*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä videoesittelyssä suomeksi

uutinen julkaistu:

Entisten Nokialaisten perustama Jolla esitteli Sailfish-käyttöjärjestelmänsä perustoimintoja tällä viikolla Slush12-tapahtumassa Helsingissä. Jollan mukaan tulevia puhelimia vauhdittava Sailfish on ensimmäinen todellinen avoin käyttöjärjestelmä ja se perustuu Mer-projektiin. Käyttöliittymä on rakennettu Qt-tekniikalla. Tähän mennessä tiedot tulevista laitteista ovat vielä olemattomia, ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 23 viestiä.

#1
Ei vakuuta, mutta en tuomitse vielä. Lopullista versiota odotellessa. Nytten vaikuttaa lähinnä sekavalta ja rumalta.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 22 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Näytää ihan hyvältä! vielä ku nuo ikonit, "vähemmän androidmaiseksi" niin toosi hiienoa : D
#3
Keskeneräisyys paistaa selvästi, mutta ihan kiinnostavalle näytti. Tällä hetkellä ei kuitenkaan näkynyt mielestäni mitään mullistavaa. Nyt näytti lähinnä täydelliselle sekamelskalle. Ikään kuin Android, Windows Phone, iOS ja MeeGo sekoitettuna. Windows Phone -tyyliset valikot ja tekstit, iOS:n pyöreys, MeeGon painikkeettomuus ja paljon Androidia, tosin en tarkemmin osaa sanoa, mitä.

Jaakko Roppolan suomen kieli melko kankeaa. Kovan työn takana näyttäisi olevan tuo lauseiden luominen.
#4
XB700 Tuntematon käyttäjä
Kiinostaisi tietää minkä merkkisiin puhelimeihin toi Sailfish tulee? Vai tuleeko ihan oma.
#5
@4
Omaan puhelimeensa ja myös lisensoisi muille. Näin olen ymmärtänyt.
#6
jolla Tuntematon käyttäjä
Vielä näytti olevan Nokia luuri ajossa, vai oliko vain kortsu päällä. Noh, olis voinut olla Jolla-luuri, mutta eipä ollut. Hmmm!?
#7
poettymyz Tuntematon käyttäjä
Jos tuo käyttis oli tuossa, niin Jolla jää saman tien pannukakuksi. Ei tosiaan vakuuttanut. Pari hyvää ideaa, muttei sellaista että niiden takia luopuisin Androidista. Nuo ominaisuudet kun voi saada vaikka erillisille widgetillä.
#8
samaa mieltä kuin @3. Eri OS sekoitettu mutta eihän se paha ole kun ainakin itse vihaan monia toimintoja niissä kaikissa. Nyt kun siihen saisi niistä kaikista parhaat ominaisuudet...
Olen aina uskonut että iOS voima on siinä että tunnet itsesi oikeaksi geegiksi kun käytät sitä. Teet yksinkertaisia juttuja mutta näyttävästi ja sitten makeilet kavereille kuinka osaat kaikkeat "vaikeaa", OOH! Android on siinä välillä, siinä näyttävyys on OK mutta se ei aina toimi (gps, lagit, kuvan laatu...) ehkä heikompi rauta paitsi jos roottaat ja heität bloatwaren ja ylimääräisen pois!
Win8 on tylsä, yksinkertainen rollaattori. Näytät tyhmältä koska OS on kuin tyhmille tehty mutta se vielä näyttääkin siltä ^^ (ei pahalla, en halua kinastella). Jokainen ruutu samankokoinen ja smalla pohjavärillä, eikös tää rullattava OS ollut siinä Zunessa? Ja kuinkas meni?
Jos nyt Jollaan tulisi se hienoksi puettu helppo käytettävyys... Moniajo etusivulla on OK, mutta toi rullaus on onnetonta (sanoohan se kuitenkin et se on heidän demoversion juttu). Onko laitonta esim. saada samaan rautaan GooglePlay (eli Amazonin Android place esim?) ja iOSsän applikaatioita? Itse latasin niitä ilmaiseksi jostain iTunesin ulkopuolelta...
Itse olen jäänyt rootattuun androidiin -toistaiseksi-
Ja minne voi heittää ideoita noille kehittäjille?
#9
@6, laitehan on itse asiassa Nokian N950.
#10
Ehdotonta plussaa toi näppäimetön navigointi UI:ssa kuten N9:ssä. Ikonit saa luultavasti teemoilla vaihtoon... Mielelläni näkisin samanlaisen Feed-sivun kuten N9:ssä. Odotellaan mielenkiinnolla miten Sailfish vielä kehittyy.
#11
rakkeri Tuntematon käyttäjä
Aivan järkyttävää designia siellä täällä.
Palkkaisvat parempia iconeitten ja painikkeiden tekijöitä sinne taiteilijaryhmäänsä.
Jotaan järkyttävää symbianin ja androidin sekoelmaa.

UI muuten suht kohillaan.
#12
@8
Sailfishan tukee natiivisti Androidin ohjelmia. Tosin en tiedä, onnistuuko ohjelmien lataaminen mitenkään tuolta Google Playsta, vai pitääkö tyytyä muihin kauppapaikkoihin. Mitä tulee noihin iOS-ohjelmiin niin AppStoren ohjelmien saaminen on pelkkää utopiaa. Apple ei ikipäivänä suostuisi sellaiseen. Ei koskaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anttiheikki:
Olen aina uskonut että iOS voima on siinä että tunnet itsesi oikeaksi geegiksi kun käytät sitä. Teet yksinkertaisia juttuja mutta näyttävästi ja sitten makeilet kavereille kuinka osaat kaikkeat "vaikeaa", OOH!

Ei, tätä tekevät nimenomaan pissikset ja blondit. Esim Maemo ja Android ovat paljon "nörtimpiä" käyttiksiä.

Ja vielä sivumennen vertailet mobiilikäyttöjärjestelmiä, ja yhtäkkiä rupeat puhumaan täysiverisestä Windowsista. Toinen kerta jo tänään kun törmään tällaiseen virheeseen täällä AD:ssa. Windows 8 on tietokoneille, Windows Phone 8 on puhelimille. ;-)
#13
Kyllä se kokonaisuus ratkaisee, kuten Lumia 920n kamera+navigaattori, joiden takia sen hankkisin..Tosin N9 vielläkin ok, pitänee kokeilla Sailfishiä jahka tulee tarjolle. Ihmetyttää vieläkin miksi nokia meegon hylkäsi..
#14
CTRL_ALT_DEL Tuntematon käyttäjä
Itselleni ei vaan aukea se, että miksi pitää olla noin hieno tuo moniajo.. vertailun vuoksi, esim tunnetulla etelä-korealaisella valmistajalla on puhelimensa alalaidassa sellainen nappi jota pitkään painamalla löytyy aivan yhtä "kätevä" moniajo.

Itse en myöskään halua nähdä työpöydällä avoimia sovelluksia..miksi työ pöydällä pitää olla puhelin sovellus auki, kun se pikakuvake on siinä alalaidassa?
#15
Juupadaapa Tuntematon käyttäjä
@14, no mietippä hetki kumpi on helpompaa: se että katsot ikkunasta läpi ulos tai se että avaat sen ikkunan ja katsot sitten ulos.. Käytännössä sama ero. se että kuinka paljon loppupeleissä häviää aikaa avaamalla erikseen jokaisen sovelluksen onkin sitten eri asia
#16
Moniajo oli N9 hienoimpia ominaisuuksia.

Notification center näyttäisi olevan lukitusruudusta pyyhkäisemällä vasemmalle. En tiedä kuinka hyvä idea tämä on, sillä koko käyttöliittymä näyttää perustuvan ylös ja alaspäin scrollaamiseen (Lukitusnäyttö --> Moniajo --> Applications).
Music player näytti hyvältä sillä siinä pystyi samalla selaamaan biisejä ja kelaamaan biisi haluamalleen kohdalle.
Moniajonäkymä jätti vähän kaksiajakoiset tunnelmat. Vain 4 applikaatiota kerrallaan? Eikö olisi järkevämpää, että moniajo näyttäisi kaikki applikaatiot, jotka ovat käytössä ja käyttäjä itse voi sitten valita, jos haluaa rajata näkymää? Parin toiminnon sisäistämisen moniajonäkymään oli kyllä tervetullut idea. Luultavasti lopullisessa versiossa voi myös valita, mitä toimintoja moniajonäkymään haluaa.
#17
vähän androidia noihin kuvaakkeisiin niin teillä on ainakin 1 ostaja
#18
Onko kellään tietoa, voiko ohjelmia sulkea muutoin kun tosta moniajonäkymästä pitkään painamalla ja sitten raksista? Oon niin tottunut N9:n swipe down to close - metodiin et toivois sen olevan tässäki.
#19
Möö Tuntematon käyttäjä
Näyttää hyvältä. Lisäinfoa odotellessa.

Eiku laitteita kehiin...
#20
CTRL_ALT_DEL Tuntematon käyttäjä
Ehkä en ole vaan moniajon suurin käyttäjä -> joten minulle sillä ei ole mitään merkitystä olipa se visuaalisesti miten hieno, vähän samanlaista turhaa "prameilua" kuin SGSIII:n pienennetty videosoitin..
#21
@12 Sori puhun kyllä Winmobilesta. Kokeilin nokian lumia 800 flagshipstoressa ihan vapaasti (ei ollut ryysistä) ja pistin tohon mielipiteeni. iOS (3GS) mulla oli vuoden verran ja Android nyt parisen vuotta. En ole vieläkään tyytyväinen :(
#22
@16 eiköhän tuossa ole sama moniajo kuin n9, eli ensin näkyypi neljä ohjelmaa ja sitä mukaa lista kasvaa johonkin suuntaan. Taikka niin kuin n900, jossa moniajo ruudussa ikkunat pieneni ja siten mahtui enemmän ruudulle.

Mutta näyttää Sailfish kyllä aivan samalta kuin n9:n Meego. Taustat vain vaihtunut ja kuvakkeet.
#23
N9 moniajo? Tuntematon käyttäjä
Siis nysissä näkyy sovellukset, jotka auki, muttei niitä voi siinä pienessä ruudussa käyttää... Korjatkaa toki jos olen väärässä..
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.