AfterDawn logo

Ubisoft poistaa DRM:n From Dust -pelistä, Steam palauttaa jo rahoja

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Ubisoftin äskettäin PC:lle julkaisema From Dust on saanut osakseen vihaisen kritiikin vyöryn. Soppa alkoi Ubisoftin ilmoitettua ennen julkaisua, että peli ei tule vaatimaan jatkuvaa yhteyttä internetiin, vaan kerran suoritettu tarkistus riittää. Julkaisun jälkeen paljastui, että peli ei Ubisoftin sanoista huolimatta toimi ilman jatkuvaa nettiyhteyttä.

Ubisoft on jälkikäteen pahoitellut virhettä, joka yhtiön mukaan johtui väärinkäsityksestä ja huonosta viestinnästä. Ubisoft lupaa julkaista peliin päivityksen, joka poistaa tarpeen nettiyhteydelle. Yhtiön mukaan päivitys saapuu, kunhan kaikki tarpeellinen testaus on saatu suoritettua.

Ubisoft on ohjeistanut Steamia palauttamaan tyytymättömien asiakkaidensa rahat. From Dust -pelin PC-versio on saanut laajaa kritiikkiä myös konsolijuurista johtuvien teknisten rajoitteidensa takia. Pelin ruudunpäivitysnopeus on rajoitettu enintään 30 ruutuun sekunnissa eikä grafiikan tasoon pysty vaikuttamaan. Lisäksi peliä on syytetty perinteisistä ohjelmointivirheistä eli bugeista.


Ubisoft ei ole ottanut kantaa tuleeko luvattu päivitys korjaamaan havaittuja teknisiä puutteita.

2 KOMMENTTIA

Tupa1/2

Tämmöistä se ahneus ja kiire on sitten saanut aikaan... Kauheaa säätämistä kokoajan.

mjk2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tupa:

Tämmöistä se ahneus ja kiire on sitten saanut aikaan... Kauheaa säätämistä kokoajan.

Niin ja kun tehdään pelejä konukoitten (konsolien) ehdoilla eikä väänetä ns omaa versiota PC:lle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT