*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Puhelimia ei edelleenkään kaikille, Lumia 920 loppui kesken Kiinassa

uutinen julkaistu:

Nokian Lumia 920 -mallin julkaisun jälkeen eri puolilta maailmaa on saatu raportteja kysynnästä, johon Nokia ei pysty vastaamaan. Julkisuudessa on spekuloitu onko toimitusvaikeuksien taustalla Nokian ongelmat, yksinkertaisesti massiivinen kysyntä vai jopa julkisuustemppu huomion saamiseksi. Ainakaan ongelmat eivät vielä ole ohi, sillä Kiinassa Lumia 920 myytiin loppuun pikavauhtia jo ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 16 viestiä.

#1
Sylvester2013 Tuntematon käyttäjä
Siis tuo on joko mainostemppu, jolla yritetään saada luuri näyttämään halutulta; tai sitten myyntiluvut ovat ilmiömäisiä.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 15 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Kuva ehkä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

http://img.ithome.com/newsuploadfiles/2..._162411_674.jpg
#3
@2
ilmeisesti kuvasi tarkoitus oli osoittaa kuinka vähän liikkeessä on asiakkaita?
Uutisestakin kyllä selviää että ostajien piti varata etukäteen aika, eli liikkeeseen ei laskettu sisälle enempää asiakkaita kuin kerralla keretään palvelemaan, ja tuolla WinP.cn sivulla olevassa kuvassa sitten näkyykin ne ihmiset siellä kadulla odottamassa vuoroaan... Kiinassa ilmeisesti hieman toisenlainen tyyli joissain asioissa.
#4
Mokia...vai @ Tuntematon käyttäjä
Jos Nokia ei pysty nopealla aikavälillä vastaamaan kysynnän määrään,niin...se ei ainakaan anna hyvää kuvaa Nokian reagointiin...!!
#5
@3. Kuvan tarkoitus oli osoittaa, että kyllä niitä Lumia-luureja on heti saatavana. Tuo kuva oli vain yksi osa useista kuvista, mitkä kertoivat ryntäyksistä liikkeeseen. Halusin vaan osoittaa, että puheet toimitusvaikeuksista voidaan selittää valtavasta kysynnästä, kaikki menee kaupaksi niissä kaupoissa.

@4. Rölli ei näköjään kykene antamaan selviä lauseita, kun epämääräisesti on pakko kommentoida tänne. Kukaan ei pyytänyt sinua lukemaan uutisia ja aina ne voi skipata, jos ei tykkää Nokiasta.
#6
Tai sitten Nokia ei vain pysty tilaamaan puhelimia tarpeeksi ulkopuolisilta tuotantotehtaila vaikka menekkiä olisi. Nokian tavoitteena on ollut jo pitemmän ajan poistaa omaa raudan valmistusta ja siirtyä pelkästään tilaajaksi. Tämä sitten johtanut tilanteseen jossa Nokia ei käytännössä ole vastuussa muusta kuin omasta logosta muiden valmistamasta tuotteesta. Tämä johtaa sitten katteiden tippumiseen ja kontrollin menettämiseen koko tuotantoketujusta.

Tämä on siis aivan vastakkaista menettelyä kuin Applella ja Samsungilta jotka käytännössä tekevät kaiken itse. Ja pystyvät kontrolloimaan itse sitä mitä myyvät.
#7
@6: Apple on tuossa samassa ei-mitään-itse valmistajien ryhmässä,kuin Nokiakin.Etunsa:Isompi kukkaro ja volyymi,tärkeämpi asiakas tekijöille.
#8
Apple teettää laitteensa omien speksien mukaisesti, prossasta lähtien kaikki on omaa päätyen iOS:n eli käyttikseen. Tuotantia myös siirtämässä omiin käsiin.

Samsungilta Android on oma viritelmä avoimesta OS:stä. Samppa suunnittelee kaiken itse, voi olla myös että tuotanto on myös omissa käsissä.

