AfterDawn logo

NPD: Xbox 360 jatkoi kärjessä - pelimyynnin ykkönen oli Starcraft II

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Pelien ja pelikonsoleiden myyntilukuja Yhdysvalloissa seuraava NPD Group on julkaissut tilastonsa heinäkuulta, ja hieman yllättäen Wii ei saanut ykköstilaansa takaisin uuden sukupolven pelikonsoleiden myynneissä, vaan kärjessä oli selvällä erolla Xbox 360.

Microsoftin pelikonsolia myytiin heinäkuussa 444 000 kappaletta, kun Nintendon Wiin oli tyytyminen 254 000 kappaleen myynteihin. Myös DS-käsikonsoli jäi Xbox 360:n taakse 398 000 myydyllä laitteella. Nintendolle hieman lohtua toivat Wiin kokonaismyynnit, jotka ylittivät Yhdysvalloissa 30 miljoonan konsolin rajapyykin.

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolia myytiin 215 000 kappaletta, joten tarpeeksi houkuttelevan yksinoikeuspelin avulla se olisi voinut ohittaa Wiin heinäkuun myyntiluvuissa. PSP:n tulevaisuus ei puolestaan vaikuta kovin valoisalta, sillä käsikonsolin myynnit jäivät 84 000 laitteeseen.


Pelien puolelta selkeä ykkönen oli Starcraft II: Wings of Liberty, jonka fyysisiä kopioita myytiin kahdessa päivässä 721 000 kappaletta. Koska NPD ei kerää pelien digitaalisten latauspalveluiden kautta tapahtuvia myyntilukuja, eivät Starcraft II:n kaikki ostotapahtumat näy NPD:n mittauksissa.

Konsolipelien osalta suosituin oli NCAA Football 11, jonka Xbox 360- ja PS3-versioita myytiin yhteensä lähes 670 000 kappaletta. Wiin peleistä suosituin oli listan neljänneltä sijalta löytyvä Super Mario Galaxy 2, jota kaupattiin heinäkuussa 193 000 kappaletta.

2 KOMMENTTIA

FrostRose1/2

Ei olisi mitenkään mahdollista antaa lukuja maailmanlaajuisesti, Euroopasta tai Suomesta. Vain Yhdysvaltoja koskeva tilastotieto pelimyynnistä ei oikein istu uutiskuvaani, tai edes mielenkiintoisen nippelitiedon pariin. Tälläiset uutisoinnit voisi jättää Yhdysvaltoihin lokalisoitujen uutislähteiden hoidettavaksi.

tonttila2/2

Lainaus:

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolia myytiin 215 000 kappaletta, joten tarpeeksi houkuttelevan yksinoikeuspelin avulla se olisi voinut ohittaa Wiin

Katsotaan sitten marraskuun myyntejä kun GT5 ilmestyy lopulta.



Ja suomen myynnin osalta tietoa Figmalta

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT