AfterDawn logo

LibreOffice tuo haastajan Google Docsille ensi kuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Avoimeen lähdekoodiin perustuvaa LibreOffice-toimisto-ohjelmistopakettia kehittävä The Document Foundation kehittää kilpailijaa Google Docsille ja Microsoftin Office 365:lle.

The Registerille puhunut säätiön edustaja Italo Vignoli lupasi, että LibreOfficen pilviversio julkaistaan ensi kuun aikana. Vignolin mukaan kehityspanostuksia on siirretty pilviversion kehitykseen, koska sillä puolella saattaa syntyä uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Hän ei kuitenkaan voi vielä sanoa mitä nämä mahdollisuudet voisivat olla.

TDF lupaa tuoda LibreOfficen myös Androidille ja iOS:lle. Kehitys on hyvässä mallissa, mutta käyttöliittymän suunnittelussa on vielä monta sarkaa kynnettävänä.

3 KOMMENTTIA

johtaja591/3

Mitähän Googlen docsin sopimusehdoissa lukee "google omistaa kaikki tekemäsi dokumentit"?
Libresseofficen mainosvapaa (kai?) vaihtoehto on varmasti tervetullut ja ajoissa, ennenkuin pilviofficet enempää ehti yleistyä.

yussef2/3

Vanhalla käyttöliittymällä näihin ei oikein ole viitsinyt koskea ribbonin tulon jälkeen. Mutta yksinkertaisella karsitulla käyttöliittymällä älypuhelimeen/tabletiin tämä voisi olla pilveen yhdistettynä mielenkiintoinen.

syrtek663/3

Ei vielä 2012

http://blog.documentfoundation.org/2012...t-the-register/

Niin hienoa kuin se olisikin ollut ...


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT