*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Sony nousi älypuhelimissa kolmanneksi - tilanne paranee vai tilastoharhaa?

uutinen julkaistu:

Sony on uusimpien tietojen mukaan onnistunut kipuamaan kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi vuoden kolmannen neljänneksen aikana, kertoo Wall Street Journal tutkimusyhtiö IDG:n viimeisimmistä luvuista. Sony ja sitä edeltänyt Sony Ericsson eivät ole pärjänneet erityisen hyvin älypuhelinmarkkinoilla, mutta antavatko uusimmat luvut toivoa paremmasta? Kolmen kärkeen noususta ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 7 viestiä.

#1
Heks Tuntematon käyttäjä
Sony hakkaa Android-luureissa mielestäni kaikki kilpailijat parhaillaan, materiaalit ja hinta/laatu-suhde on loistavat ja osaavat panostaa oikeisiin asioihin. Esimerkkinä Sonyn oma tekniikka mm. näytön suhteen on loistavaa ja miellyttävä nähdä, että ei vedetä saman kaavan mukaan kuin muut. Samsung osaa markkinoida paremmin ja ihmiset kuvittelevat että kameran megapixelimäärä, näytön reso ja prossun teho = markkinoiden paras puhelin.
Eipä siinä, paikkansa ovat hekin ansainneet ja on hyvä, että kilpailijoita riittää, ettei aleta lepsuilemaan.
Sony panostaa juuri sopivasti älypuhelinten kehitykseen, mutta markkinointi Euroopassa erityisesti puhelinten saralla, on jäänyt mitättömäksi.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 6 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Heks Tuntematon käyttäjä
Samoin myöskin täytyy vielä jatkaa, että "Sony nousi älypuhelimissa kolmanneksi - tilanne paranee vai tilastoharhaa?"

Jos useat kilpailijat tippuvat, ja yksi pystyy säilyttämään asemansa, niin sehän on suora viittaus että pystytään päihittämään useita kilpailijoita, joka ei mielestäni ole tilastoharhaa.
#3
Mielestäni Xperiat näyttää ihan hyvänoloisilta kamppeilta. Muotoilukin on munakkaampaa kuin Samsungilla ja Nokialla. Omasta mielestä nuo Xperiat on yhdessä Motorolan razr maxx:in kanssa muotoilultaan ja muutenkin ulkonäöltään tämän hetken onnistuneimpia puhelimia. Tiedä sitten miksei Sonyt myy. Ehkä mainostus, huono maine tms.
#4
lumia@ Tuntematon käyttäjä
Nokian ahdinko sen kuin kasvaa!!. ;/
#5
Samsung ja Apple siivittelevät vanhojen tuotteidensa menestyksen avulla. Vaikka kilpailijat tekisivätkin parempia tuotteita kestää vähintään vuosi, että se vaikuttaisi kunnolla markkinatilanteeseen.

Ongelma on myös siinä, että suurissa ekosysteemeissä on vaikea nähdä eroja valmistajien kesken. Loppujen lopuksi on helpompaa valita se tuttu ja turvallinen kuin jonkun toisen valmistajan tuote joka voi olla marginaalisesti parempi.

Tietysti myyjillähän tässä on suurin vaikutus, mutta hekin noudattavat samaa periaatetta. On helpompaa myydä tuote, joka on asiakkaalle ennestään tutumpi.

Kärkikaksikon ulkopuolelta näen silti suurimmaksi nousijaksi tulevaisuudessa Nokian, jolla on monia etuja kilpailijoihinsa verrattuna. Esimerkkinä käyttöjärjestelmä, muotoilu, kamera, navigointi. Myös entisenä markkinajohtajana on jotain merkitystä tunnettavuuden kannalta.
Tällä hetkellä Android on tuhoontuomittu kilpailualusta Kiinan ulkopuolella. Samsungin ylivoima on jo liian suuri. Saa nähdä miten Google aikoo ongelman ratkaista. Joko alkaa itse peluriksi tai sitten Google Nexus malli ottaa muilla valmistajilla enemmän tuulta alle.
#6
finijana Tuntematon käyttäjä
Eipä ne myyjät tunnu paljon edes haluavan myydä Sonya. Parikin eri kertaa kun olen liikkeessä Xperiasta kysynyt, niin heti tuputtavat vaan jotain Samsungia. Paras oli, kun myyjä oikein ihmetteli kiinnostustani ja tarjosi heti "parempaa Samsungia". Kysyin että onko sulla kokemusta Sonysta. Kuulemma ei. Ei sen puoleen. Itselläni on Sony ja kovasti kuitenkin on kiinnostusta herättänyt varsinkin Samsung-käyttäjien keskuudessa - liekö lievää tyytymättömyyttä omaan merkkiin? Apple-porukka on ihan oma lukunsa, ne näkee vain Applen.
#7
Ademeion Tuntematon käyttäjä
Ilmaus "tilastoharha" on tosiaan harhalaukaus, kuten "Heks" tuo esille. Jos luvut eivät jostain syystä kertoisi totuutta, niin silloin voisi puhua tilastoharhasta, mutta niinhän ei tässä tapauksessa liene.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.