1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Gsm-ohjaus mökille

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi vitara 19.10.2012.

  1. vitara

    vitara Member

    Liittynyt:
    04.08.2008
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vinkkejä tarvitaan ja suosituksia/haukkuja gsm-ohjauksista? Tarkoitus olisi hoitaa mökin lämmitykset kännykällä patterit päälle/pois. Mietinnässä olisi gsm-pistoke systeemi josta kahdelle öljypatterille johdot onko järkeä? Toinen vaihtoehto voisi olla ohjaus sähköpattereille, edullinen hinta olisi tietysti jees. Mökin koko noin 35m2. Antakaapa vinkkejä ja hintatietoja systeemeistänne? Tarkoitus olisi talviaikaan käydä kerran kaksi kuukaudessa mökillä ja mukavahan se olisi lämpöseen mökkiin mennä. Yksi vaihtoehto olisi tietysti pitää mökki aina noin 5-10 asteessa mutta se tulisi maksamaan varmaankin enemmän kuin jonkin sortin gsm-hässäkkä?
     
  2.  
  3. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,545
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
  4. Ketola

    Ketola Turned ninja Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    10.06.1999
    Viestejä:
    1,233
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    78
    Tuohon käyttöön IQSocket IQSD-GSM sopisi kuin nenä päähän. Verkkokaupasta löytyy myös muita vaihtoehtoja etäohjaukseen, kuten TUTA-S30 GSM power socket.

    IQSD-GSM:n etuna on se, että palikka asennetaan kiinteästi sähkökeskukseen, joten ainakaan johto ei voi unohtua irralleen tms. Lisäksi tuohon saa kytkettyä esim. lämpötila-antureita jolloin peruslämmön ylläpitäminen hoitunee näppärästi.
     
  5. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    http://www.celotron.com/new/indexsf.htm

    Meillä on mökillä Celotronin Centro akkuvarmennuksella. Se ei tosin ole ohjauskäytössä, vaan vain lämpötila- ja murtovalvonta on käytössä. Tuossa on vakiona vain yksi relelähtö, joka on lähtökohtaisesti sireenille tarkoitettu. En tiedä, pystyisikö sitä käyttämään lämmityksen ohjaukseen. Jos ei, niin tuohon saa lisärelekortin ja joku langaton pistorasiasysteemikin näyttää olevan lisävarustelistalla. Centron hinnasta ei itsellä ole tietoa, mutta Suomessa kun on tehty, niin ei varmaan verkkiksen hinnoille pärjää ja luultavasti sun käyttöön turhankin monipuolinen, ellet sitten halua tuota murtovalvontaakin rakentaa.

    Äkkiseltään katottuna ja mökin kokoon suhteutettuna tuo Ketolan linkkaama Tuta varmaan olisi ihan passeli. Rele kestää 16A eli saa riittävän suuren lämmittimen ja näkyi olleen tuossakin lämpötilavalvontaa, ajastettua ohjausta jne.
     

Jaa tämä sivu