*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Apple ja Nokia riitelevät nano-SIM-kortista

uutinen julkaistu:

Nokian johtama ryhmä riitelee Applen kanssa uuden nano-SIM-kortin määritteistä. Asiasta uutisoi Financial Times. Ryhmä haluaisi hyväksyttää Nokian tukeman standardin Euroopan telealan standardisointijärjestö ETSIssä, mutta Apple hankaa vastaan. Teknologiajätillä on oma ratkaisu, jota se yrittää puskea läpi ETSIssä. Applen järjestelmä on muiden valmistajien käytettävissä lisenssiä vastaan. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 14 viestiä.

#1
UpInTheSky Tuntematon käyttäjä
"Etsin jäsenten on määrä äänestää uudesta standardista ensi viikolla ja Apple on pyrkinyt FT:n mukaan kasvattamaan äänivaltaansa järjestössä perustamalla uusia Euroopan tytäryhtiöitä ja hakemalla niille äänivaltaista jäsenyyttä järjestössä."
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...kahvaan/a792212

Apple on siis varta vasten tällaisia juttuja varten perustanut tytäryhtiöitä ja hakee niille äänivaltaista jäsenyyttä. Sillä lailla - vanha kunnon Apple...
▼▼ Tässä viestiketjussa on 13 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
BlofeldE Tuntematon käyttäjä
Apple perustaa tytäryhtiöitä juuri tämänkaltaisia keissejä varten. Not cool.
#3
Ja kaikki maksaa omenalle... ei hyvä.
#4
Jos Apple saa tahtonsa läpi, niin kaikki nanoSIM kortillisia puhelimia valmistavat yritykset joutuu maksamaan Applelle lisenssimaksuja?
Mikä esti Nokiaa tekemästä tytäryhtiöitä äänestämään?
Jos Nokian ajama ratkaisu menee läpi, niin joutuuko valmistajat maksamaan siitä lisenssimaksuja?
#5
Että sitte vihaanki tota omenaa...
#6
hyvänokia Tuntematon käyttäjä
apple on paska halua vain rahaa!! nokia on paras ja nokia pitää saada kaikki äänet! :D:D
#7
Taas kerran yksi säälittävä teko Applelta.
#8
user_org Tuntematon käyttäjä
6@
>Taas kerran yksi säälittävä teko Applelta.

On ihan tavanomaista että omia juttuja ajetaan standarteiksi.

Niistä päättävien asia sitten pitää huoli että samalla sovitaan reilupeli lisenssointiin, jos on edullista/pakko päätyä ratkaisuihin joissa suojattuja tekniikoita tarvitaan.
#9
@9
Tottakai on tavallista, että oma tekniikka halutaan stantardiksi mutta Applen kanssa lisensointi arveluttaa. Lähinnä minua ärsytti se tapa, jolla Apple kisan aikoo voittaa.
#10
Matti-87 Tuntematon käyttäjä
Apple on nostanut ties kuinka monta oikeusjuttua patenttiloukkauksista, ja mikäli Applen SIM-ehdotus menee läpi on oikeusjuttuja luvassa lisää. Applesta tulee entistä pahempi patenttitrolli.

Applen nano-SIM on myös sen vuoksi huono, että korttipaikan lisäksi mukana pitää olla ns. kelkka jolla kortti laitetaan puhelimeen. Tuo mekanismi vie liikaa tilaa.
#11
@9&10
Mikä se semmonen standardi on mistä peritään lisenssimaksua? Tai mikä on vain yhden alan yrityksen kehittämä?

Paljonkohan on Applelta menny voitelurahaa operaattoreille?! Uutinen ei kerro, mutta taitavat olla ämeriikkalaisia operaattoreita enimmäkseen...
#12
iKnow_ Tuntematon käyttäjä
Hiukan enemmän taustaa.

http://www.tietokone.fi/uutiset/nokia_a...umme_on_parempi

En usko, että asia on ihan näin mustavalkoinen. Pakko siinä Applen kehittämässä olla myös joku asia hieman paremmin mitä Nokian versiossa.

Jenkkifirma on näissä kyllä yleensä ollut aika vahvoilla. Jos eurooppalaiset ovat nihkeinä niin laittavat sen omiin laitteiisiinsa joka tapauksessa ja pakottavat kahteen eri systeemiin.
#13
user_org Tuntematon käyttäjä
12@
>Mikä se semmonen standardi on mistä peritään lisenssimaksua?

Tele ja ITC alalla yleensä, on paljon standarteja joissa käytetty patenttoituja tekniikoita joista joutuu maksamaan haltijoille lisenssimaksuja. GSM, UMTS, LTE niitä pullollaan.

>Tai
>mikä on vain yhden alan yrityksen kehittämä?

Mihin vedät rajan, vain yhden yrityksen kehittämä väitteessä, on myös useita jotka ovat olleet yhden yrityksen kehittämiä ja suljettuna markkinoimia joista on syntynyt alan järjestöjen standartoimia. Usein uutta standartoidessa eri valmistajat tyrkyttää omaansa standartiksi.

13@
>En usko, että asia on ihan näin mustavalkoinen. Pakko siinä
>Applen kehittämässä olla myös joku asia hieman paremmin mitä
>Nokian versiossa.

Applen versio kiinnostaa länsimaisia isoja operaattoreita. tuo mieleen että se rajoittaa tehokkaammin käyttäjän vapautta.

Operaattori haluaa että SIM on ja pysyy laitteessa.
#14
@12
Tosiaan kuten jo user_org jo kertoi, niin standardeihinkin voi kuulua linsenssein suojattuja tekniikoita. Standartoidut tekniikat pitää kuitenkin "lisensoida kohtuulliseen hintaan".

Esim Motorolan on pakko lisensoida Applelle joitain "keskeisiä tekniikoita":
http://www.tietokone.fi/uutiset/motorol...jardikorvauksen
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.