1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Dolby Digitalista PC käytössä.

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi jjabi 13.05.2012.

  1. jjabi

    jjabi Regular member

    Liittynyt:
    25.09.2010
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli hommasin Denon AVR 1911 vahvarin. Ääni lähtee näytönohjaimelta (ASUS HD 6850) vahvistimen HDMI tuloon, ja lähtee siitä telkkarille HDMI:llä. PS3 pelatessa tulee Dolby Digital symboli vahvistimen näyttöön kuten pitääkin. Tietokoneella pelatessani kuitenkin, esim BF3 ei DD symbolia tule?

    Näytönohjaimen pitäisi tukea kaikkia formaatteja ja 5.1 äänetkin sain säädettyä Windowsin ääniasetuksista, vaikka 2.1 setti tällähetkellä onkin. Siis nuo ylimääräiset kaiuttimet sai ruksitettua pois mitä ei ole käytössä.

    Tällainen screenshotti näyttiksen asetuksista, eli kaiken järjen mukaan pitäisi tukea tuota DD?

    [​IMG]


    EDIT: Lisäkysymys musiikista: Eli kun soitan Spotifyllä musiikkia, ja vahvistin on Direct tilassa, eli ei muokkaa tulevaa ääntä, ei subwoofer soi, eli 2.0 tavaraa tulee vahvarille. Vahvistimessa saa Stereo tilan vaihtoehtoisesti päälle, jolloin subbari jytää, mutta äänenlaatu kärsii ilkeästi ainakin etukaiuttimien osalta. Voi tosin johtua siitä että etukajarit ovat aktiiviset ja linjamuuntimella kytketty ja hieman surisevat, ja kun Stereo tila on käytössä surina voimistuu, saavat liikaa tehoa? Eli saako jostain päälle musiikille 2.1 äänen?
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2012
  2.  
  3. sidrend

    sidrend Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    3,188
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ensimmäiseen kysymykseen;

    Jostain syystä PC pelien monikanavaäänet siirtyvät vain analogista kautta, eli äänikortin 3,5mm liitännöistä. Ei siis HDMI:llä tai optisellakaan.

    Lisäkysymys:

    Vahvistimesta täytyy olla luultavasti ainakin kaiuttimet asetettuna pieniksi. Esim. Sonyn vahvareissa on ihan asetus Small/Large. Small:lla etukaiuttimilta jaetaan vahvistimen puolesta alimmat taajuudet pois. Largella sinne ohjataan koko taajuuskaista. Tsekkaa ensin tämä asetus ja katotaan sitten lisää.

    E: Kokeileppa toistaa vaikka dvd elokuvaa jossa on 5.1 äänet koneellasi, luultavasti silloin tulee 5.1;set. Pelit eivät vain anna tosiaan kuin analogisesta, ainakin BF3 ;)
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2012

Jaa tämä sivu