AfterDawn logo

RIAA: Baidu edistää eniten luvattomia musiikkilatauksia

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Alkuviikosta elokuvateollisuuden omaisuutta turvaava MPAA (Motion Picture Association of America) listasi Yhdysvaltain hallituksen kauppaa edustavalle USTR:lle (United States Trade Representative) ongelmia tuottavia internet-sivustoja. Nyt oman vastaavan listansa on julkaissut levy-yhtiöiden tulevaisuutta suojaava RIAA (Recording Industry Association of America), ja tämän listan kärjessä on hieman yllättäen Kiinan markkinoita suvereenisti hallitseva Baidu-hakukone.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tekijänoikeusjärjestöt syyttävät Baidua tekijänoikeusrikosten avustamisesta, mutta toistaiseksi Baidu on välttynyt suurilta tekijänoikeuskorvauksilta ja näyttäviltä oikeustaisteluilta. RIAA:n mukaan suurin osa Baidun tarjoamista musiikkilinkeistä johtaa luvattomiin musiikkilatauksiin, ja Baidu saa näiden hakutulosten tarjoamisesta rahaa mainostulojen avulla.


Toinen nimekäs sivusto RIAA:n listalla on Venäjän toiseksi suosituin nettisivu eli vkontakte.ru, joka tarjoaa ihmisille Facebookin tapaisen palvelun. Facebookista poiketen vkontakte.ru mahdollistaa kuitenkin myös musiikki- ja videotiedostojen helpon jakelun, jonka myötä palvelun käyttäjät jakelevat luvatta runsaasti tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

Torrent-sivustojen osalta RIAA peesaa pitkälti MPAA:ta, ja RIAA:n ainoa lisäys MPAA:n listaan verrattuna on Torrentz-sivusto. Muista sivustoista RIAA mainitsee RLSLOG.netin, jonka kautta jaellaan latauslinkkejä tuoreisiin musiikkijulkaisuihin.

2 KOMMENTTIA

Zeitsei1/2

RIAA varmaan toivoisi hartaimmissa unelmissaan, että uppikaistaa rajoitettaisiin 1kb/s. Tai miksei koko Internet voitaisi sulkea?
Valitettavasti palveluita, missä pystyy lähettämään tiedostoja muilla tai pistämään niitä yleiseen jakeluun on ja aina tulee olemaan - ja mikä parasta, kehittyy se helpommaksi ja nopeammaksi.

tmthippie2/2

Kiinalaista Baidua varmaan kiinnostaa tosi paljon, mitä joku RIAA ajattelee. Onhan Kiinan hallitus saanut muut länsimaiset tahto kumartamaan omaa nettipolitiikkaansa, niin RIAA:n ongelmat ovat kuin kärpäsen surinaa tuulettimessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT