1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netin käyttö häiritsee digiboksia

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi pankken 05.06.2009.

  1. pankken

    pankken Regular member

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo elikkä alkuviikosta alkoi tällänen ongelma että tietokoneen vieressä oleva televisio alkaa pätkimään ja signaali heikkenee kun dataa kulkee netissä vähän enemmän. Jossain netti pelissä tvn kuva menee ihan sekasin.
    Mistä tällänen ongelma on voinut tulla?
    Auttakaa joku
    Kiitos vastauksista
     
  2.  
  3. arnee

    arnee Member

    Liittynyt:
    25.01.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuleeko netti ja telkkari kaapelista, samasta pistokkeesta? Itsellä oli sama ongelma, uusi T-haaroitin auttoi asiaan.
     
  4. pankken

    pankken Regular member

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ainoa yhteys tietokoneella ja digiboksilla on, että molemmat on samassa 2 osaisessa pistorasiassa kiinni.

    Ja todellakin alkoi vasta viime tiistaina tuo ongelma, että ennen ei ole ollut mitään.
     
  5. Gluttoni

    Gluttoni Member

    Liittynyt:
    08.11.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aika vähän kyllä annat tietoa laitteistasi siksi varmaan harva jaksaa alkaa arvailemaan noitten tietojen pohjalta. Netti lienee tulee kaapelimodeemiin vai? Seinästä tulee kait DVB-C signaalia vai onko katolla antennit joista DVB-T signaali on vain jaettu rasioihin?

    Näyttävätkö ethernet / moodeemi-johdot päällisin puolin ehjältä? Oletko hankkinut alkuviikosta mitään uutta lisäläitettä pelikäyttöön? Aihettaako häiriöt varmasti Nettiliikenne, kokeile sammuttaa monitori, irottaa hiiri häiriöiden aikana, onko PC:n kotelointi säilynyt muuttumattomana? esim 3d kiihdytin voi puskea ilmaan Digi tv:n taajuudelle osuvia häiriöitä, jos tietokoneessa on esim. tuulettimen reikä ja olet kääntänyt konetta viikonloppuna siten että häiriöaallot osuvat tv-vastaanottimeesi.

    Jos asut kerrostalossa syynä voisi olla että joku yli innokas talonmies tai asentaja on käynyt siistimässä tietoliikenne kaapin sisältöä ja niputtanut kaapeli modeemi ja DVB-C johtimesi toisiisa.
    Jos asut kerros/rivitalossa niin kannattaa aloittaa vianhaku kyselemällä isännöitsijältä onko ko. aikana käynyt asentajaa säätelemässä kaapeleita.

    Yhdellä kaverillani oli DVB-C tv:n kanssa noita induktio tms. häiriöitä ja galvaaninen erotin TV:n ja seinäliittimen väliin auttoi jonkin verran, tuossa taloyhtiössä tv-kaapelit kulkivat samassa nipussa 3-vaihe sähkökaapeleiden kanssa.

    Jos vikaa ei vain löydy kaapeloinneista, tv:n antenni ja virta johtojen ympärille voi asentaa ferriittirengas kuristimen joka oikein mitoitettuna voi suodattaa pois joitakin häiriöitä.

    Jos kyseessä on vuokramodeemi voisi kokeilla sen vaihtamista, josko laitteessa tai sisäjohdossa on läpilyönti joka aiheuttaa kipinöintiä, kipinöinti taasen aiheuttaa häiriötä jotka kulkevat ainakin ilmassa radiotaajuus häiriöinä, jotka häiritsisivät todennäköisesti ainakin DVB-T tv:n vastaanottoa.
     
  6. Thehanhi

    Thehanhi Member

    Liittynyt:
    03.05.2008
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Meitsillä oli sama ongelma :(
    T-haaroittimeen laitoin kaapeliboksin ja digiboxin - digiboxin ulostulosta läiskin ulos muksujen koneille "kaapeliyhteyden" ja johan rupes wörkkii :)
     
  7. pankken

    pankken Regular member

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo siis omakotitalossa asun ja ihan erillään toisista kaikki tietokoneen/ telkkarin johdot, en ole mitään muuttanut alkoi ihan itsestään vaan tekemään tollasta esim joka kerta kun laitoin esim nyt WoWin päälle kuvasta/äänestä ei saa mitään selvää sitten pistin työpöydälle ja kuva oli taas täydellinen. Monta kertaa kokeilin ton ja sama juttu. Ja nettiä kun selasin niin vähäsen vaan signaali heikkeni mutta ei läheskään niin paljon kun pelatessa.
     
  8. Axum

    Axum Member

    Liittynyt:
    25.12.2008
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin myös täällä.
     

Jaa tämä sivu