AfterDawn logo

XBMC julkaistiin vihdoin Applen laitteille

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Suosittu XBMC-mediaohjelmisto on jälleen parantanut laitetukeaan, kun ohjelman kehityksestä vastaava ryhmä kertoi tuesta Applen laitteille.

Uusi ARM-suorittimille tarkoitettu versio toimii nyt viime vuonna julkaistuilla Apple TV -laitteilla, iPhone 4 -puhelimilla ja iPad-tableteilla. Julkaisut versiot ovat toimiviksi testattuja, ja niissä onnistuu mm. laitteistokiihdytyksen käyttö videoita purkaessa, joten esim. Apple TV toistaa 1080p-resoluution H.264-videosisältöä.

Luonnollisesti kyseisiä sovelluksia ei voi ladata App Storesta, joten niiden asentaminen vaatii jailbreikatun laitteen. Itse asentaminen sujuu kuitenkin kohtuullisen vaivattomasti, joten erityisesti 99 dollarin hintainen Apple TV muuttuu XBMC:n avulla erittäin käteväksi ja edulliseksi olohuoneen mediasoittimeksi.


iPadin ja iPhone 4:n kohdalla sovellus saa jossain vaiheessa kosketuskäyttöön paremmin soveltuvan käyttöliittymän, jolloin mediakirjaston ja muiden ominaisuuksien käyttäminen helpottuu näissä laitteissa.

Alla lyhyet esittelyvideot XBMC:stä Apple TV:ssä ja iPhone 4:ssä

2 KOMMENTTIA

01321/2

Lainaus:

XBMC julkaistiin vihdoin Applen laitteille


Hieno homma! Otsikko vain on hieman harhaanjohtava, sillä Maceille XBMC on ollut jo iät ja ajat. Sekä XBMC:sta alkunsa saanut vielä parempi Plex.

Myös vanhalle AppleTV:lle XBMC on ollut olemassa jo kauan kauan sitten.

AppleTv2 (vahvistamaton)2/2

En pitäisi luonnollisena seikkaa, että laitteelle soveltuvia softia ei saa laitteen valmistajan kauppaan mitenkään.

Ainakaan AppleTV2 ei anna ulos kuin 720p:tä, vaikka 1080p:tä dekoodaakin. Tämä on rautapuolen ratkaisu ja ei siis kierrettävissä softalla. AppleTV1 ei varmaan edes 1080p:tä jaksa pyörittää vai jaksaako?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT