1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Finlux

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi rroy 05.06.2004.

  1. rroy

    rroy Member

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Edelleen kyselisin kokemuksii finluxsin digi virittimellä varustettujen televisioiden toimivuudesta,sekä käyttömukaavuudesta ja mahd.puutteista.
     
  2.  
  3. tomitomi

    tomitomi Member

    Liittynyt:
    16.07.2004
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No eipä ole kovin suosittu aihe tämä =)

    Anyways, vuosi sitten hankittu Finskun 32" suoraputkinen digiruutu (82XD50), T-malli (siis maanpäällinen antenniverkko). Lyhyesti sanottuna toimii kuin se kuuluisa junan vessa.

    Litteä ruutu, yksi conax-paikka, scartteja 2 kpl + 2 kpl RCA jne. Kuva pirun terävä, ylen dvb-tekstitys toimii sujuvasti - toisin kuin useissa bokseissa, kaukosäädin simppeli... Vähemmän johto- & laitteistohässäkkää kuin erillisboksin kanssa, ainakin meillä tämä oli yksi ostokriteeri. Päivitykset toimivat ihan ok, kertaakaan pönttö ei ole "kaatunut", niinkuin nuo boksit tuppaavat säännöllisesti tehdä - aina on kuva ruutuun tullut kun koneen päälle pistää, vaikka olisi pitemmänkin aikaa irti sähköverkosta. Niin ja koneen analogiviritinkin tuntuu aika herkältä ja laadukkaalta.

    Puutteita? No, painoa on noin 55 kg...

    Hintaa viime kesänä oli about silloinen parempilaatunen kolmekakkonen analogi-tv + digiboksi, keväällä kun haettiin keittiökoneita ostopaikasta (Markantalo Tampereella) lähtöhinta lapussa oli vielä sama, siis 1450 äyriä.

    Hinta oli silloin kovahko mutta tyytyväisiä olemme hankintaan, pahaa sanottavaa on vaikea keksiä.
     
  4. rroy

    rroy Member

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    jep, noin kuukausi sitten hankin finluxin 28 digitöllön. Ei kaatuile,kuva hyvä. Viritin huonompi kuin pokseissa,bittivirheille kranttu(matkaa noin 70km lähettimestä. Ainoa puute mitä kaipaisin on kanavanvaihdon yhteydessä ohjelman nimi mikä näkyy useimmissa pokseissa.Finluksi ei kerro sitä,enkä ole mistää valikosta sitä saanu näyttämään. ainoastaan siitä punasesta i-näppäimestä näkee,josta myös egp toimii.
     
  5. Eza

    Eza Regular member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    489
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Meilläkin on Finluxin 28 laajakuva töllö. Muuten ollut hyvä, mutta kaukosäädin vaihtaa aivan törkeän hitaasti kanavaa verrattuna saman töllön analogipuoleen.
     
  6. alim

    alim Member

    Liittynyt:
    11.06.2004
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo, niihän se kanavan vaihto on hitaampaa digi puolella kuin analogisella, mutta kun ottaa huomioon muksissa olevat useammat kanavat jotka pitää purkaa ja sit vielä hakee se haluttu kanava.
    Myös digi-boksin kanava vaihto on hitaampaa kuin analogi-töllön.
    Mutta fingussa on kiva verrata digi-ja analogi kuvan eroa vain tv-nappia painamalla, ja eroa tosiaan löytyy.
    Loppu vuonna lanseerataan uusi 100 mhz dual-tuner digi-tv ja mahdollisesti kiintolevyllä varustettuna joten voi nauhottaa toista ja katsoa toista digi-kanavaa.
     
  7. poltsy

    poltsy Member

    Liittynyt:
    23.07.2004
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onhan se kanavan vaihtaminen digitaalisena kieltämättä hieman monimutkaisempi operaatio kuin analogisena, videon bufferoinnit ja muut mukavuudet vielä kaiken mainitsemasi lisäksi, mutta joissakin bokseissa/televisioissa on silti ihan luvattoman hidas kanavan vaihto.

    Ensimmäinen kaapeliboksi tässä taloudessa oli tällainen, galaxis matrix (tai joku sellainen, PPO:lta vuokralla, yritän epätoivoisesti unohtaa koskaan nähneenikään tätä laitetta). Kesti _ainakin_ 3 sekuntia vaihtaa kanavaa, joskus (yleensä) kauemminkin. Eikä ollut mitään merkitystä vaihtoiko kanavaa saman muxin sisällä vai mentiinkö ihan eri taajuudelle. Useasti kävi toki niinkin, että viritys jäi jumiin tai ruudulle tuli 10 sekunnin kuluttua "ei käyttöoikeutta". Jälkimmäinen toki ihan täysin vika eikä ominaisuus. Kiitos 3ktv:n väelle conaxin pakkosyöttämisestä kaapelitalouksiin.

    Nyt sitten reilu vuosi tästä hirvityksestä täältä löytyy panasonicin dvb-t laatikko. Hintaa huima 100eur ja vaihtaa kanavaa _nopeampaa_ kuin uusi finlux 32" wide "palamaton" vaihtaa analogisena.

    Eli on niissä eroja, olkoonkin monimutkainen operaatio.
     

Jaa tämä sivu