1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

VPN yhteys katkeilee "Mokkulan" kanssa!?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Tonzza 08.10.2010.

  1. Tonzza

    Tonzza Guest

    Terve,

    Minulla on Huawei E1552 nettitikku käytössä Saunalahden 4mb liittymällä. Minulla on myös Ipredatorin VPN yhteys, joka on toiminut täysin moiteettomasti langallisella netillä.

    No ongelma on että nettitikusta yllätys yllätys katkeilee yhteys noin 2 tunnin välein. No se ei minua haittaa, koska en pelaa nettipelejä yms. ja koska olen säätänyt asetukset siten että kun kyseinen langaton yhteys katkeaa, uudelleen yhdistää kone sen samantien. Mutta samaan aikaan kun langaton yhteys katkeaa, katkeaa tietenkin VPN yhteyskin. No langaton yhteys automaattisesti yhdistyy uudestaan, mutta VPN yhteys ei.

    Eli sillä hetkellä kun langaton yhteys katkeaa, katkeaa VPN yhteyskin ja sekin on säädetty yhdistämään uudelleen automaattisesti, mutta langaton yhteys ei yhdisty uudelleen ennenkuin VPN yhteys on lakannut uudelleen yhdistämästä, ja VPN yhteys ei tietenkään muodostu ilman internet yhteyttä. Eli homma menee niin että VPN yhteys lopulta lakkaa uudelleen yhdistämästä ja sen jälkeen langaton yhteys yhdistyy ja VPN yhteys jää kokonaan pois pelistä.

    Olen yrittänyt tässä nyt koko viikon itse selailla nettiä ja keksiä kaikkia mahdollisia konsteja millä saisin Saunalahden langattoman yhteyden ja VPN yhteyden pelittämään samanaikaisesti ympäri vuorokauden, ei pelkästään 2 tuntia. Ja nyt alkaa käämit palamaan päästä, joten tarvisin todellakin apua tämän kanssa!

    Olen kokeillut leikkiä erillisten Dialer ohjelmien kanssa, mutta ei onnistu. Mutta viimeisenä tuli tämmöinen mieleen; Eli tekisin batch "ohjelman" joka aluksi yrittää pingata Ipredatorin VPN yhteyden antamaa ruotsalaista IP osoitetta, joka on siis käytössä tietenkin vain sillon kun VPN yhteys on yhdistettynä. Ja jos VPN yhteys on katkennut, ei pingaus onnistu kyseiseen IP osoitteeseen, jolloin tekisin verkkoyhteydet kansion Ipredator yhteydestä pikakuvakkeen, ja batch tiedoston käynnistäisi tässä pisteessä kyseisen pikakuvakkeen jolloin VPN yhteys lähtisi yhdistämään normaalin langattoman yhteyden ollesssa päällä. Taas jos VPN yhteys olisi yhdistettynä, ja batch "ohjelma" pingaisi kyseisen IP:n onnistuneesti, jatkaisi ohjelma sitä pingaamista koko ajan tietyin väliajoin niin kauan kunnes VPN yhteys katkeaa ja avaisi se taas Ipredatorin yhteyden pikakuvakkeen uudestaan ja yhdistäisi VPN yhteyden uudelleen.


    Kuullostaa monimutkaiselta ja hankalalta, mutta kun alkaa ideat loppumaan, ja mielestäni tuo on enään ainut idea mikä voisi toimia.

    Ja minä en osaa tuollaisia batch tiedostojen komentoja lähes ollenkaan, joten voisiko joku kirjoittaa tänne kyseisen koodin pätkän jolla tällaisen voisi tehdä.

    Tai jos tulee muita ratkaisuja mieleen niin ne ovat erittäin tervetulleita!

    Kiitos!
     
  2.  
  3. Betrayed

    Betrayed Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    12.10.2004
    Viestejä:
    1,585
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Käyttiksestä et maininnut mitään, jos se on W7:

    [​IMG]
     
  4. Tonzza

    Tonzza Guest

    Joo sori, unohtu käyttöjärjestelmä mainita, eli käytössäni on Windows 7 Professional x64.

    Ja kyseinen asetus, että yhdistää ensin toisen yhteyden ennekuin rupeaa yhdistämään tuota Ipredator VPN yhteyttä on ollut valittuna jos muutaman päivän mutta se ei auta jostain syystä. Edelleenkään langaton yhteys ei rupea yhdistymään katketessa ennenkuin VPN yhteys on lakannut niin sanotusti yrittämästä yhdistää. Eli kun VPN yhteys yrittää yhdistää tuon asetuksen kanssa, niin langaton yhteys ei saa yhteyttä ennekuin VPN yhteys ei ollenkaan yritä yhdistää, näin siis siinä tapauksessa kun ensin langaton yhteys katkeaa, jonka syystä myös VPN yhteys katkeaa. Jos vaikka kummatkin yhteydet on ollut sammuksissa jonku aikaa, ja sitten yhdistää suoraan Ipredator yhteyden, yhdistyy automaattisesti onnistuneesti ensin langaton yhteys ja sen jälkeen VPN yhteys. Mutta sittenkun kummatkin yhteyden katkeaa kesken kaiken, lopulta vain langaton yhteys on käytössä ja VPN yhteys sammuksissa. Ihan perhanan sekavaa mutta totta. Itseltäkin ymmärrys on loppunut jo pari päivää sitten, ja järki tässä palaa.

    Eli jostain syystä kun yhteydet katkeaa kesken käytön, ei langaton yhteys yhdisty ennenkuin Ipredator on tavallaan lakannut yhdistämästä, vaikka Ipredatorin asetuksissa on säädetty että ensin langaton yhteys ja sitten VPN yhteys.

    Siksi minusta tuo batch tiedoston tekeminen tuntuu enään ainoalta toimivalta vaihtoehdolta, mutta mielellään jos tuon saisi toimimaan ilman mitään batch ohjelmia niin olisi parempi, mutta tähän tässä ollaan pikkuhiljaa tultu.

    Mutta kiitos vinkistä! :)

    Mutta ongelma on vieläkin täysin avoinna, eli jotain ideaoita tarvittaisi kiireesti, ja jos joku osaisi kyseisen batch tiedoston tehdä, olisin kiitollinen!

    Kiitos.
     
  5. Betrayed

    Betrayed Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    12.10.2004
    Viestejä:
    1,585
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Noniin, eli arvot joita tarvitsee muuttaa on kursivoitu. Toivottavasti tuo salasanan laittaminen tuohon .battiin ei aiheuta tietoturvan suhteen harmaita hiuksia :) se on vaan helpointa tehä noin. Ja tuo rasdialin jälkeinen Ipredator on yhteyden nimi, joten sitäkin voit joutua vaihtamaan, varmista vain ettei siinä ole välilyöntejä.

    Jos tarvitset jonkun 30sec ajan noitten rasdialeitten väliin, käy hakemassa sleep.exe. Laita se /windows/system32-kansioon. Sitten teet tyhjän rivin siihen väliin missä odotusta tarvitsee, ja kirjoitat sleep aika_sekunteina.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2010
  6. Tonzza

    Tonzza Guest

    Kiitos!!!!!

    Nyt toimii! :)

    Eli muokkailin tuota pikkusen että sain toimivaan kunnolla. Eli tuo että se pingaa tuon Ipredatorin antaman ruotsalaisen IP:n ei sittenkään näytä toimivan, koska joka kerta kun Ipredator yhdistää uudelleen, tulee eri ruotsalainen IP osoite, eli muuten tämä idea olisi toiminut, mutta koska joka uudelleen yhdistämisen jälkeen tulee uusi IP osoite niin ei onnistu.

    Eli muuttelin tuota nyt siten että joka tunnin välein tuo batch tiedosto vaan uudelleen yhdistää tuon Ipredatorin yhteyden, ja koska välillä siinä prosessissa meinaa tuo langaton yhteys katketa, mukana on Tiny Dialer 1.1 ohjelma, joka yhdistää aina tuon langattoman yhteyden uudestaan jos se katkeaa.

    Eli tässä on nyt muokattu versio Betrayedin versiosta:

    @echo off
    :aloitus
    echo "VPN reconnecting..."
    rasdial Ipredator /disconnect
    sleep 12
    rasdial Ipredator ****** ******
    sleep 20
    rasdial Ipredator ****** ******
    sleep 3600
    goto aloitus


    Eli tasan tunnin välein tuo vaan uudelleen yhdistää Ipredatorin yhteyden. Ja mukana Tiny Dialer 1.1 ohjelma joka langattoman yhteyden katketessa uudelleen yhdistää sen välittömästi. Eli käytännössä "rasdial Ipredator /disconnect " käskyn kohdalla katkeaa siis Ipredator ja jostain syystä katkeaa langaton yhteyskin. Sen jälkeen tulee tuo 12 sekunnin sleep, eli odotus aika jossa välissä Tiny Dialer ohjelma on kerennyt uudelleen yhdistää langattoman yhteyden. Sen jälkeen "rasdial Ipredator ****** ******" komento uudelleen yhdistää Ipredatorin yhteyden yleensä aina onnistuneesti. Kuitenkin varalta vielä 20 sekunnin sleepin eli odotuksen jälkeen tulee vielä perään varalta toinen Ipredatorin uudelleen yhdistys yritys, eli jos Ipredatori ei ekalla kerralla yhdistynyt niin viimeistään toisen kerran aikana se yhdistyy. Ja jos ekalla kerralla yhteys on jo onnistuneesti muodostettu, tulee vain viesti "Olet jo yhteydessä koneeseen Ipredator". Tämän jälkeen on tuo 3600 sekunnin, eli tunnin odotus jonka jälkeen ohjelma alkaa alusta.


    Eli nyt toimii ja elämä hymyilee! :) :)

    Erittäin suuret kiitokset tästä Betrayed!
     
  7. Betrayed

    Betrayed Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    12.10.2004
    Viestejä:
    1,585
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Eipä mittään, hyvä että toimii, harmittelen vain päässäni lopullisen version yksinkertaisuutta, olisin säästyny ½h googlaukselta, mutta toivottavasti tästä on hyötyä muillekkin tulevaisuudessa. :)
     
  8. Pohjankorpi

    Pohjankorpi Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tällaista palautetta olen minäkin kaivannut! Suoli24:n palstalla saat kuulla suunnilleen räkänokkien näsäviisasta leveilyä. Kiitos näistä tiedoista, joita kokeilen itsekin, kun tämä tietokone- maailma ensin vähän avautuu mulle. Niin, mikäli tuon ko. asian myötä tulee ongelmia.
     

Jaa tämä sivu