lähtökohdat ovat aivan eri. Niitä ei todellakaan voida vertailla tuolla tavalla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2013 @ 09:43
#23
@19, turha on verrata iPhone ja Androidin alkuvaiheen myyntiluvuin koska a) Apple tuli vasta markkinoille ja ei olut suuri peluri matkapuhelinmarkinoilla b) markkinat on erilaiset koska pelureita ja vaihtoehtioja on markkinoilla eri tavalla kuin silloin vuonna yksi ja kaksi. Mikään muukaan yritys ei ole laittanut yhden kortin varaan matkapuhelinvalmistusta kuin Nokia varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla.

Tarkastellaanpa vähän tarkemmin tulosta ja verrataanpa tulosta 3 kvartaaliin:

OTe Nokia kolmannen kvartalin tuloksesta:
"Vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä Nokia toimitti 6,3 miljoonaa Smart Devices –yksikön laitetta, joista noin 2,9 miljoonaa oli Lumia-tuotteita."

Viimeisellä kvarttaalilla alustavasti Symbian+Lumia myynti oli 6.4 miljoonaa eli Nokia ei saavuttanut uusia WP asiakkaita huolimatta massiivista mainostuksesta. Eli Lumiaa osti lähinnä vain Nokia uskolliset kuluttajat.

"Vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä Nokia toimitti 76,6 miljoonaa Mobile Phones –yksikön laitetta, joista
6,5 miljoonaa olivat täysin kosketusnäytöllisiä Asha-älypuhelimia."

Nyt 86,3 ja näistä 9,3 Asha puhelinta. Tässä sektorissa Nokia onnistui saamaan selvästi uusia asiakkaita.

Vaikka Nokia konserni NSN mukaanlukien nyt tuottikin tulosta, Nokian Smar Devices yksikön WP puhelimien myynti takkuaa ja tuottaa ongelmia sekö näköpiirissä ei ole selvää tason nousua.
#24
@23
omaa viestiäsi ja uutisen myyntilukuja lainaten:

"Vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä Nokia toimitti 6,3 miljoonaa Smart Devices –yksikön laitetta, joista noin 2,9 miljoonaa oli Lumia-tuotteita." elikolmas neljännes = 2,9 miljoonaa Lumiaa
"Nokia paljasti, että yhtiö myi vuoden viimeisellä neljänneksellä yhteensä 4,4 miljoonaa Lumia-puhelinta" eli neljäs neljännes = 4,4 miljoonaa Lumiaa

eli vaikka neljännen neljänneksen myynti oli 1,5 kertainen edellisen neljänneksen myyntiin toteat kuitenkin:
"Nokia ei saavuttanut uusia WP asiakkaita huolimatta massiivista mainostuksesta"

Jokin tuossa väitteessäsi on nyt ristiriidassa myyntilukujen kanssa.
#25
Mua eniten ketuttaa, että olen vieläkin pantannut Nokian osakkeiden hankkimista... ;)
Olisi kesällä jo pitänyt ostaa, kuten meinasinkin! Olisi uuden Lumiani hinta jo tienattu takaisin komeesti.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.