Nokian kamerakehityksestä vastaava Dinning jättää tehtävänsä

8
Sami Koivunen

Nokian kamerakehityksestä vastaava Dinning jättää tehtävänsä
Nokian puhelinten kameratekniikasta vastaava johtaja Damian Dinning jättää tehtävänsä henkilökohtaisista syistä 30. marraskuuta, uutisoi Amateur Photographer (AP). Dinningia pidetään alansa guruna ja yhtenä suurimmista vaikuttajista mm. Nokian 808 PureView -älypuhelimen kehityksessä.

Dinningista tuli osa Nokiaa huhtikuussa 2004 työskenneltyään aiemmin mm. Minolta UK-, Nikon ja Eastman Kodak -yrityksissä. AP:lle antamassaan tiedotteessa Nokia UK kertoo Dinningin jättävän työtehtävänsä seurauksena Nokian päätöksestä siirtää strategisesti merkittävät työroolit Suomeen. Tiedotteessa Dinning jättää tehtävänsä vastahakoisesti ja AP:n mukaan Dinningin päätös tuli iskuna Nokian pomoille.

Dinningin aikana Nokia julkaisi muun muassa Nokia N8-, 808 PureView- ja Lumia 920 -puhelimet, jotka kaikki sisälsivät omassa kategoriassaan parhaimmistoon kuuluvat kamerat. Dinning oli johtamassa PureView-kameratekniikan kehitystyötä. Helmikuussa esiteltyä 41 megapikselistä 808 PureView -puhelinta pidetään puhelinkameroiden osalta yhtenä tarkimmista.



Vielä syyskuussa Dinning selvitti Nokian 808 PureView:n ja Lumia 920:n kameroiden eroja. Nokia ei ole vielä nimennyt Dinningille seuraajaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (8)

Nseries
Nseries

2

Pitää kuitenkin muistaa, että Pureviewin kehittivät Suomalaiset Eero Salmelin ja Juha Alakarhu, että koko PureViewiin Dinningillä ei ole osaa eikä arpaa, muuten kuin johtamismielessä.

Vastaa
ep_
ep_

4

Harmi, että taitava johtaja lähtee. Tosiaan PureViewin kehittivät nimen omaan nuo suomalaiset, kuten 2 mainitsi.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

Noh, siinä tapauksessa toivotan herralle onnea ja toivottavasti saadaan joku asiansa osaava johtaja tilalle. Johtaminen ei ole ollut Nokian vahvuuksia viime vuosikymmenellä vaikka erinomaisia alaisia on ollut vaikka muille jakaa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

8

@2

Eli ihan kohtuullisesti osaa ja arpaa, että on päätynyt laitteeseen. Meinaan vaan tätä sillä, kuinka hyviä ideoita on Nokialla tapettu johdon toimesta (suorasti tai epäsuorasti; perustan tämän useampaan blogikirjoitukseen ja MeeGo-uutisointiin). Voihan kunniaa antaa onnistumisista vähän johdollekin, kun sitä keppiä tulee epäonnistumisista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.