AfterDawn logo

Uusi kanavanippu ei kiinnostanut televisioyhtiöitä

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Liikenne- ja viestintäministeriö on joutunut lykkäämään päätöstä uuden H-kanavanipun verkko- ja ohjelmistoluvista. Minsteriö sai kaksi verkkotoimilupahakemusta, mutta yksikään televisioyhtiö ei hakenut nippuun ohjelmistolupaa.

Ministeriön mukaan päätöstä lykätään kahdeksalla kuukaudella, mikä tulee viivästyttämään joulukuun alkuun suunniteltujen lähetysten alkamista reippaasti.

Verkon olisivat olleet kiinnostuneita rakentamaan Anvia Oyj sekä Digita Oy. Verkon toimilupaehtojen mukaan verkon kattavuuden pitää olla vähintään 65 prosenttia suomalaisista. Pieni peittoalue saattaa olla syynä televisioyhtiöiden haluttomuuteen uusien kanavien perustamiseksi.

Puuttuvien lupahakemusten lisäksi LVM haluaa odotella nykyisen maksutelevisiolähetysten jakelun tilanteen selkiytymistä. TV Viihde on lopettamassa toimintansa, mikä aiheuttaa muutoksia kanavien jakeluun.

3 KOMMENTTIA

Lumikki1/3

Keskittysivät niiden TV-kavavien ohjelma laadun parantamiseen, kuin kanavamäärän kasvattamiseen. Meillä tulee sitä halpatuotanto paskaa joka kanavalta jo ihan tarpeeksi. Eikä sille ole lisätarvetta.

pitokokka2/3

Jos peitto on 65, kilpailaan pääosin kaapeli- ja iptv:n kanssa. Etenkin jälkimmäinen alkaa viemään atenniasiakkaita.

Toinen kysymys on mitä kanavapakettiin? Urheilulla kilpaillaan maksavista asiakkaista. Nyt tarjolla on Max, Urho, Prot, Eurosport ja Canal+. Viasat puuttuu, samoin Eurosport2 ja Canal+:lta taitaa löytyä enemmän kanavia langan/satelliitin kautta. Nykyisillä Canal + ja Viasatin asiakkailtz löytyy myös lautasia katoilta, joten mistä ne uudet maksavat asiakkat revitään? Eikä tuo urheilun välittäminen taida kovin kannattava bisnes olla, eikös tuo Urho ole vähän helisemässä ja TV-viihde lopetti sopivasti ennen mömmön lätkää (taisi päästä pienemmillä tappioilla ilman lätkän lähetyksiä).

Se vain taitaa olla niin, että jollei piuhaa pitkin saa haluamiaan kanavia, pitää pistää lautanen katolle. Kaikille kanaville ei riitä maksajia - hyvä kun edes nykyisille.

Sefriol3/3

Jos halutaan uusia kanavanippuja, niin pitäisi perustaa uudenlaisia kanavia, jotka tarjoisivat uutta sisältöä, jota muilla ei ole.

En tosin ymmärrä mitä järkeä on nykyään edes omistaa televisiota. Itse katson sitä ehkä noin tunnin kaksi viikossa. Tämäkin koostuu pelkästään uutisista ja ehkä yhdestä viihdeohjelmasta. Tosin kaikkien pääkanavien ohjelmat (ainakin suosituimmat) näkee jo netistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT