1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DivX soittimien teksteistä

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi JTV 30.05.2004.

  1. JTV

    JTV Regular member

    Liittynyt:
    04.03.2004
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jäänyt vähän kaivelemaan asia miksi Mediatek-piirin (ainakin Yamada) soittimissa siirryttiin tähän 60-merkin rajoitukseen näytettäväksi kerralla ruudulla.
    Tuskimpa ne huvikseen moista rajoitusta laittaa, vaan syynä täytyy olla rajoitus flash-muistin osalta. Teoriani on että, kun jouduttiin ottamaan käyttöön nämä ei ascii merkit (128-256),niin samalla jouduttiin kerralla näytettävien merkkien määrää vähentämään rajallisen muistin koon vuoksi. Miten he tämän ongelman kiertävät - veikkaukseni on ettei mitenkään, vaan tulevissakin firmware päivityksissä on edelleen samanlainen merkkirajoitus (olkoon sitten 60 merkkiä tai joku muu vastaavan suuruinen merkkimäärä).

    Toinen asia koskee yleensäkin näitä tekstityksiä. Kun katsoo Suomen TV:n tai sateliitti (Canal+, tv1000) lähetyksiä, niin niissä merkkien määrä tuskin koskaan ylittää edes 35 merkkiä rivillä.
    Näissä irtosubeissa taasen merkkien määrä saattaa nousta jopa 55 merkkiin rivillä. Mikäli leffaa katsoo tietokoneen monitorista tai kaapeleilla TV:n kautta,
    niin ongelmia ei ole, mutta mikäli katsot näillä mpeg4 toistoon kykenevillä soittimilla ja 4:3 TV:n kautta niin loput merkit rivin lopussa yksinkertaisesti pyyhkiytyvät pois. Samoin soittimet eivät osaa jatkaa sanoja seuraavalle riville. Kuten aikaisemmin on tullut todettua niin max. merkkien määrä rivillä (4:3 TV)on noin 40 sisältäen välilyönnit. Laajakuva TV:ssä tätä ongelmaahan ei ole.
    Ilmeisesti ongelma on sen verran uusi, ettei tähän olla varauduttu tekstittäjien taholta (DivXnurkka,DivXfinland jne.)

    Yksi (ja ainut?) ratkaisu on vetää tekstit Subtitle Workshopin läpi ja määritellä ohjelmaan max. rivin pituudeksi esim. 40 merkkiä tai käyttämällä <Älykästä rivisäätöä>. Ohjelma rivittää hetkessä tekstin automaattisesti uudestaan.
    Tällöin ensimmäinen rivi näkyy varmasti oikein, mutta ongelmaksi silloinkin muodostuu se 60-merkin kokonaisrajoitus joka koskee myös 16:9 TV:ä.
    Tähänkin ohjelmassa on ratkaisu <Repliikkien erottelu>, mutta ei samalla lailla automaattinen vaan jokainen ylipitkä tekstitys joudutaan yksitellen käydä jakamassa toiseksi repliikiksi. Tämän vaiheen ohjelma sitten toki hoitaa automaattisesti ja useimmiten ihan onnistuneesti.

    Esim. 44 minutes.avi

    Kokonais tekstien määrä n. 1000 kpl

    - ylipitkiä ensimmäisiä rivejä >40 merkkisiä n. 50 kpl (koskee vain 4:3 TV:ä)
    - ylipitkiä tekstejä ruudulla >60 merkkiä n. 100 kpl (koskee sekä 4:3 että 16:9 TV:ä)
     
  2.  
  3. esha

    esha Guest

    näyttääkö se sit enemmän merkkejä jos muuttaa 4:3 TV:ssä sen 16:4:ksi?
     
  4. JTV

    JTV Regular member

    Liittynyt:
    04.03.2004
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos tarkoitat jotain normaali TV:n laajakuva asetusta, niin eipä vaikuta kirjainten määrän suhteen mitään. Ainoastaan fontin koko pystysuunnassa vähän pienenee mutta vaakasuorassa kuitenkin vie saman tilan.
     

Jaa tämä sivu