AfterDawn logo

SSD-levy puolittaa Gran Turismo 5:n latausajat

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
6 kommenttia

Nopeat SSD-levyt ovat tuoneet tietokoneen käyttäjille iloa jo parin vuoden ajan, ja nyt tämä riemu on siirtymässä myös konsolimaailmaan, sillä kuluttajien tekemien testien perusteella PlayStation 3 -konsolin tuore Gran Turismo 5 -peli hyötyy SSD-levystä erittäin paljon.

Koska Sony ei ole vielä tuonut myyntiin SSD-levyllä varustettua PS3-konsolia, täytyy kuluttajan hankkia ja vaihtaa konsoliinsa SSD-levy itse. GT5:n kohdalla vaihto kuitenkin kannattaa, sillä latausajat tippuvat monissa tapauksissa alle puoleen. Esim. Corsair F120 SSD -levyn kanssa Lontoon ajorata latautuu Zonda R -auton kanssa hieman päälle 19 sekunnissa, kun taas Slim-konsolin vakiolevyn kanssa latausaika on lähemmäs 40 sekuntia.


Varsinaisten pelitapahtumien lataamisen lisäksi SSD-levyn käyttö nopeuttaa mm. autojen ostamista kolmella sekunnilla.

Debug-konsoleilla asiaa tutkineiden tahojen mukaan SSD-levyn hyöty GT5:n kohdalla johtuu pitkälti pelin suuresta tiedostomäärästä. GT5 asentaa konsolin levylle mm. lähes 16 000 pienehköä tiedostoa sisältävän PDIPFS-kansion, josta löytyvien tiedostojen lataaminen on SSD-levyllä huomattavasti nopeampaa, koska SSD:ssä ei ole käytössä mekaanista koneistoa, joka pitäisi jokaisen levyoperaation kohdalla siirtää oikealle kohdalle.

Alla yksi latausnopeuden parantumista esittelevä video

6 KOMMENTTIA

Sivva1/6

Samoilla sivuilla myös laajennettuja testejä, joissa testataan 7200 rpm levyn vaikutusta. Senkin vaikutukset latausaikoihin ovat huomattavat.

toope2/6

Vielä kun saataisiin siirrettyä kaikki pelit kovalevylle niin ei tarvisi puljata noiden naarmuuntuneiden Blu-ray levyjen kanssa.

TheNaatti3/6

^

"PC:t on ihan paskoja ku pitää asentaa kaikki pelit, pleikkarilla nii helppo ku heittää vaa levyn sisää ja rupee pelaamaa!!1"

jere754/6

Naurahtelee juniori TheNaatille ja hänen fisu kommenteille. Olisi se jo aika siirtyäkin näihin SSD levyihin. Jos itsellä olisi pöytäkone olisi siinä myös SSD asema vähintään käyttikselle. Luultavasti myös ohjelmille ja peleille. Musiikki, videot ja muut isot yksittäiset tiedostot perinteiselle varastokovolle. Ehkä konsolitkin viimein alkaa käyttämään näitä "facelifteissä" tai ainakin seuraavissa malleissaan. Perinteinen kovo alkaa olla jo hieman "hitaanlainen" mitä etenkin lukunopeuteen tulee.

tuukkav5/6

Olihan se 10 sekuntia nopeempi :D

tonttila6/6

Sit ku ssd levyjen hinnat laskee 500 gigaisten kohdalla kohtuullisiksi niin vaihtoon menee slimmin 160 gigainen joka meinaa olla hyvinkin täys vuoden jälkeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT