*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Älypuhelin korvaa pian avaimet Hyundain autossa

uutinen julkaistu:

Korealaisen autovalmistajan Hyundain auton voi käynnistää älypuhelimen avulla jo ehkä muutaman vuoden päästä. Hyundain visiossa puhelin ei pelkästään korvaa avaimia, vaan sen avulla auto myös tunnistaa kuljettajan ja säätää esimerkiksi penkin asetukset kohdilleen. Puhelin tunnistettaisiin NFC-tekniikalla siinä vaiheessa, kun kuljettaja asettaa laitteen auton keskikonsoliin. Samalla kun ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 16 viestiä.

#1
Volvo truck Tuntematon käyttäjä
Volvoissa tämä on jo saatavilla.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 15 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?
#3
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?
#4
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?
#5
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?
#6
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?
#7
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?
#8
Ademeion Tuntematon käyttäjä
"Älypuhelin korvaa pian avaimet Hyundain autossa"

Korvaako oikeasti vai tuleeko vain rinnalle?
#9
Pakko tulla vain rinnalle.. Sanottakoon että hieman jännittäisi jos olisi kahden korealaisen vehkeen varassa ilman perinteistä avainta. Keyless-Go on kyllä tosi näppärä systeemi ja tämä kuulostaa lupaavalta, lähinnä personoitujen säätöjen takia. Esim. juuri penkin, ratin ja peilien säädöt, urheilullisemmissa autoissa alustan säädöt jne. Uskon vahvasti että tulevaisuudessa tulee olemaan käytössä, tuskin kauhean laajassa ihan hetimmiten mutta jossain määrin.
#10
Sori spammi, tää sivu ei oikeen toimi ipadillä.
#11
@9
Automaattinen peilien säätö on varsinkin talvella tosi kätevä. Peilit kun on jäässä ja systeemi itsepäisesti yrittää säätää niitä niin rikkihän ne menee.

Personoinnit sun muut on ihan kivoja jos on rahaa ostaa se kallis auto, missä niitä on mahdollista käyttää. Sitten kun se auto on +10 vuotta vanha niin joka kerta saa jännittää kun kännyn kytkee että mitä tapahtuu. Sitä on äkkiä rutistuksissa ratin ja penkin välissä kun pieni toimintavirhe tulee, eikä pois tarvitse lähteä.

Sekin on mielenkiintoinen kysymys mitä tapahtuu, jos kännykän käyttis kaatuu kesken autolla ajon tai kännykkä hajoaa kesken lomareissun. Liian hieno tekniikkaa kääntyy äkkiä käyttäjäänsä vastaan...
#12
Lainaus:
Mitäs kun luurista loppuu akku tai auto pitää viedä pajalle?

Periaatteessa puhelimen NFC voi kyllä toimia ilman puhelimen akkuakin ottamalla sähkönsä lukijasta eli autosta. Eihän avaimen korvaaminen pelkällä NFC-lätkällä ole nykyään kovinkaan ihmeellinen temppu, monissa toimistoissahan niin on tehty jo vuosia. Vastaava lätkä voisi toimia myös puhelimen "vara-avaimena". Mutta kieltämättä itsekin ottaisin mieluummin auton, jossa on ihan perinteinen avaimella avattava lukko NFC-lukon rinnalla.
#13
@11.. Ei vissiin kannattaisi ajaa autoa laisinkaan jos tuollainen pelottaa. Pikku toimintavirhe: "oho, jarrupaineet katosivat kun letku katkesi" moottoritiellä?

Tuo peilien säätö.. Varmaan vaatii saman verran älykkyyttä käyttäjältä kuin pyyhkijöiden käyttö talvella. Jos softat tehty fiksusti niin voi laittaa talveksi automaattisäädöt pois luurista jne.

Kuten sanoin että tod. näk. voisi tulla joissain määrin käyttöön mutta tuskin ainakaan hetimiten laajasti. Tämä tarkoittaakin pakasta vedettyjä malleja ruksattavana lisävarusteena. Mikä auto sulla on itelläs? Kyllä itteäkin jännittäisi vanha auto ilman mitään härpäkkeitä jos sitä ei _huolla_. (disclaimer, omistan -91 Fordin vailla mitään herkkuja).
#14
Noi peilien ja penkkien sun muiden automaattinen säätöhän ei ole mikään uusi asia. Näitä on ollut jo kauan. Esim. mersuissa on ollut jo kauan toiminto, jossa auton avaimeen koodataan em. säädöt. Auto siis tunnistaa ajajansa avaimen perusteella, ja laittaa penkit & peilit säätöihin kun ovien lukitus avataan.

Useissa autoissa ei tarvitse nykyäänkään kaivella avaimia taskusta. Relluissa toiminto on ollut käytössä jo 2000-luvun alkupuoliskolta. Kävelet auton lähelle ja ovet aukeaa. Menet pois autolta niin ovet lukittuu.

En oikein käsitä miksi se pitäisi puhelimella hoitaa jatkossa, tai mitä hyötyä siitä olisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2013 @ 16:27
#15
@13
Hienouksien lisääminen ei ole aina hyvästä kun on autosta kysymys. Luotettavuutta arvostaa varmasti kaikki autolla ajajat. Ihan mitä tahansa hienouksia lisätään niin toimintavarmuus pitää olla kyllä huippuluokkaa tilanteessa kuin tilanteessa. Tärkeää olisi myös kehitää järjestelmästä kestävä, ettei sitä uutta autoa tarvitse heittää roskiin 10 vuoden kuluttua kun elektroniikkavikojen korjaaminen on liian kallista.

Ei se hirveästi naurattanut kun tutun muutaman vuoden ikäisestä maasturista lähti YKSI anturi irti niin auto oletti olevansa rikki ja vaihtoi ohjelman kehiin millä hävisi tasauspyörästön lukot, neliveto, tehot jne. Viikon korjasivat merkkiliikkeessä autoa että saivat sen takaisin kuntoon. Tutun mersuun tuli häikkä jarruvaloon ja matka loppui siihen. Ajotietone oletti että kuski jarruttaa joten ei antanut painaa kaasua. Onpa autoja missä muutaman hienon osan vaihtaminen on maksanut sen 4 - 6 tuhatta euroa. Luotettavavuus ei ole yhdentekevää. Korjaus voi maksaa auton verran ja koskaan ei naurata kun auto jää tien päälle.

Oma autoni on Megane vm. 2001 ja ihan riittävästi siinä on sähköherkkuja(sähköpeilit, ikkunat, ajotietokone, kauko-ohjattava keskuslukitus jne.). Halpa ja asiallinen auto.

@14
Niin, paljon viisaampaa ne hommat on hoitaa noin, ilman sitä ylimääräistä älykännyä...
#16
Totta, ei tässä mitään adressia ollakaan keräämässä että saataisiin kaikkiin autoihin lisää pikkuelektroniikkaa joka on kuten mainittua kallista ja herkkää. Se vain mielessä että valinnan varaa saa olla ja mikäli haluaa kyseisen laitteiston niin se on mahdollisesti valittavana.

Puhelimessa hyötyä verrattuna koodattuihin avaimiin olisi ainakin tuki useammalle asialle ja useammalle autolle. Esim. jos yhtä autoa käyttää useampi henkilö (vaikka työpaikan auto), niin siinä harvemmin on 2-3 avainta enempää.

Mutta niinkuin heti alussa sanoinkin, pakko tulla rinnalle, mahdollisuutena, ei poissulkevana vaihtoehtona riskien takia joita tässä nyt perätäänkin. Viesti @9.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.