*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Arvostelussa Nokia Lumia 800 - uusi aluevaltaus

uutinen julkaistu:

Noin vuoden odottelun jälkeen Nokia sai vihdoin ja viimein toimitettua ensimmäisen Windows Phone -puhelimen Puhelinvertailu.comin testipenkkiin. Loppuvuodesta useissa Euroopan maissa julkistettu ja virallisesti helmikuun ensimmäinen päivä (huomenna yöllä) Suomeen saapuva puhelin pyrkii vastaamaan paitsi kilpailijoiden Windows-puhelimille, myös uuden sukupolven iPhonelle ja Android-puhelimille. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 51 viestiä.

#1
cpu-freak? Tuntematon käyttäjä
käytännön normi käytettävyyteen suoritinteho ym. tuskin vaikuttaa, sillä Windows Phone lienee erittäin hyvin optimoitu.

MUTTA

Miten on raskaampien uutuuspelien laita? Luulisin että niissä tuo prosessoritehon ero tulee ilmi (toki gpu tällöin vaikuttaa suuresti myös ja jopa pääasiassa). Tosin eri asia on se, ketkä luurillaan aktiivisesti pelaavat..
▼▼ Tässä viestiketjussa on 50 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Mikään ei ole täydellistä, mutta hyvältä näyttää! Itse pidän just hyvänä tota WP:n toimivuutta ja sulavuutta, mikä yltää iphonen tasolle ja sit noita sosiaalisenmedian (fb,msn) integraatioita. Muutenkin WP:ssä hyvää se, että se on erilainen. Hyvää myöskin, että on Nokia :)
#3
Samsung!.. Tuntematon käyttäjä
Muotoilu vanha ja kulunut JO!!. Samaan tapaan kuin iPhonen tapauksessa sama muotoilu useassa eri tuotteessa = TYLSÄ!!.
#4
@3: Oletpas sinä sitten niin hurmaava rölli. :)Tuo muotoilu ei todellakaan vanhaa. Ensimmäinen puhelin (N9) samalla muotoilulla julkaistiin vasta n. 4-5kk sitten. Eli kyseessä on suht tuore ja erilainen muotoilu kuin mainitsemassassi iPhonessa. iPhonessa on käytetty samaa muotoilua vuodesta 2007 lähtien, toki pienin muutoksin. Tätä Nokian muotoilutyyliä on käytetty vasta kolmessa eri mallissa. Sietäisi käyttää enemmänkin, sillä N9 on IMO tällä hetkellä kaikkein tyylikkäin puhelin.
#5
@4 iPhonen muotoilu uudistettiin täysin iPhone 4:n ilmestyessä. Jos ei näe eroa iPhone 4:n ja iPhone 3GS:n välillä, niin pitää olla vähintään puolisokea.
#6
@5: Ei se nyt NIIN erilainen ole. Kyllä eron niiden välillä näkee, mutta se ei mikään suuri ole.
#7
@3
Rakas rölleri, on hienoa, että olet samsungin fanipoika olemme saaneet kaikki sen jo useasti huomata. Onneksi tämän rakastamasi yritysten puhelinmallien design on niin erilainen aina jokaisessa malissa :)
#8
Kaikki kolmen viime vuoden aikana euroopassa julkaistut simsungit on ihan samannäköisiä. Ainut ero on jenkkimarkkinoiden neljän näppäimen etuosa. Ja vielä todella rumia.
#9
Huom. KAIKKI! ei vaan higg end mallit, vaan KAIKKI.
#10
Tavallisen sim-kortin voi leikata helposti microkokoiseksi, joten uutta sim-korttia ei tarvitse välttämättä ostaa. Katso yst. ohjeet googlesta.
#11
Sulavasti tuo toimi omassakin testikäytössä, joten hyvin se on optimoitu, muttei välttämättä pelaajalle oikea valinta.
Jos ei saksien kanssa halua leikkiä, niin SIM-leikkurit ei paljoa maksa ja luulisi sellaisen löytyvän jokaisesta puhelinliikkeestä (pienempi riski kuin saksilla).
#12
Kohta viikon tullut käytettyä ja puhelimena erinomainen. Pelaamiseen ei puhelinta tunnu olevan tarkoitettu mutta sen voi jättää samsung kakaroiden tehtäväksi. Ainakin puheluiden vastapuolet ovat kehuneet että onko puhelin vaihtunut kun äänestäni saa paremmin selvää kun aikaisemmalla HTC:llä. Käyttis on todella intuitiivinen ja sulava. Viestittelyohjelmaan saa niitettyä tekstareiden rinnalle messengerin ja facebook chatin. Erittäin kätevää!
#13
spam Tuntematon käyttäjä
Tuo moniajoikkuna on kyllä toteutettu melko tökerösti, Siihen ei käytännössä mahdu kuin 1-2 käynnissä olevaa ohjelmaa kerralla, eli ku haluaa moniajossa hyppiä ohjelmien välissä se on yhtä pläräämistä.

Kun näin tuon moniajoikkunan mango esittelytilaisuudessa niin ihmettelin jo sen keskeneräisyyttä, mutta se sitten jäikin juuri sellaiseksi lopulliseen versioon. Tuossa vieressä olevassa N9:ssä se on esim paljon järkevämpi missä saa vaikka kuinka paljon tausta-ajavia ohjelmia näkymään yhtee näkymään jolloin niiden välillä vaihtelu on helppoa.

Mielenkiintoista nähdä tuleeko tuo WP7:n muuttumaan vai jättääkö ne sen tuollaiseksi, kauheasti hukkatilaa minkä voisi käyttää hyödyllisesti!
#14
Aika vähän oli vertailua N9:ään. Mutta tämän jutun perusteella näyttäisi, että N9 ei ole juurikaan huonompi tai jopa perempi kuin Lumia. Esim. Nokia kartat, joissa myös suosikit+ lukuinen määrä myös muita karttoja vaikka oman reitin seurannalla ja lähikohteiden pikavalinnalla, myös 3D tuki. Ajonavigointi valitsemalla talletut edelliset tai suosikkiosoitteet. Liekkö lumiassa divx + subit näyttävää soitinta kuten N9ssä. Nettiselain Lumiassa IE, N9ssä vaihtoehtoja, opera, firefox,UCBrowser..Moninajossa tarvittaessa vaikka useita kymmeniä sovelluksia yhtäaikaa auki ilman hidastelua. Pikaviestimiä mitä nyt tietää oleva; flickr, face, twitter + sähköpostien synkkaukset microsoft, google. N9 todella hienot pelit; jalkapallot, golfit, lento- ja autopelit + emulaattorit konsolipeleille...Tärkein kuitenkin tominta puhelimena, mulla ollut N9 käytössä jo monta kuukautta eikä ole kertaakaan jumiutunut, kuten aikaisempi E51...Ei tule tästä muuta huonoa mieleen kun kamera saisi olla parempi, mutta siihenkin on luvattu päivitys tässä kuussa, tosin voi asennella harrastelijoiden tekemiä kamerasoftia. Myös tulevassa päivityksessä tulee Nokian oma ohjelma etupuolen kameralla, joka Lumiasta puuttuu. Toinen pitkä miinus on akku, joka kestää kohtalaisesti valmiustilassa ja pelkällä puhumisella, mutta tosi aktiivikäytöllä saa ladata joka paivä. Muotoilun puolesta N9 on ainakin tähän mennessä herättänyt huomiota ja uteliaisuutta verrattuna mihinkään muuhun luuriin, tosiaankin Samsungin on mitään sanomattoman näköinen IPhonen kopio ja IPhonealla hävettäisi puhua, kun se on tyttöjen luuri ja tyhmien jenkkien jotka ovat sitten oma luku sinänsä...
#15
@10: Microkokoisen sim-kortin saa ihan ilmaiseksi.
#16
@1 "Miten on raskaampien uutuuspelien laita? Luulisin että niissä tuo prosessoritehon ero tulee ilmi (toki gpu tällöin vaikuttaa suuresti myös ja jopa pääasiassa). Tosin eri asia on se, ketkä luurillaan aktiivisesti pelaavat.."

