AfterDawn logo

Hid.im tekee torrent-tiedostoista PNG-kuvia

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
10 kommenttia

Abstraktia taidetta tai torrent-tiedostoille uutta jakelukeinoa etsivät tahot ovat saaneet internetiin uuden palvelun, kun Hid.im-sivusto aloitti hiljattain toimintansa.

Hid.im-sivuston avulla nettisurffaajat voivat siis tehdä omista torrent-tiedostoistaan PNG-muotoisia (Portable Network Graphics) kuvia. Nämä PNG-kuvat voi palauttaa takaisin torrent-tiedostoiksi erillisen Firefox-selaimeen tarkoitetun selainlaajennoksen avulla tai Firefox 3- ja Safari 4 -selaimissa toimivan JavaScript-koodin avulla.

Kun torrent-tiedosto on muutettu PNG-kuvaksi, voi sitä jakaa helposti eteenpäin monien erilaisten kuvapalveluiden ja galleriasivustojen kautta, eikä torrent-tiedostoa tarvitse enää jaella eteenpäin torrent-sivustojen kautta. Hid.im-sivuston tuottama kuva sisältää Hid.im-tekstin, joten tällaiseen kuvaan törmätessä tietää löytäneensä torrent-tiedoston. Kuvasta ei kuitenkaan suoraan näe millainen torrent-tiedosto on kyseessä, vaan kuva on aina erikseen muutettava torrent-tiedostoksi, jos sen sisällön haluaa tarkistaa.


Hid.im on toteutettu avoimen lähdekoodin ideologian mukaisesti, ja kaikki halukkaat voivat tutustua ohjelman toteutukseen sekä tarvittaessa muokata ohjelmaa haluamallaan tavalla. Aivan kaikkia torrent-tiedostoja ei voi vielä muuttaa Hid.imin avulla PNG-kuviksi, koska tällä hetkellä Hid.im tukee ainoastaan alle 250 kilotavun kokoisia torrent-tiedostoja.

10 KOMMENTTIA

LordPepsi1/10

Onkos tossa uutisen kuvassa joku torre ines ? :D

Yesse2/10

Ööö okei:D

jusunakki3/10

täähän on hyvä, seuraavaks MAFIAA:n pitää ajaa alas kaikki kuvapalvelut ja juutubet sun muut ;))

muppis4/10

Taas mun idea varastettu... Nojoo, aivan kuin olisin ainoa joka tuota on pohtinut. Harmi, kun ei ole tuota viitseliäisyyttä alkaa koodaan, niin ei tule toteutettua noita ideoita niin helposti.

hotwheelx5/10

Noni... milloin nään ekan Mona Lisa torrentin?

zipzap6/10

Poistettu

tubbana7/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:

png laittomaksi ja kuvankäsittelyohjelmat myös.


ihan kun png olis sen erikoisempi muoto kun muutkaan :P eli pitää julistaa laittomaksi myös jpg:t giffit sun muut!

divety8/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:

png laittomaksi ja kuvankäsittelyohjelmat myös.

Tai sitten vain laittomaksi vain sellaiset .png kuvat joissa on torrentti. Vaikka siinä torrentissa olisi omat lomakuvat tai itsetehtyä musiikkia.

Jers19/10

Ei oo torrenttia uutiskuvassa :(

humpuuki10/10

Ja kun tuon png:n muuntaa DNG -formaattiin, niin se pelittää tulevaisuudessakin...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT