AfterDawn logo

BBC HD:n 1080i<->1080p -vaihdokset aiheuttavat ongelmia televisioille

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Antenniverkossa tapahtuvien teräväpiirtolähetyksien katselu ei ole sujunut kaikkialla aivan odotusten mukaisesti, ja nyt ongelmia on havaittu Britanniassa, jossa BBC HD -kanavan 1080i<->1080p -vaihdokset tuntuvat aiheuttavan ongelmia digitelevisioille.

BBC HD -kanava aloitti 1080p-materiaalin välittämisen kuluttajille maaliskuussa, mutta koska kaikkea videosisältöä ei ole kuvattu tässä formaatissa, vaihdetaan lähetykset välillä lomitettuun 1080i-muotoon. Tämä kahden formaatin välillä vaihtaminen ei kuitenkaan suju ongelmitta tietyissä vastaanottimissa, ja kuluttajat eivät luonnollisesti ole tyytyväisiä tilanteeseen.

Ongelmia on mm. Sonyn tiettyjen Bravia-televisioiden kanssa, jotka voivat hukata äänet hetkeksi 1080i<->1080p -vaihdoksen yhteydessä. Sony testaa parhaillaan uutta ohjelmistopäivitystä, jonka pitäisi korjata nämä ongelmat. Ongelman korjaaminen ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista, koska Sonyn pitää testata muutoksen toimivuutta myös muissa maissa, jotta uusi päivitys ei aiheuta ongelmia Britannian ulkopuolella.


Ääniongelmien lisäksi myös kuvan toistossa on esiintynyt ongelmia. Jotkin laitteet tarkistavat kuvasuhteen uudelleen 1080i<->1080p -vaihdoksessa, joka näkyy kuluttajalle hetkellisesti kuvasuhteen muuttumisena.

4 KOMMENTTIA

Kasavuori1/4

Missä Sony, siellä ongelma.

kane_k2/4

miksi tuo i, paholaisen formaatti piti alunperin edes ottaa mukaan hd standardiin. olisi suoraan pistetty vaan peetä.

Raattis3/4

@kane_k

Sanos muuta. Jos on pakkokäyttää puoliformaattia, olisivat tyytyneet siihen 720p:hen. Ero on kuitenkin häviävän pieni, eikä 1080i ole kaikkien siitä seuranneiden yhteensopivuusongelmien arvoinen.

Silti aika naurettavaa, että tonnin telkkari ei osaa vaihtaa kahden standardoidun ja tuetun formaatin välillä sulavasti.

ArttuH5N14/4

PS3:n ja Sonyn Bravia-telkun omistajana olen erittäin tyytyväinenn. Onneksi ongelma ei nyt aivan omalle kohdalle osu :D

Ja taitaa Suomessa kaikki HD-kanavat käyttää tuota 1080i tarkkuutta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT