*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Kattavassa testissä Nokia N9

uutinen julkaistu:

Uusimpana tulokkaana Puhelinvertailu.comin testipenkkiin asettuu Nokia N9. Nokian MeeGo-puhelin tuo mukanaan herkullisen ulkoasun ja täysin uuden käyttöliittymän. Miten marginaalipuhelimeksi Nokian portfoliossa jäänyt N9 vertautuu kilpaileviin älypuhelimiin, ja kuinka onnistunut on ensimmäistä kertaa kuluttajamarkkinoille päässyt käyttöjärjestelmä ja sen Swipe-käyttöliittymä? Kattavassa ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 35 viestiä.

#1
Siis Apple ~N9 hintainen ja myynyt aikalailla. N9:ssä on nytkin aivan tarpeeksi sovelluksia ja kaikenaikaa tulee tulee lisää, firefox ihan ok nettiselain ja androidin myötä +250 000 sovellusta...
▼▼ Tässä viestiketjussa on 34 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
"Vaikka puhelimen napittomuus ei haittaa kovinkaan usein, tulee silti ajoittain eteen tilanteita, jolloin erityisesti takaisin siirtyminen voisi olla helpompaa"
Juurikin tämän takia pidän Androidin menu ja back -napeista.
#3
Olipa ärsyttävä video (ensimmäinen), kun ei kameraa voi tarkentaa valmiiksi puhelimen näyttöön. Onhan se automaattitarkennus mukava ominaisuus, muttei tällaiseen käyttöön. Saa pöllömpi pian sellasen käsityksen, ettei nokia kestä kosketusta, kun näyttö siitä aina sumenee.
#4
Toimittaja voisi korjata näytönresoluution oikein... Tuo on lumian resoluutio.
#5
jeego Tuntematon käyttäjä
""Vaikka puhelimen napittomuus ei haittaa kovinkaan usein, tulee silti ajoittain eteen tilanteita, jolloin erityisesti takaisin siirtyminen voisi olla helpompaa"

Swipe Manager ohjelmalla, ilmainen, voi säätää pyyhkäisyt miten itse haluaa.
#6
kosdkuf Tuntematon käyttäjä
Jotkut vaan tarvitsevat ne Back, Search ja Home -napit. Lisäksi N9:ssä ei ole widgettejä - ainakaan suoraan paketista.
#7
spam Tuntematon käyttäjä
EI SUPER Amoled HD PLUS..!! EI kauppoja!!..
#8
banneddddd Tuntematon käyttäjä
Juttu vaikuttaa täysin luokattomalta. Heti alussa naurekellaan väärälle resolle, ilmoitetaan sivunapeille väärä materiaali jne.
En viitsinyt lukea enempää, luulisi näin isolla sivustolla olevan edes faktaa artikkeleissaan!
#9
@4&8: Pahoittelut, resoluution pystyresoluutio on tosiaan 854 eikä 840 pikseliä ja napit ovat metallinväristä muovia, eivät metallia. Muutettu artikkeliin.
#10
Resoluutio toimii hyvin noin pienellä näytöllä. Sitä paitsi Galaxy S2:ssa on pienempi resoluutio ja isompi näyttö. Vaikka onkin SUPER AMOLED PLUS ilman hd:tä. ;)
#11
Omistan kyseisen puhelimen ja voin sanoa omasta kokemuksesta, että tämä on puhelin, joka vain paranee käytössä =) Muokkaantuu omaksi ajankuluessa. Pidän erityisesti lukitusnäytöstä, johon tulee näkyville tekstiviestit, puhelut, sähköpostit ja muut viestit, jotenkin se on vaan niin mahtava keksintö. Pidän edelleenkin Nokian kartoista ja Nokian Ajo-sovelluksesta, aina perille moitteetta. Myös kello on mukavasti aina näkyvillä, why not? Muotoilu on saanut faneja jo duunistakin, jopa iPhone fanitkin kehuvat parhaaksi N9:n muotoilua. Takaisin-nappia etsin aina välillä sovelluksista, mutta opin käyttämään puhelinta niin, että sitä ei enää tarvitse =)

Kaikki muut ovat plussaa, paitsi kaiutin, ei kovin hyvä, mutta riittävä.

Resoluutiolla pelleily voi mennä rumaksi, mutta tämä on täysin riittävä resoluutio tämän kokoiselle näytölle.

Itse asiassa N9 on aito älypuhelin, mikä on suurempaa älykkyyttä kuin toimiva ja yksinkertainen käyttöliittymä? Galaxy S:n jälkeen tämä tuntuu vasta aidolta älyltä ;-) eli, voin sanoa, että tämä on aidosti ensimmäinen oikea älypuhelimeni. Androidi tuntui jo ihan lelulta, kun pääsin messuilla tutustumaan N9:ään.

I <3 N9
#12
No, tässä sivustossa on se hyvä puoli, että jos artikkeliin lipsahtaa virhe, niin valppaat lukijat osaavat siitä sanoa ja se korjataan artikkeliin. Toki olisi hienoa, jos virheitä ei koskaan ikinä tulisi, mutta olemmehan vain ihmisiä.

