1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Displayport -- HDMI -kaapeli -- kuva Philips-tv:n

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi javman 26.04.2012.

  1. javman

    javman Member

    Liittynyt:
    25.12.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Lenovon T500 kannettava. Displayportin kautta saan siirrettyä kuvan DPport-HDMI-kaapeli hirviöllä, mutta en ääntä Philipsin 8605H -malliin. Missä vika ja onko jollain kokemuksia? Lähdenkö virittelemään läppärin päästä asiaa vai televisiosta? Ja jos jollain kokemuksia antaa Ubuntun kanssa vinkkiä samasta ongelmasta niin laittakee viestiä, kiitos.
     
  2.  
  3. Ysf

    Ysf Active member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Johtusko siitä, että nuo kaapeliadapetrihirviöt on yleensä ns. "melekosia viritelmiä" ja monet niistä ei siirrä muuta kuin kuvan. ja googlailemalla törmäsin viestiin, jossa joku on kommentoinut, että juuri tuo T500 ei suostu ääntä tuuppaamaan DP:hen.. tiedä sitten.

    Ideanahan on kai se, että käyttiksessä ääni pitäisi pistää menemään DP -rööriin. Ainakin itselläni winukka näyttää yhtenä toistolaitteena ATIn: kortin HDMI-röörin ja sillä on ääni mennyt ihan hyvin. Eli käytännössä wintoosassa oikealla hiirennapilla liipastaan "oikean alalaidan" kaiutinkuvakkeen päällä ja valitaan "toistolaitteet". avatuvasta listasta valitaan sitten sopiva toistolaite (DP).

    Sama kai se pitäisi tehdä Linuxissa, ALSAn asetuksia muuttamalla.

    Jos tuo ei onnistu, niin sitten voi kokeilla vetämällä koneen normaalista äänirööristä (3.5" stereo tai jos on SPDIF niin sillä) johto telluun ja sitten DP-HDMI johto erikseen - eli kahdella johdolla.
     
  4. javman

    javman Member

    Liittynyt:
    25.12.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kettu kiittää ja kuittaa!

    Testailen näitä kaapelihirviöiden nykyaikojen tuomia bittiturnauskestävyysrajojani perheeni sietokyvyn voimalla :) Kenties pitää alkaa tekemään näitä "kotihommia" yöaikaan. Aikaa vievää touhua tämä kaiken maailman viritteleminen.

    Mutta näillä teeseillä eteenpäin, sanoi mummo lumessa. Ja jos jollakulla vielä jotain kommentoitavaa asiaan niin saapi tyrkätä viestin tynkää ketjuun ihan omast´ tahost´.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2012

Jaa tämä sivu