Njoo veikkaan et Battlefield3 pyörii paremmin vielä mun PC:llä ..
#17
Tuossa N9 ja Lumian vertailu videossa on jotain mahdollisesti tausta-ajossa N9:ssä. Lumiassa toki mitään ei voi olla tausta-ajossa, koska käyttöjärjesteömä ei tue sitä ( http://msdn.microsoft.com/en-us/library...v=vs.92%29.aspx ). Itse saan omalla N9:llä tuosta sun spider 0.9.1 javascript testistä 3603.7ms ja tuossa videolla näkyy 8171.4ms. Oma tulokseni on mielestäni enemmän linjassa muiden Webkit-pohjaisten selainten, kuten Iphohe 4:n kanssa kuten tästä videon ( http://www.youtube.com/watch?v=EXnllb-EiSU ) kohdalta 3:47 voi havaita.
Browsermark-testissä ero ei ole niin merkittävä. Itse saan 24468 ja videolla on 22880.
#18
@3, @12, @19 ja @20.

Älä nyt SGS2-rölli vaihdella nimimerkkiä, kun sinä kuitenkin olet yhden valmistajan ja yhden käyttiksen lempilapsi.

Koskahan opit olemaan valehtelematta olevasi joku muu?

Lumia 800 on Compalilta tilattu. Etukamera ei tainnut olla mahdollista joustaa siihen. Videopuhelutuki tulee Tangon päivityksen mukana luureihin. Ota sitten Lumia 900 mutta niin joo, ethän sinä sitä osta kun ainoat jumalat on Samsung ja android.

Hyvä artikkeli, kiitos tästä.
#19
Voitin tuon lumian perjantaina kilpailusta ja tiistaina myin sen pois. Ei pärjännyt mun n900. Puuttui liikaa ominaisuuksia mitä tarvitsen.
#20
Lumia 800:n vertaaminen N9:ään on aikas turhaa. Näillä ei ole alkuunkaan samat kohdemarkkinat. Ainoa yhtäläisyys on ulkomuodossa, joka on oikeastaan jopa harhaanjohtavan samankaltainen.

Lumia on blondien puhelin, N9 taas nörteille testimielessä tehty puhelin. Tässä valossa Lumiaa kannattaisi testauttaa tekniikkaummikoilla, koska heille sitä yritetään eittämättä voimakkaimmin myydä.

Edelleen, jos Nokia ymmärtäisi pitää Meegon valikoimassaan, olisi sillä puhelin sekä ummikoille että intohimoisimmille nörteille.

Ps. #19, mitä hittoa oikein sönkötät tuossa kommentissasi? Siinä ei ole päätä eikä häntää, kieliopillisesti edes etäisesti oikeaa muistuttavista rakenteista puhumattakaan. Liikaa energiajuomaa?
#21
pekka1239 Tuntematon käyttäjä
Sain noin 35000 Samsung S2:sella browsermarkissa ja E7:lla (belle) sain noin 24000
#22
DNAduunari Tuntematon käyttäjä
@26 ja mahtoi liittyä tähän millään asteella ? Vai onko taas röllykkä vaihtanu nimimerkkiä ?
Itse lumiaa n 2vkoa käyttäneenä, lyhyesti tiivistettynä. Tykkään.
#23
Onko tässä puhelimessa mahdollista pitää spotifyitä ja runkeepperiä yhtäaikaa päällä? Niinko noissa android malleissa?
#24
spam Tuntematon käyttäjä
@28 Spotify taitaa tällä hetkellä tukea moniajoa, runkeeper ei ilmeisestikkään vielä tue.
#25
Terve, on tuon lumian Facebook viestikeskustelun lisäämisessä ongelma. Viesti asetuksissa kun voi valita onko Facebook keskustelu käytössä vai ei niin en saa laitettua tätä päälle vaan ilmoittaa aina verkkosingnaalista tai muusta tekijästä johtuvaa virhettä. Mistä tämä saattaa johtua sillä verkonsignaalista tuo ei johdu.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.