Testi ja sen tulos on aika pitkälti sitä, mitä tosiaan hands-on-testissä. Itse kyllä tuossa laitteessa pidin helkutisti siitä muotoilusta ja fiiliksestä, mikä tuossa puhelimessa on. Käyttöliittymä vaatii varmasti tovin totuttelua, mihin minulla ei ollut Sellossa aikaa. (Teknofiilit jonottivat takana...) Kyllä siitä silti erittäin positiivinen fiilis jäi. Pidän noista räikeistä värivaihtoehdoista oikein paljon. Hyvä mahdollisuus erottua siitä "harmaasta massasta" (pun intended).
#13
Pentti P Tuntematon käyttäjä
Kysymys artikkelin kirjoittajalle:

Toteat, että puhelin ei sovi massamarkkinoille ja syynä on "maltillinen valmistusmäärä" - kertoisitko mitä tämä tarkoittaa?

Se Eldarin syyskuussa mainitsema huhu, jonka mukaan puhelinta valmistetaan vain 90 tuhatta kappaletta, ei pidä paikkaansa.
#14
Pelti poliisi Tuntematon käyttäjä
Mites ne navigoinnin poi pisteet? VAroitteleeko "turvakamera edessä" kommenteilla? Olis aikas tärkeä pointti miksi tuota navigointi puhelimeksi hankin.
#15
Voiko tekstiviestejä tallentaa luonnoksiksi/omiin kansioihin kuten Symbianissa? Ainakaan aikoinaan N900:ssa ei voinut.

Pystyykö tekstiviestejä lähettämään helposti isommalle ryhmälle, esim tekemällä osoitekirjaan soittajaryhmän (esim 50 hlöä) ja valitsemaan sen tekstiviestin vastaanottajaksi?

Tiedän, nämä ei ole ihan tavallisia tarpeita, mutta itsellä sattuu olemaan tällaisia. N900 ei näihin taipunut ainakaan silloin kun testailin...
#16
Tekstiviesteistä ei saa luonnoksia, ainakaan itse en saanut kun kokeilin. Kun taas lähettää tekstiviestejä usealle kymmenelle, niin en tiiä ryhmistä, mutta henkilöiden valinta onnistuu niin helposti, että kymmenen nimeä onnistuu sekunneissa valitsemaan (useita kerralla).

Navin tolppapoliisivaroitinta ei ole.
#17
@13: Hyvä kysymys. En tiedä kuinka monta puhelinta valmistetaan, kuten ei varmasti tiedä moni muukaan. Olen kuitenkin suhteellisen varma, että puhelimen valmistusmäärä pysyy maltillisena, eikä puhelinta ei tulla valmistamaan miljoonia kappaleita.

Tässä on hieman muna-kana-ongelmaakin, sillä valmistusmääräthän riippuvat kysynnästä. Ainakaan kovin aktiivisesti Nokia ei ole tosin pyrkinyt tämän vaihtoehtoislaitteen kysyntää kasvattamaan.
#18
@16: Tekstiviestejä ei käsittääkseni voi tallentaa eri kansioihin. Osoitekirjassa on mahdollista tehdä ryhmiä. Osoitekirjasta kun valitsee ryhmän, niin sieltä voi lähettää kaikille ryhmän jäsenille viestin tai sähköpostin. Jostain syystä tekstiviestinäkymästä suoraan ei voi valita ryhmiä.
#19
trtr Tuntematon käyttäjä
@18:

Nyt olet laittanut oman mutu-tuntumasi artikkeliin ikäänkuin totuutena. Artikkelissa on SELVÄ virhe tämän osalta, joten toivottavasti korjaat asian.
#20
Möö Tuntematon käyttäjä
N9:iä myydään jo noilla suurillakin markkinoilla USA,GB,Saksa, Italia, Ranska.... tosin ei operaattorien toimesta. Myyntimääriät on suurempia kun äkkiseltään voisi kuvitella ja jopa Elop sen todenut...
#21
Tekstiviestien luonnoksista ollessa kysymys.. Jos viestikeskustelussa aloitat viestin kirjoittamisen, et kirjoita viestiä loppuun ja lähetä sitä, niin kun avaat keskustelun uudelleen (viestisovelluksen sammuttamisen jälkeenkin) , jo kirjoitettu lähettämätön viesti odottaa tekstikentässä.
#22
Pentti P Tuntematon käyttäjä
@18:

Miksi laitat omaa mutu-tietoasi arvostelun yhteenvetoon negatiiviseksi asiaksi, jos et edes tiedä tehdäänkö puhelinta rajoitettu määrä vai ei?
#23
konventor Tuntematon käyttäjä
Voiko puhelimella katsoa YLE areenaa, nelosen ruutua ja maikkarin katsomoa? Entä tukeeko videosoitin tekstitystä?
#24
Voi katsoa YLE Areenaa, mutta et löydä siitä kahvinkeitintä, etkä jääpalakonetta.
#25
Voittaa WeePeen! Tuntematon käyttäjä
Resoluutionsa ja näyttömatriisin puolesta Nokia N9:n näyttö ei ole todellakaan markkinoiden huippua.
Kyseessä on siis 854x480-resoluution näyttö,joka käyttää Pentile-näyttömatriisia.Pikselien määrä ei siis ole markkinoiden huippua,vaikkakin riittää useimmille.Pentile-termi puolestaan tarkoittaa sitä,että näytön alipikselien määrä on kolmanneksen pienempi kuin optimaalisessa RGB-matriisissa (Red-Green-Blue). Pentile-näytön pikselit ovat RGB-RGB:n sijaan RG-BG-muodostelmassa.Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä,että näyttö ei pysty toistamaan väriyhdistelmiä parhaalla mahdollisella tarkkuudella.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.