1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hyvä sisäantenni DVB-T USB PC-digivirittimelle

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi PatrickL 18.02.2009.

  1. PatrickL

    PatrickL Guest

    Artec T14 DVB-T USB Digital TV Stick digiviritin PC:ssä ja sen oma 15 sentin piiska vajaan metrin johdolla ei riitä kanavien häiriöttömään katseluun. Kertokaapa joku hyvä sisäantenni jolla saa näkyviin kanavat häiriöttä ja db vahvistus mahdollisimman hyvä. Ja olisi vielä kohtuu edullinen. Tavallisen antennikaapelin liitäntä, johon sovitin T14:sta löytyy. Kuinkahan iso antenni on ja ottaako virtaa USB:stä vai verkkovirtamuuntajalla?
     
  2.  
  3. Viljis

    Viljis Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    1,188
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Mulla on Fuj:techin tvtikku ja siinä Verkkokauppa.comista ostettu ProCaster 350 Active Indoor Digi-TV DVB-T-antenni.
    Hyvin näkyy tuolla ja jos haluat että ei pätki niin se toimii verkkovirralla ja muuntaja on tosi pieni.
    Antennijohto tulee mukana myös ja toisessa päässä on tavallinen antenniliitäntä.

    Mitat(K,L,S): 24 x 14 x 4 cm.

    Linkki: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9910
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2009
  4. apeli1

    apeli1 Regular member

    Liittynyt:
    11.04.2007
    Viestejä:
    205
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mulla ihan näkyy kaikki kanavat hyvin sen omalla antennilla. Se voi olla että se antenni pitää olla ikkunassa kiini että näkyy.
     
  5. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kyllähän nuo kaikki sisäantennit toimii kunhan olosuhteet ovat suotuisat, ja siitähän ei voi tällaisen keskustelun perusteella sanoa yhtikäs mitään koska vastaanotto-olosuhteet on joka paikassa erilaiset. Itsekin testannut kahta mallia mutta vielä en ole täysin toimivaa löytänyt vastaanottamaan Espoon lähettimen signaalia tänne Tuusulaan.

    Joten tärkein ohje antennin hankinnassa on että ostaa vain sellaisesta kaupasta joka antaa palautusoikeuden.
     
  6. PatrickL

    PatrickL Guest

    Artec T14 DVB-T USB:n omalla antennillako? Antennin johto on vajaan metrin, joten miten sen laittaa ikkunaan kiinni kun työpöydät ovat toisella puolella huonetta? Itsellä ainakin T14 15 sentin piiska on erittäin kranttu ja vain jossain päin asuntoa oikeassa asennossa kuva näkyy, hieman kun siirryt niin pätkii tai kuva jämähtää. Ja kyse on sentään ison kaupungin keskustan läheisyydestä jossa tv-masto suorassa näköyhteydessä.
     
  7. apeli1

    apeli1 Regular member

    Liittynyt:
    11.04.2007
    Viestejä:
    205
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tiedätkö kuinkä lähellä on antenni singaalin lähetin? Ainakin mulla kun olen kahdessa paikassa kokeilu tätä antennia ja olosuhteet on ollut melkein samanlaiset mutta pitemmät välimatkat lähetimeen . ja empä minä tiennyt missä sun ikkuna ja työpöytä sijaitsee.
     
  8. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Eipä sillä ProCasterin antennilla kyllä ole käytännössä juurikaan rakenteellista vahvistusta, ainoastaan sähköinen vahvistin perusantennin perässä. Sen avulla voi tietysti saada vähän apua esim. impedanssisovitusten ja filtteröinnin ansiosta, tai jos vastaanottimen oma etuvahvistin (LNA) on luokattoman huono, mutta pääsääntöisesti sähköinen vahvistus vain kompensoi kaapelissa tapahtuvat häviöt. Eli signaali-kohina-suhdetta se ennemminkin huonontaa kuin parantaa, koska sähköinen vahvistin lisää aina kohinaa.

    Jos vastaanottopaikka nyt oikeasti on huono, tarvitaan käsittääkseni lähes väkisinkin suuntaava antenni, joka sijoitetaan mahdollisimman korkealle ja suunnataan lähetintä kohti.
    Esim. www.elfa.se tuote 78-105-67 on esimerkki pykälää paremmasta antennista, vahvistusta ilmeisesti n. 7 dB enemmän kuin perusdipolilla (9 dBi) ja ainakin pari-kolme dB:tä enemmän kuin em. Procaster-tyyppisellä littuantennilla tai kortin mukana tulevalla pikkupiiskalla (joilla kai saadaan parhaimmillaan 5 dBi:tä).
    Huonossa paikassa tarvitaan vielä suurempi ja suuntaavampi antenni, siis jo tyyliin perinteinen "kattoharava".

    Melkein kannattaisi jostain antenniliikkeestä kysellä, kodinkonekauppiaat kun eivät oman kokemukseni tiedä antenneista mitään muuta kuin niiden hinnan.
    Taitaa nimittäin olla koko kodintekniikka-alan huonoiten speksattu asia tuo antennin rakenteellinen vahvistus, ainakaan missään liikkeessä ei tietoa tunnu löytyvän edes antennien valmistajien taholta. Johtuu varmaan siitä, ettei antennin vahvistusta ole kovinkaan helppo (=halpa) mitata, toisin kuin esim. sähköisen antennivahvistimen, jonka jo muutaman tonnin mittalaite mittaa vaikka labran pöydällä. Ja kun ne pikkuantennit tulevat jostain kiinalaisesta autotallifirmasta, niin...
    Ns. oikeat antennivalmistajat toki ilmoittavat suuntakuviot ja vahvistukset omista tuotteistaan.

    DVD Plazan foorumilla joku muuten joskus kehui tälläistä antennia. Ei kyllä omaan korvaani kuulosta paperilla erityisen hyvältä, mutta jos jollakin toimii melko vaikeassakin paikassa, niin kai se sitten voisi olla ok.
     
  9. PatrickL

    PatrickL Guest

    Toimisiko tällainen Motonetin Sisä digiantenni+vahvistin DVB-T? Hinta 19,90 €."Voidaan asentaa pysty- tai vaaka-asentoon. Signaalin vahvistus 21dB +/-3dB. Koko 245x140mm". Millaiset antennijohdot tai kaapelit näissä on mukana? Siis johdon pituus, ja saako kiinni pidemmän tavallisen antennikaapelin, jotta pystyy sijoittamaan antennin ikkunan luo, kun PC:n USB-digikortti on toisella puolella huonetta n. 6 metrin päässä? Artec T14 USB DVB-T-tikussa on mukana antennisovitin.
    Eli onnistuuko häiriötön kuva PC:n USB-digivirittimelle tällä sisäantennilla?
     
  10. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Eiköhän se ole pitkälti samantapainen kuin tuo aikaisemmin mainittu Procaster ja edelleen sääntö kuuluu: kukaan ei voi varmuudella sanoa mikä antenni juuri SINULLA toimii, itse joudut sen kokeilemaan joten vaihto/palautusoikeus kannattaa kauppaan vaatia.
     
  11. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Kuten Japsu kirjoitti, vaikuttaa hyvin saman kaltaiselta kuin esim. em. Procaster. Ei rakenteellista vahvistusta, vain sähköinen "kohinankasvattaja".

    Netissä muuten myös pyörii muistaakseni Tekniikan Maailmasta "lainattu" ohje, kuinka vastaavan voi tehdä itse tyhjästä CD- tai DVD-kotelosta... ilman sähköistä vahvistinta tietenkin.

    Mutta testaa ihmeessä tuonkin tapainen antenni, niin tiedät varmasti, riittääkö sellainen.
    Jos ei, luulen, että joudut melkeinpä hankkimaan useampielementtisen harava-tyylisen (Yagi) antennin.
    Esim. Verkkokauppa.com:sta ostetuille tuotteille luvataan parin viikon kokeilumahdollsuus, joten vaikkapa Procasteria voi kokeilla ilman kuluja.
    Ja näyttää ko. Verkkokaupasta löytyvän Yagi-sanalla melko hyvä valikoima harava-antennejakin, 15 eurosta alkaen. Tosin tilaustavaraa ovat.
     
  12. Sokar80

    Sokar80 Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    2,319
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ite tyhmyyksissä ostin Reddo Dvb-T usb tikun ei toiminut vaihdoin tohon Fuj:techin tv tikkuun samaa paskaa eri logolla [​IMG]

    Asun helsinkin keskustassa katon tuuletus\huolto reijästä pääsee katolle josta suora näkö yhteys pasilan tv torniin ehkä n:2km päässä

    onse hienoo kun myyti pakkauksessa lukee käytä mökilla \ autossa tätä herkäksi viritettyä tv tikkua ja nauti ilmaisten DVB-T ohjelmien tarjonasta

    mut jos ei edes toimi parin kilometrin suoralla näkö yhdeytellä tv tornista niin miten muka toimis liikuvassa autossa tai landella

    muuta toimivuutta ei voi kokeilla kotona kun on kaapeli ( C )

    ketuttaa tää digi paska kaapeli verkko eli mun talous ei hyötynyt mitään kun siiryttiin digi aikaan mut se teki mökki \ auto käytöstä lähes mahdottomaksi

    90-luvulla tv näky mökilläkin melkein ilman virtintä oli metrin johto jossa rauta naula päässä tv1 tv2 mtv 3 ja nelonen näky tosi hyvin ympäri suomea 5€ viritimellä + rauta naullalla mut nyt EI edes oikeilla vehkeilla

    no täytyy toivoo että ei tuu mökillä sade päiviä

    perseestä tuo DVB-t tekniikka häpeä yle \ digita
     
  13. ira_x

    ira_x Member

    Liittynyt:
    10.10.2007
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pääkaupunkiseudun lähetykset tule Kivenlahdesta joten näköyhteydestä Pasilaan ei ole iloa ellei YLEN aulassa ole TV screeniä.
     
  14. Sokar80

    Sokar80 Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    2,319
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Empä tienyt moista kiitti tiedosta

    Täytyy testata landella ennen kuin heitän vesi lintua no eipä maksanut 20€
     
  15. toppeli

    toppeli Member

    Liittynyt:
    26.03.2007
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

Jaa tämä sivu