1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ulkoinen TV-overscan

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi mvnet 24.05.2004.

  1. mvnet

    mvnet Regular member

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    179
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koneeni on Pakard Bellin kannettava tietokone ja siinä on näytönohjaimena tietääkseni "S3 Graphics Twister K + S3Hotkey". Kun laitan tietokoneen kuvan televisioon käyttäen tv-out liitäntää (s-video), kuva näkyy, mutta television reunolle jää ärsyttävät usean sentin levyiset mustat reunat.

    Käsittääkseni noita mustia reunoja ei saa pois käyttämällä jotain ohjelmaa, enkä tietääkseni saa vaihdettua kannetavaani näytönohjaintakaan.

    Eli onko olemassa jonkinlaista tietokoneeseen liitettävää ulkoista overscan-sovitinta, jollai saisi nuo mustat reunat poistettua. Sovitin ei kuitenkaan saisi olla kauhean kallis.

    Vai voisiko tuota kuvakokoa jotenkin saada säädettyä TV:stä. Minulla on aika vanhan mallinin 4:3 -televisio. Entä onko uusimmissa TV:issä mahdollisuutta overscanniin tai johonkin zoom-toimintoon vai jääkö niihin ylipäätänsä noita mustia reunoja, kun laittaa tietokoneen kuvan TV:seen?
     
  2.  
  3. cronos

    cronos Regular member

    Liittynyt:
    13.03.2003
    Viestejä:
    795
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jaa-a tosta näyttiksestä en tiedä mitään mutta mulla omassa ATIn halpis kortissa on eri mahdollisuuksia laittaa kuvaa telkkuun "theathre mode" ym... ja lisäksi control panelista löytyy mahdollisuus venyttää kuvaa pysty/leveys suunnissa mutta en tiedä saako tuohon näyttikseesi vastaavaa säätö panelia, 16:9 telkuissahan on laadusta riippuen aika suuri määrä eri moodeja ja zoomeja kuvalle joista varmastikin saisi tuon palkki ongelman poistettua.

    jos on leffoista kysymys ni oletko koittanut useampia playereita esim. bsplayerissä on kaiken maailman pan scaneja ja muuta sälää joista hyvällä säkällä saattais löytää ratkasuu.

    kannattaa koittaa jollain muulla telkulla onko sama probleema siinäkin.
     
  4. mvnet

    mvnet Regular member

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    179
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Löysin ehkä sovittimen, jolla voisi tuon overscannin saada ulkoisesti. Tuote on nimeltään "Grand Hand View VGA - TV adapteri" ja sitä myydään Verkkokaupassa (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=7535). Onko kellään tuosta kokemusta, miten tuo toimii?

    Tuotteen PDF-infon mukaan, se tukee overscanniä. Tarkoittaneeko tuo nyt sitä, että sen avulla pääsisi eroon mustitsta reunoista TV:ssä. Eikä tuo nyt niin karmean kallistaan ole kun ajattelee, että pelkät kaapelit maksavat varmaankin parikymmentä euroa.

    ----
    http://koti.mbnet.fi/mvnet/
     
  5. mvnet

    mvnet Regular member

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    179
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    HUOM! VAROITUS!
    ---------------

    Kokeilin itse tuota mainitsemaani "Grand Hand View VGA - TV" -adapteria ja täytyy sanoa, että on aikamoista kuluttajien huijausta tuollainen vekotin. Älkää vain ihmeessä ostako tuota laitetta. Se lupaa kaikkea, mutta ei lupauksiaan toteuta.

    Overscan-toiminto adapterissa toimi ihan hyvin ja sain kuvan tietokoneestani vga-liitännän kautta TV:seen koko TV:n kokoisena, eikä mustia reunoja TV:seen jäänyt.

    Mutta värit TV:ssä olivat KAMALAT. Valkoinen oli enemmänkin harmaa ja muutenkin värit olivat ihan killissä, säätäminen TV:stä tai PC:ltä ei juuri auttanut. Kuva oli sumea ja kun katsoit videoita, niin videokuva NYKI todella pahasti. Ei hyvä.

    Kokeilin tietokoneeni tavallisen tv-ulostulon (siitä johon jää ne mustat reunat TV:seen) kautta katsoa kuvaa ja se oli paljon parempi kuin tuon adapterin kautta eikä videokuva nykinyt.

    Vielä kerran. Älkää haksahtuko ostamaan tuota laitetta. Itse sen ostin, mutta onneksi sain palautettua tuon vekottimen ja sain rahani takaisin (ostettu siis Verkkokaupasta, jossa on 14 pv palautusoikeus).
     

Jaa tämä sivu