Mitä Nokia tekee? Sitoutunut Microsoftin toimittamaan Phone OS:n, Qualcomm rautaan ja muiden tuotantolaitoksiin. Ei hyvä.
#9
Kunhan siirtää,on omillaan.Nyt ei ole sirulinjaa,ei näyttövalmistusta,eikä kokoonpanoakaan. Kuin Nokia,ja moni muukin. Samsung kuitenkin tekee itse,ja osia muille siinä ohessa.Prossut on kaikilla ARM-kaavalla.
Applelle niitä on tehnyt mm.Samsung.Apple ei ole tehnyt yhtäkään.
#10
user_org Tuntematon käyttäjä
8@
>Tuotantia myös siirtämässä omiin käsiin.

Tiettävästi Foxcon ja kumppanit jatkaa, mutta mm. Foxcon tekee Jenkkeihin kokoonpanoa jotta voidaan toimittaa maceja sopivalla kiinteällä muistilla

>Mitä Nokia tekee? Sitoutunut Microsoftin toimittamaan Phone OS:n,

Totta, tosin aika vahvalla palalla mukana

>Qualcomm rautaan

Nokia nimenomaan tunnettu että käyttää eri rautatomittajia.

>ja muiden tuotantolaitoksiin.

Nokia niitä harvoja joka tekee itse puhelimensa.

>Ei hyvä.

Kysyntä niiauksessa ja alustavaihdoksessa omaa tuotanto, OS, rauta puoli sun muut ovat varmasti olleet raskaista,
#11
Kahvia varmaan vaan keittelevät noissa
#12
Ota huomioon että Nokia tarvitsee tuotantolaitoksia myös S40 puhelimia varten."History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#13
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Ota huomioon että Nokia tarvitsee tuotantolaitoksia myös S40 puhelimia varten.
Toki, mutta valmistusta kai sekin on?

Lisäksi vähän lyhennelmiä tuosta linkistä:

Lainaus:

2. China - Beijing

Established: 1995

Responsible for smartphone and feature-rich phone production...

3. China - Dongguan

Established: 1995

Quality and quantity
Our Dongguan facility produces almost a third of Nokia’s entire mobile phone output... .

6. Mexico - Reynosa

Established: 1996

Reynosa delivers smartphones
to North, Central and South America.

7. South Korea - Masan

Established: 1984

World class technology
These are exciting times for our smartphone manufacturing team at Masan...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2013 @ 21:01
#14
Joo mutta tuollakaan ei ole mainintaa tuotantokapasiteista taikka työpaikkojen määristä.


edit1:
http://www.nytimes.com/2012/02/09/techn...-factories.html

Esim 700 sai lähteä Mexicon tehtaasta (2/3 osaa), Unkarin tehtaalta sai lähteä 2300 ja Salosta sai lähteä 1000. Eli käytännössä tuolla operaatiolla suljettiin omaa Nokian älypuhelintuotantoa ja siirrettiin samalla tuotantoa alihankintaan.

edit2:
Ja mitä näissä tehtaissa tehdään, on vain koontia sen takia ilman tätä tullit olisi korkeita.

http://mynokiablog.com/2012/07/17/nokia...from-argentina/

edit3:

http://mynokiablog.com/2012/12/19/nokia...which-are-920s/

Nokia pystyy tekemään vain kaksi miljoonaa Lumia puhelinta kuukaudessa per kuukausi Pekingissä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.1.2013 @ 11:02"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#15
"Nokia pystyy tekemään vain kaksi miljoonaa Lumia puhelinta kuukaudessa per kuukausi Pekingissä"

Tuossa uutisessa Pekingin tehtaasta onkin sitten muutakin melko järkeen käyvää pohdintaa, eli kun muidenkin tehtaiden tuotantokapasiteetti lasketaan mukaan, on Nokia pystynyt valmistamaan syyskuun alun jälkeen vähintään 3,45 miljoonaa kappaletta Lumia 920 puhelinta, tämä on siis minimioletus, ja jos uskalletaan olettaa että valmistus on aloitettu jo ennen syyskuuta jolloin ensimmäiset puhelimet toimitettiin julkisuuteen, on Lumia 920 mallia hyvin mahdollisesti valmistettu ainakin se 5 miljoonaa kappaletta, ja kaikki jotka saatu toimitettua on siis myyty... eli ei niin kovin heikosti 4 kuukauden myynniksi, pelkän 920:n osalta
#16
user_org Tuntematon käyttäjä
8@
>Ja mitä näissä tehtaissa tehdään, on vain koontia ...

Mitä muutat luullit siellä tehtävän ? no ehkä osaan on myös softaus ja pakkaus.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.