1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

bootleg treidaus

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi tenchuu 20.06.2009.

  1. tenchuu

    tenchuu Guest

    mitä laki nykyään sanoo bootleg levyjen vaihdosta ,eli pändien harvinaisista demo/treenikämppä nauhoista live bootlegeitä/omakustanteista ??? en itse ollut tietoinen koko asiasta että porukka vaihtelee demo nauhoja keskenään, kunnes eräänä päivänä sain sähköpostia eräältä tuottajalta joka oli saanut tietoon eräältä suomalaiselta punk pändiltä että minulle olivat joskus myynyyt varhaisimman demo nauhan jota eivät itse enää omista tämä tuottaja halusi julkaista sen ,mutta kerran/koska kyse on silloin bootlegista kun poltan/lähetän(postitse) sen hänelle niin se olisi kuulemma vaihdettava johonkin hänen demo/bootleg kokoelmassa olevaan nauhoitukseen,en kuitenkaan halunnut vaihtaa/polttaa sitä hänelle koska oli tekemässä punkista kaupallista vaikka kyseinen pändi olikin näyttänyt vihreää valoa operaatiolle,aikani googletellessa huomasin että tätä "bootleg treidausta" todella harrastetaan mutta jäi epäselväksi mitä tämän hetkinen laki sanoo tähän toimintaan

    ELI KYSYMYS KUULUU SALLIIKO LAKI BÄNDIEN EPÄVIRALLISTEN TALLENTEIDEN VAIHDON !!
     
  2.  
  3. tubbana

    tubbana Active member

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    afterdawnista harvemmin tavoittaa lakimiehiä
     
  4. tenchuu

    tenchuu Guest



    mikä on bootleg ja mikä on laillinen äänitys. Bootleg on luvattomasti tehty, esimerkiksi omalla nauhurilla bändin keikalla ILMAN LUPAA (= laiton tallenne). Treenikämpällä tehdyt äänitykset ovat yleensä bändin omia tekeleitä, tai ainakin ovat hyväksyneet nauhoittamisen (= laillinen tallenne).

    Vanhat demonauhat yms. laillisesti tehdyt tallenteet ovat täysin myyntikelpoista tavaraa. Niitä saa myydä tai vaihtaa tavaraan ihan vapaasti. Ei mikään laki vaadi sen tallenteen vaihtamista toiseen vastaavaan.

    Mikäli bändi ja tuottaja haluavat julkaista tallenteen, miksi asettua estämään sitä? Olisihan siitä sitten iloa muillekin. Jos et halua kaupallistaa tallennetta myymällä sitä, voit vaatia vaikka nimesi levyn kanteen: "Tämän levyn teko ei olisi ollut mahdollista ilman N.N. omistamaa demonauhaa, jonka hän ystävällisesti luovutti käyttöön korvauksetta". Tai muuta vastaavaa.
     

Jaa tämä sivu